ΠΡΕΣΒΕΙΑ ΤΩΝ ΗΠΑ: ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΗΠΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΤΣΙΠΡΑ ΚΑΙ ΚΑΜΜΕΝΟ ΠΟΥ ΕΞΥΠΗΡΕΤΟΥΝ ΤΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ ΜΑΣ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ!

 

Γράφει ο Αντίοχος

Τα εύσημα στους εν Ελλάδι υποτακτικούς τους έδωσαν οι… φίλοι μας οι Αμερικανοί, μετά την συνεδρίαση της 18ης Ελληνοαμερικανικής Επιτροπής Υψηλού Επιπέδου (HLCC), που πραγματοποιήθηκε χθες στην Αθήνα – με πρωταγωνιστές τον Καμμένο από «ελληνικής» πλευράς και τους Τόμας Γκόφους (βοηθό υφυπουργού Άμυνας για την Ευρωπαϊκή Πολιτική και Πολιτική του ΝΑΤΟ) και Τζόναθαν Κοέν (βοηθό υπουργού Εξωτερικών για Ευρωπαϊκές και Ευρασιατικές Υποθέσεις) από αμερικανικής. Παρών στην συνάντηση ήταν βεβαίως και ο Αμερικανός πρέσβης (Ύπατος Αρμοστής!) στην Ελλάδα, Πάιατ.

Το «κυρίως πιάτο» της συνάντησης εντολοδοτών και εντολοδόχων ήταν η -τυπική!- έγκριση για χρησιμοποίηση της βάσης της Σούδας για την εξαπόλυση χτυπημάτων κατά της Ρωσσίας, της Συρίας και του Ιράν, στην περίπτωση που υπάρξει εμπλοκή στην Συρία – βάζοντας σε θανάσιμο κίνδυνο την Ελλάδα, σ’ έναν ξεκάθαρα ιμπεριαλιστικό πόλεμο που δεν έχει να κάνει με τα εθνικά της συμφέροντα. Παρεμπιπτόντως, τα μεγάλα αφεντικά ευχαρίστησαν τους υποτακτικούς τους γιατί αγοράζουν οπλικά συστήματα από την Αμερική και όχι από την Ρωσσία – όπως κάνει ο Ερντογάν Πασάς, που το’ χει… δίπορτο!

Πάρτε μια γεύση από την ευχαριστήρια ανακοίνωση της πρεσβείας προς τους ΗΠΑνθρώπους των Αθηνών, Τσίπρα και Καμμένο:

«Η συνάντηση αυτή πραγματοποιείται σε σημαντική χρονική στιγμή δεδομένων των πολυάριθμων περιφερειακών προκλήσεων που αντιμετωπίζουμε από κοινού. Εκφράσαμε τη βαθύτατη εκτίμησή μας για τη δέσμευση της Ελλάδας στη διμερή μας σχέση μέσω της φιλοξενίας της Αμερικανικής Ναυτικής Ευκολίας Σούδας, μιας πλατφόρμας κρίσιμης σημασίας για την επίτευξη των κοινών μας στόχων για την άμυνα και ασφάλεια στην περιοχή. Επίσης, ευχαριστούμε την Ελλάδα, καθώς συνεχίζει να εκπληρώνει τη δέσμευσή της προς το ΝΑΤΟ και επενδύει τουλάχιστον το 2% του ΑΕΠ για άμυνα ετησίως».

Άξιοι, άξιοι! Να τους χαίρονται τα μεγάλα αφεντικά τους!