ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ «ΣΥΝΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ» ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΩΝ ΚΑΙ «ΕΥΠΑΘΩΝ» – ΚΕΡΚΟΠΟΡΤΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΝΤΑΞΗ «ΕΥΠΑΘΩΝ» ΣΤΗΝ ΕΛΑΣ!

Όπως σίγουρα θα θυμάστε, στο πρόσφατο παρελθόν ο υπουργός ΠΡΟ-ΠΟ προανήγγειλε την είσοδο «ευπαθών» και αλλοδαπών στην ΕΛ.ΑΣ., με το πρόσχημα της καταπολέμησης της εγκληματικότητας των «ειδικών» αυτών κατηγοριών.

Υπάρχει, όμως, ένα σοβαρό εμπόδιο εις ότι αφορά την ένταξη των «ευπαθών»: η εισαγωγή στην ΕΛ.ΑΣ. γίνεται με πανελλήνιες εξετάσεις…

Φαίνεται, λοιπόν, πως οι… φωστήρες του ΠΡΟ-ΠΟ βρήκαν τη λύση για να παρακάμψουν τον νόμο!

Έτσι, ένα «πρωτοποριακό πιλοτικό πρόγραμμα εκπαίδευσης, για τον πιο διακριτικό και σωστό τρόπο κοινωνικού χειρισμού θεμάτων που αφορούν τους Ρομά», ανακοίνωσε το υπουργείο ΠΡΟ-ΠΟ, για να «τιμήσει» την «Ημέρα Μνήμης» των «ευπαθών» όλου του κόσμου, η οποία έχει καθοριστεί παγκοσμίως για τις 8 Απριλίου.

Ιδού τι προβλέπει το «πρωτοποριακό» πρόγραμμα… συνεκπαίδευσης:

«Πρόκειται για ένα πρόγραμμα συνεκπαίδευσης μεταξύ αστυνομικών και εκπροσώπων κοινοτήτων Ρομά, που υλοποιείται από το Κέντρο Μελετών Ασφάλειας (ΚΕΜΕΑ) και είναι συγχρηματοδοτούμενο από την ΕΕ.Το πρόγραμμα είναι διετούς διάρκειας, ξεκίνησε στις 15 Νοεμβρίου 2016 και ολοκληρώνεται στις 15 Νοεμβρίου 2018 και περιλαμβάνει την κοινή εκπαίδευση αστυνομικών και εκπροσώπων Ρομά, σε θέματα προληπτικής ασφάλειας, τρόπου ελέγχου των Ρομά και το πώς πρέπει να αντιδρούν αυτοί σε αστυνομικούς ελέγχους, ώστε να υπάρχει μια πιο αποτελεσματική προσέγγιση των συγκεκριμένων ευαίσθητων ομάδων.Συνολικά στο πρόγραμμα συνεκπαίδευσης συμμετέχουν 378 αστυνομικοί από όλη την Ελλάδα, (της Ομάδας ΔΙΑΣ, της Τροχαίας, της Άμεσης Δράσης, των ΟΠΚΕ και τοπικών Αστυνομικών Τμημάτων), μαζί με κοινωνικούς διαμεσολαβητές που έχουν ορίσει οι σύλλογοι Ρομά, στο πλαίσιο της συνεργασίας με το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη».

Είναι προφανές, ότι μετά την λήξη του προγράμματος «συνεκπαίδευσης», οι εκ των «ευπαθών» εκπαιδευμένοι θα ενταχθούν στην ΕΛ.ΑΣ. ως «ειδικό σώμα», με μια τροπολογία η οποία θα παρακάμπτει το νόμο, με την συναίνεση όλων των συνιστωσών του «συνταγματικού τόξου»! Τόσο απλά!

Και μετά, με το ίδιο κόλπο της «συνεκπαίδευσης», θα ενταχθούν στην (πρώην πλέον…) ΕΛ.ΑΣ. και οι αλλοδαποί!