ΤΟ ΚΙΣ ΑΠΑΙΤΕΙ ΤΗΝ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΟΥ ΕΘΙΜΟΥ ΤΟΥ ΚΑΨΙΜΑΤΟΣ ΤΟΥ ΙΟΥΔΑ!

Μπορεί να άργησε το ΚΙΣ (Κεντρικό Ισραηλιτικό Συμβούλιο), αφήνοντας να περάσει η «δύσκολη» Μεγάλη Εβδομάδα, αλλά «χτύπησε» απαιτώντας να καταργηθεί το έθιμο του καψίματος του Ιούδα. Ιδού η σχετική ανακοίνωση που εκδόθηκε χθες:

«Κατά την περίοδο των εορτών του Πάσχα τελούνται στη χώρα μας διάφορα έθιμα. Ένα από αυτά είναι και το «κάψιμο του Ιούδα», το οποίο πραγματοποιείται σε ορισμένες περιοχές της χώρας. Το έθιμο αυτό διαιωνίζει στερεοτυπικές αντιλήψεις κατά των Εβραίων. Είναι χαρακτηριστικό το ότι στις υπόλοιπες χώρες της Ευρώπης έχει σχεδόν εξαλειφθεί.

Από την πλευρά μας, ως Κεντρικό Ισραηλιτικό Συμβούλιο Ελλάδος, έχουμε κατά το παρελθόν προβεί επανειλημμένως σε διαβήματα προς αρμόδιους φορείς προκειμένου να σταματήσει και στη χώρα μας η τέλεση του εθίμου αυτού.

Πιστεύουμε πως το έθιμο αυτό όχι μόνο προσβάλλει  την ελληνική εβραϊκή κοινότητα, αλλά πλήττει κάθε προσπάθεια επίγνωσης και κατανόησης των κοινών αξιών που χαρακτηρίζουν τον Ιουδαϊσμό και τον Χριστιανισμό. Ελπίζουμε ότι όλοι θα συμβάλλουν επιτέλους στην κατάργηση αυτού του εθίμου που δεν υπηρετεί πάντως το πνεύμα αγάπης και συμφιλίωσης που εκπέμπεται τις ημέρες του Πάσχα».

Όλα δικά τους τα θέλουν οι σιωνιστές, επικαλούμενοι ακόμα και στα έθιμα του ελληνικού λαού «προσβολές» και «αντισημιτισμό». Σήμερα απαιτούν αυτό. «Αύριο», θα απαιτήσουν την διαγραφή μέρους της λειτουργίας της Μεγάλης Παρασκευής, γιατί κι αυτή τους «προσβάλλει». Και «μεθαύριο», να σταματήσουμε να γιορτάζουμε την Ανάσταση του Κυρίου μας, γιατί αυτή είναι που τους «προσβάλλει» περισσότερο απ’ όλα! Να μην τους γίνει η χάρη!