ΤΟ… ΤΙΜΗΜΕΝΟ ΚΟΥΚΟΥΕ, ΟΙ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΜΟΙ ΚΑΙ ΟΙ ΙΣΕΣ ΑΠΟΣΤΑΣΕΙΣ ΜΕΤΑΞΥ ΘΥΤΩΝ ΚΑΙ ΘΥΜΑΤΩΝ

Γράφει ο Αντίοχος

Πρωτοστατεί φαινομενικά στην αντίδραση κατά των ιμπεριαλιστικών επιδρομών στην Συρία το… τιμημένο κουκουέ, αλλά τα πράγματα δεν είναι όπως φαίνονται με την πρώτη ματιά…

Ποια είναι η πραγματική του θέση για τα τεκταινόμενα στην Συρία; Ιδού η σχετική ανακοίνωση των… προφεσόρων της Κ.Ε. του… τιμημένου:

«Με τη σημερινή επίθεσή τους στη Συρία, οι ΗΠΑ, η Μ. Βρετανία και η Γαλλία, με τη στήριξη και την ανοχή των άλλων κρατών του ΝΑΤΟ και της ΕΕ, ματώνουν για μια ακόμη φορά τους λαούς της περιοχής, καταστρέφουν και διαμελίζουν κράτη, αξιοποιώντας κατασκευασμένα στοιχεία και προσχήματα. Πραγματικός τους στόχος είναι ο έλεγχος των πλουτοπαραγωγικών πηγών, των ενεργειακών δρόμων, των σφαιρών επιρροής. Αυτός ο στόχος τους φέρνει σ’ αντιπαράθεση μ’ άλλα ισχυρά καπιταλιστικά κράτη και περιφερειακές δυνάμεις, με κυβερνήσεις που δεν τους είναι αρεστές, γιατί υπηρετούν ανταγωνιστικά σχέδια.Η όξυνση των ανταγωνισμών, σε συνδυασμό με την τεράστια συγκέντρωση αντιμαχόμενων πολεμικών δυνάμεων στην περιοχή, φέρνει πιο κοντά τον κίνδυνο ενός γενικευμένου ιμπεριαλιστικού πολέμου, με απρόβλεπτες συνέπειες για τους λαούς τόσο της περιοχής, όσο και όλου του κόσμου…».

Μετάφραση: Οι Αμερικανοί –και οι σύμμαχοί τους, Άγγλοι και Γάλλοι- είναι ιμπεριαλιστές. Αλλά και οι Ρώσσοι είναι ιμπεριαλιστές. Κι όλοι οι ιμπεριαλιστές (που είναι και καπιταλιστές…) τρώγονται μεταξύ τους για τον έλεγχο του πλούτου της γης. Η δε κυβέρνηση της Συρίας δεν είναι αρεστή στον αμερικάνικο ιμπεριαλισμό και δέχεται επίθεση από τους Αμερικανούς ιμπεριαλιστές και τους συμμάχους τους, γιατί εξυπηρετεί τα σχέδια των αντιπάλων ιμπεριαλιστών, των Ρώσσων. Ο δε ανταγωνισμός μεταξύ των ιμπεριαλιστών, μπορεί να ξεφύγει από το τοπικό επίπεδο της Συρίας και να επιφέρει παγκόσμιο πόλεμο.

Και το… τιμημένο, είναι εναντίον όλων των ιμπεριαλιστών – καπιταλιστών και όσων εξυπηρετούν τα σχέδιά τους. Άρα, εναντίον και των θυτών και των θυμάτων (η πολιτική των λεγόμενων «ίσων αποστάσεων»), η οποία βεβαίως ευνοεί πάντα τους κάθε λογής θύτες!

Καταλάβατε τώρα ποιος είναι ο ρόλος τους και γιατί οι παγκόσμιοι τύραννοι αντιμετωπίζουν πάντα με… κατανόηση τους «ισαποστάκηδες» του… τιμημένου;