1.720.000 ΚΑΤΑΣΧΕΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΡΙΣΤΕΡΑ ΤΗΣ «ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ» ΤΟ 2017 – ΣΤΟ ΣΤΟΧΑΣΤΡΟ ΤΩΝ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΩΝ ΟΙ ΜΙΚΡΟΟΦΕΙΛΕΤΕΣ

Γράφει ο Ευάγγελος Καρακώστας, βουλευτής Βοιωτίας

Το «κοινωνικό» πρόσημο της διακυβέρνησης της χώρας από την αριστερά, καταδεικνύεται περίτρανα από τα στοιχεία που δημοσιοποίησε η περίφημη Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων και σύμφωνα με τα οποία οι κατασχέσεις (μισθών, συντάξεων, ενοικίων) εις βάρος κυρίως μικροοφειλετών του Δημοσίου κατά το προηγούμενο έτος ανήλθαν σε περίπου 1.720.000!

Από τα εξόχως ενδιαφέροντα και ενδεικτικά στοιχεία της ΑΑΔΕ προκύπτει πως οι μεγαλοοφειλέτες του Δημοσίου (φυσικά και νομικά πρόσωπα) ανέρχονται περί τους 40.000 και σ’ αυτούς αναλογούν συνολικά 90 δισεκατομμύρια χρέους, το οποίο προέρχεται κυρίως από πρόστιμα και καταπτώσεις εγγυήσεων.

Εξαιρετικά κρίσιμο εντούτοις στοιχείο, το οποίο φανερώνει αν μη τι άλλο την ραγδαία φτωχοποίηση της ελληνικής κοινωνίας, είναι το γεγονός ότι σχεδόν 3,5 εκατομμύρια συμπατριώτες μας χρωστούν στην εφορία ποσά τα οποία δεν ξεπερνούν τις 3.000 ευρώ, οφειλές οι οποίες προκλήθηκαν από την αδυναμία καταβολής του ΕΝΦΙΑ και του φόρου εισοδήματος. Καταλήγουμε λοιπόν στο σημείο ένα 80,5% των οφειλετών να χρωστούν στην εφορία ποσά έως 3.000 ευρώ, ποσά των οποίων το συνολικό ύψος δεν υπερβαίνει το 1,2 δισεκατομμύρια ευρώ.

Σημαντική παράμετρος η οποία αποδεικνύει την αστοχία και το αδιέξοδο της εφαρμοζόμενης οικονομικής πολιτικής είναι το γεγονός της αλματώδους αύξησης του αριθμού των οφειλετών μεταξύ των ετών 2010 (την απαρχή της «εθνοσωτηρίου» υπαγωγής στην Μνημονιακή εποχή) μέχρι τούδε: το ένα εκατομμύριο των οφειλετών του Δημοσίου κατά το έτος 2010, έχει σήμερα εκτοξευτεί σε 4.100.000 οφειλέτες, οι οποίοι βεβαίως βαίνουν διαρκώς αυξανόμενοι…

Συγκεντρωτικά, σε σύνολο 99.97 δισεκατομμυρίων ευρώ οφειλών προς το ελληνικό Δημόσιο τα 90 δισεκατομμύρια αφορούν οφειλές του 1% των οφειλετών (περί τις 40.000 φυσικά και νομικά πρόσωπα), 32 δισεκατομμύρια αφορούν 73 φορολογούμενους και 1,2 δισεκατομμύρια αφορούν 3,3 εκατομμύρια φορολογούμενους, των οποίων οι οφειλές προς την εφορία δεν ξεπερνούν τα 3.000 ευρώ!

Επιπρόσθετα και σύμφωνα με τα στοιχεία της ΑΑΔΕ, το 45,4% των ληξιπρόθεσμων οφειλών αφορά πρόστιμα του Κώδικα Βιβλίων και Στοιχείων, 24,2% των οφειλών είναι απλήρωτοι άμεσοι φόροι (συνολικά 22,2 δισεκατομμύρια ευρώ εκ των οποίων τα 18,79 δισ. ευρώ προέρχονται από τον φόρο εισοδήματος και 2,69 δισ. ευρώ από τον ΕΝΦΙΑ), 27,3% των οφειλών αφορούν έμμεσους φόρους και τέλος, 21,6% των οφειλών προέρχεται από τη μη απόδοση του Φόρου Προστιθέμενης Αξίας.

Τί δείχνουν συνεπώς τα παραπάνω στοιχεία τα οποία δεν επιδέχονται αμφισβήτησης; Αποδεικνύουν την διαρκώς αυξανόμενη αδυναμία της συντριπτικής πλειοψηφίας των συμπατριωτών μας να ανταπεξέλθουν στις φορολογικές τους υποχρεώσεις, αδυναμία η οποία βρίσκεται σε ευθεία συνάρτηση με την σκληρή και άδικη εφαρμοζόμενη φορολογική πολιτική του μνημονιακού προτεκτοράτου. Υπενθυμίζουμε πως όταν η συγκυβέρνηση Τσίπρα-Καμμένου υπέγραφε το τρίτο Μνημόνιο με τη στήριξη των ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-Ποτάμι, ο Αρχηγός της Χρυσής Αυγής προειδοποιούσε από βήματος βουλής για το αδιέξοδο και καταστροφικό του οικονομικού σχεδιασμού, χρησιμοποιώντας την περίφημη φράση «ουκ αν λάβοις παρά του μη έχοντος»! Δυστυχώς, η ΑΑΔΕ και τα στοιχεία που δημοσιοποίησε για το 2017 δικαιώνουν απόλυτα τον Ν.Γ.Μιχαλολιάκο και τις εκτιμήσεις της Χρυσής Αυγής, αφήνοντας το σύνολο των πολιτικών του αντιπάλων να χαιρετίζει μέχρι και σήμερα την δήθεν ανάπτυξη η οποία θα ερχόταν από την υλοποίηση του τρίτου προγράμματος…

Είναι άραγε τόσο ανίκανες οι πολιτικές δυνάμεις του καταχρηστικώς λεγόμενου «δημοκρατικού» τόξου ώστε να αγνοούν και να κλείνουν τα μάτια στα στοιχεία που παρουσιάζουν σε όλο της το μεγαλειώδες βάθος την έκταση της μνημονιακής καταστροφής; Αδυνατούν να διαπιστώσουν εκείνο το οποίο και ο τελευταίος μεροκαματιάρης διαβλέπει; Όχι βέβαια, το βλέπουν και γνωρίζουν εκ των προτέρων πως σπέρνουν τον όλεθρο, την ανέχεια και την εξαθλίωση. Συνεχίζουν όμως, διότι στόχος τους δεν είναι η προστασία του Ελληνικού Λαού και της δημόσιας περιουσίας αλλά η εξυπηρέτηση των συμφερόντων της διεθνούς ολιγαρχίας του πλούτου, του πραγματικού κυβερνήτη τουμνημονιακού μας προτεκτοράτου.

Να τελειώνουμε λοιπόν, με τους διαχειριστές της εξαθλίωσης. Η οικονομία θα ανακάμψει και η χώρα θα τραβήξει την πορεία της όταν θα ανήκει ξανά στους Έλληνες. Ιδού και ο λόγος για τον οποίο η Χρυσή Αυγή αποτελεί την μοναδική επιλογή για την συντριπτική πλειοψηφία των εντίμων και υπερήφανων Ελλήνων που θέλουν να δουν την Πατρίδα ελεύθερη, Μεγάλη και ισχυρή!