ΑΝΗΛΕΗΣ Ο ΠΟΛΕΜΟΣ ΠΟΥ ΔΙΕΞΑΓΕΤΑΙ!

Γράφει ο Θοδωρής Τσέλας

Πριν λίγο με κάλεσε ένας γέροντας Πόντιος, να μου δείξει πως το έγκλημα κατά του Ελληνισμού του Πόντου συνεχίζεται αμείωτο έως σήμερα!

«Δες» μου είπε. «Δες τι έκαμναν».

Σε αυτό το χώρο που απεικονίζεται, η Χρυσή Αυγή διοργανώνει εδώ και 4 χρόνια την εκδήλωση τιμής και μνήμης για τον Ποντιακό Ελληνισμό.

Εδώ, κόντρα σε καιρούς και μόδες, μνημονεύεται ο θάνατος των μωρών, ο ρόγχος των απαγχωνισθέντων, το κλάγκιασμα από το πετάλωμα των ζωντανών ανθρώπων της Σάντας και των άλλων πόλεων, εδώ μνημονεύεται ο κλαυθμός από τον βιασμό των γυναικών από τους Τούρκους του Κεμάλ αλλά και από τους μπολσεβίκους της Οκτωβριανής Επανάστασης.

Εδώ, δεν είναι μια απλή πλατεία!
Είναι μνημείο και δάκρυ.
Είναι πόνος και μνήμη και τιμή!

Γιατί καθιέρωσε η Χρυσή Αυγή αυτή την εκδήλωση ανήμερα της μνήμης της Γενοκτονίας σε τούτη την πλατεία;

Γιατί κάποιοι, στο δήμο και αλλού, αδιαφορούσαν – όπως και τώρα, σύμφωνα με τα έργα τους, αδιαφορούν – για μνήμες και τελετές, παραδομένοι στο μεθύσι της… «Ελληνοτουρκικής φιλίας»! Πως να αντέξει ο ερμος γέρος τέτοια προδοσία.

«Πως θα κάμνουν τώρα την εκδήλωση τους τα παιδιά, να έρθω, να δω και να ακούσω για άλλη μια φορά, όσα σαν παιδί είδα και έζησα και μου αφηγήθηκε ο πατέρας μου».

Α ρε γέροντα…

Κάποιοι στον δήμο Αχαρνών, εδώ, στην μόνη πλατεία που είναι αφιερωμένη στους Έλληνες του Πόντου, έφτιαξαν παιδική χαρά «για τα παιδιά του δήμου».

«Τι θα πουν οι Χρυσαυγίτες» σκέφτηκαν! «Εμείς, (θα απαντήσουν οι μάγκες του Δήμου), θα τους πούμε πως δε νοιαζόμαστε για μια πλατεία που γίνεται μια εκδήλωση μια φορά το χρόνο. Εμάς μας νοιάζουν να παίζουν τα παιδιά του Δήμου, όλο το χρόνο».

Έτι σκέφτηκαν οι μικρόμυαλοι μικροαστοί που εύχομαι κανείς σε τούτη την απόφαση να μην είναι Πόντιος στο γένος.

Δεν θα μπω στην διαδικασία να δείξω πως είναι οι άλλοι χώροι όπου παίζουν παιδιά.

Εξάλλου στο Μενίδι είμαστε!

Στο Μενίδι των γύφτων, όπου τα παιδιά είναι αναλώσιμα στις σφαίρες, κάτω από την ελλιπή προστασία, κάτω από την αδιαφορία του Δήμου.

Προκαλώ όμως τον οποιοδήποτε, να μου δείξει που είναι τα παιδιά σ’αυτή την πλατεία…

Και πόσο το έργο αυτό είναι ασφαλές για τα παιδιά!

Τι να πεις…;

Δεν ξέρω που θα μεταφέρει την εκδήλωση η Τοπική Οργάνωση της Χρυσής Αυγής στην περιοχή! Είμαι σίγουρος πως θα βρουν αυτοί την άκρη για να συνεχίσουν τον αγώνα της μνήμης και της τιμής. Δεν θα σταματήσουν!
Οι ίδιοι άντεξαν διώξεις, βία και δολοφονίες στελεχών!

Μπροστά σε αυτό το μνημείο το 2013 στέκονταν αγέρωχοι και υπέροχοι, ο Μ. Καπελώνης, και ο Γ. Φουντούλης, οι δυο δολοφονημένοι αλλά όχι δικαιωμένοι, αφού οι δολοφόνοι τους κυκλοφορούν ατιμώρητοι από νόμους! Ελπίζω, ο Θεός της Πατρίδος μας να έχει αποδώσει τις πρέπουσες τιμωρίες στους φονιάδες, αν και στην φυσική μας διάσταση, αυτό μόνο ίσως δεν αρκεί…

Εκεί που σταματά το μυαλό όμως, και ο λόγος που δείχνω την φωτογραφία με την «παιδική χαρά» στο κέντρο της πλατείας, είναι για να σας δείξω πόσο «στενά» σκέφτονται στους διάφορους δήμους ενόψει δημοτικών και περιφερειακών εκλογών και πως με πασαλλείματα και φθήνιες προσπαθούν να ανακόψουν πρώτα την μνήμη και μετά να προσβάλλουν την τιμή μας.

Υπόσχομαι να επανέλθω στο θέμα κοντά στις ημέρες τιμής και μνήμης της Γενοκτονίας του Ποντιακού Ελληνισμού!

Κυρίως για να καταγράψω πως ο Δήμος θα εκπληρώσει το χρέος του, στο οποίο τόσα χρόνια δεν ήταν συνεπής.-