ΤΟΣΚΑΣ ΚΑΙ ΞΕΡΟ ΨΩΜΙ!

Γράφει ο Νικόλαος Παπαδιονυσίου

Το γνωρίζουμε πολύ καλά ότι ο κόσμος δεν είναι «Αγγελικά πλασμένος», αλλά η προκλητικότητα και η γελοιότητα έχουν και τα όρια τους. Και αυτά τα όρια ο ανεκδιήγητος υπουργός ΠΡΟ ΠΟ, που ούτε για μικροπωλητής σε λαϊκή αγορά δεν έκανε τα έχει ξεπεράσει. Από τη μια με την ανεπανάληπτη δήλωση «όταν αντιληφθείτε ότι διαρρήκτες έχουν εισβάλει στο σπίτι σας κάντε ότι κοιμάστε». Μόνο που δεν συμπλήρωσε ότι αν προσπαθήσουν να σας βιάσουν, χαλαρώστε και απολαύστε το.

Κατόπιν η επόμενη δήλωση για τον 88χρονο που πολύ καλά έπραξε και πυροβόλησε τους δυο εγκληματίας που μπήκαν στο σπίτι του τρέποντας τους σε φυγή, ότι «εδώ δεν είμαστε Φαρ Ουέστ».

Δηλαδή τι περίμενε ο απερίγραπτος και εκτός τόπου και χρόνου υπουργός; Να τους τρατάρει γλυκό του κουταλιού και σουμάδα;;;

Τέλος η πλέον προκλητική και εξοργιστική του δήλωση την στιγμή που ένας άνθρωπος που προσπάθησε να προστατεύσει την οικογένεια του χαροπαλεύει, τραυματισμένος από δυο ένοπλους ληστές που μπήκαν στο σπίτι του στην Κηφισιά «το γνωρίζουμε ότι ο κόσμος δεν είναι αγγελικά πλασμένος».

Εμείς αυτό που δεν γνωρίζουμε είναι πόσο ακόμη θα ανεχόμαστε φαύλους και πνευματικά στρεβλούς σαν τον κύριο Τόσκα. Ανθρώπους που θέτουν υπό κρατική προστασία την περιοχή των Εξαρχείων που αποτελεί άντρο και ορμητήριο των ακροαριστερών τρομοκρατικών συμμοριών και που συνειδητά εκδηλώνουν απόλυτη παθητικότητα απέναντι στις καθημερινές τους εγκληματικές πράξεις, όπως η καταστροφή καταστημάτων, ο εμπρησμός κρατικών Μέσων Συγκοινωνίας και οχημάτων ιδιωτών, η φθορά δημόσιας περιουσίας και οι επιθέσεις σε αμέριμνους πολίτες στους δρόμους και στους πανεπιστημιακούς χώρους, καθώς και σε σπουδαστές της Στρατιωτικής Σχολής Ευελπίδων.

Γιατί λοιπόν οι διάφοροι εγκληματίες και φονιάδες να διστάζουν να εισβάλουν στα σπίτια των πολιτών μέρα μεσημέρι, οι συμμορίες τριτοκοσμικών εισβολέων να διστάζουν να εμπορεύονται ναρκωτικά και ανθρώπινη σάρκα φανερά σε κεντρικά και πολυσύχναστα σημεία της πρωτεύουσας, όπως επίσης να διστάζουν να επιτίθενται εν μέσει οδώ σε ηλικιωμένους ανθρώπους για να τους ληστέψουν; Αφού είναι βέβαιοι ότι δεν πρόκειται κανένα από τα θύματα τους να προβάλει αντίσταση διότι θα βρεθεί επικρινόμενο και κατηγορούμενο από τον παραλογισμό του υπουργού ΠΡΟ ΠΟ.

Αλλά ακόμη και αν βρεθεί κάποιος και αντιδράσει και τους κάνει του αλατιού, αυτός θα φυλακιστεί, αυτοί δε μπορεί να αποζημιωθούν από την Πολιτεία ως «συνειδητοί επαγγελματίες» που πήγαν να «κερδίσουν το ψωμάκι τους» και βρέθηκαν στο νοσοκομείο. Και το τελευταίο ας μην θεωρηθεί υπερβολή, διότι έχει ήδη συμβεί. Πριν λίγα χρόνια ένας Αλβανός και ένας από το Καζακστάν αποζημιώθηκαν από το ελληνικό κράτος με 120.000 ευρώ έκαστος, επειδή το 2010 λήστεψαν μια γριούλα στην πλατεία Ομονοίας και την πέταξαν στο δρόμο τραυματίζοντας την και όταν συνελήφθησαν και οδηγήθηκαν στο αστυνομικό τμήμα Ομονοίας, εισέπραξαν μερικά χαστούκια από έναν αστυνομικό. Κάποιος ρουφιάνος τον έγραψε σε βίντεο και ο μεν αστυνομικός εκδιώχθηκε από το Σώμα, οι δε ληστές αποζημιώθηκαν με το προαναφερόμενο ποσό για εξευτελισμό προσωπικότητας. Για το θύμα τους κανείς δεν ενδιαφέρθηκε για το αν ζει, αν πέθανε ή για το πώς εξελίχθηκε η ζωή της μετά από αυτή την επίθεση. Τώρα όσον αφορά αυτούς τους βρωμερούς δολοφόνους που εισέβαλαν στο σπίτι του επιχειρηματία και όταν αυτός προσπάθησε να προστατεύσει την οικογένεια του τον πυροβόλησαν και ο άνθρωπος χαροπαλεύει, ακόμη και αν συλληφθούν τι νομίζετε ότι θα γίνει; Θα τους δικάσουν , θα τους καταδικάσουν, θα τους φυλακίσουν και στον χρόνο επάνω με τον νόμο Παρασκευόπουλου θα κυκλοφορούν ελεύθεροι. Άσε που μπορεί να προφασιστούν κακομεταχείριση από τα αστυνομικά όργανα και εξευτελισμό προσωπικότητας και πιθανά να αποζημιωθούν.

Και τώρα μια και  αναφέραμε τον όρο «εξευτελισμός προσωπικότητας». Αλήθεια τι είδους προσωπικότητα έχει αυτός που επιτίθεται σε μια γριούλα για να της αρπάξει την τσάντα, την πετάει στο πεζοδρόμιο, την ποδοπατά και την κλωτσά. Και πόσο εύθικτη είναι αυτή η προσωπικότητα απέναντι στην αστυνομική συμπεριφορά;;; Μιλώντας αντικειμενικά ακόμη και ως παράνομοι, αυτοί οι δυο που επιτέθηκαν σε μια γριούλα για να της αρπάξουν την τσάντα μέσα στην οποία πόσα ευρώ να υπάρχουν, θεωρούνται ακόμη και από το συνάφι τους, ως οι απόλυτοι ξεφτίλες.

Να όμως που η ελληνική Πολιτεία αντί να τους φορέσει χειροπέδες και κλωτσώντας να τους στείλει με το πρώτο αεροπλάνο στους τόπους από τους οποίους μας κουβαλήθηκαν,  τους αποζημίωσε. Και με το θύμα τους τι έγινε;; Το ίδιο θα συμβεί και με αυτούς που πυροβόλησαν μέσα στο σπίτι του τον επιχειρηματία. Ήδη κάποιοι υπερφίαλοι και αθεράπευτα ηλίθιοι άρχισαν να αιτιολογούν την εγκληματικότητα θεωρώντας την ως αποτέλεσμα της κοινωνικής ανισότητας και της φτώχειας. Δηλαδή δεν φταίει αυτός που πατάει την σκανδάλη, αλλά η άδικη κοινωνία. Ναι σαφώς και υπάρχει κοινωνική ανισότητα, σαφώς υπάρχει φτώχεια και εξαθλίωση, αλλά ο Γιάννης Αγιάνης έσπασε την βιτρίνα ενός αρτοποιείου και έκλεψε μια φρατζόλα ψωμί για τα παιδιά της αδελφής του που πεινούσαν.

Ούτε χτύπησε και ποδοπάτησε μια ηλικιωμένη γυναίκα για να της αρπάξει τα ελάχιστα χρήματα που είχε μαζί της, ούτε εισέβαλε σ’ ένα σπίτι και προσπάθησε να δολοφονήσει τον ιδιοκτήτη. 

Ας μην ταυτίζουν λοιπόν τα διάφορα διανοούμενα και εγκάθετα κωθώνια το έγκλημα με την φτώχεια και την ανισότητα. Και όσον αφορά τον «πανάξιο» Τόσκα, ας καταλάβει ότι πλέον έχει καταντήσει αφόρητα γραφικός αλλά και συνάμα επικίνδυνος για την καθημερινότητα των Ελλήνων Πολιτών.