ΤΕΛΙΚΑ ΣΥΝΤΡΟΦΙΑ, ΨΗΦΙΣΕ Ή ΟΧΙ Ο ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΣ ΤΟΝ ΕΠΑΙΣΧΥΝΤΟ ΝΟΜΟ ΠΕΡΙ ΕΥΘΥΝΗΣ ΥΠΟΥΡΓΩΝ;

Άγριος καυγάς ανάμεσα στα συντρόφια του ΣΥΡΙΖΑ και τον Ευάγγελο Βενιζέλο. Αιτία μια αναφορά του… αρχάγγελου της κάθαρσης, mister Tsipra, στο νόμο περί ευθύνης υπουργών, τον οποίο, όπως είπε, έφερε ο Βενιζέλος.

Η αναφορά έγινε στο Περιφερειακό Αναπτυξιακό Συνέδριο, ο Βενιζέλος απάντησε με μια μακροσκελή ανάρτηση στο Facebook και τα συντρόφια ανταπάντησαν μέσω… κυβερνητικών πηγών.

Ο Βενιζέλος ισχυρίστηκε ότι τον συγκεκριμένο νόμο τον εισηγήθηκε ο Φ. Πετσάλνικος το 2003 και ότι τον ψήφισαν όλα τα κόμματα, συμπεριλαμβανομένου του τότε Συνασπισμού.

Τα συντρόφια ανταπάντησαν ως εξής: «Η προσπάθεια του κ. Βενιζέλου να μας πείσει πως ο νόμος περί ευθύνης υπουργών δεν έχει τη σφραγίδα του και δεν προστατεύει σκόπιμα τους υπουργούς, διαχωρίζοντάς τους από τους υπόλοιπους πολίτες, είναι αξιόλογη. Μόνο που επέλεξε να την κάνει Πρωταπριλιά.Οι πολίτες έχουν και μνήμη και κρίση…».

Ασχέτως αν ο νόμος είναι του Βενιζέλου ή του Πετσάλνικου, τα συριζάκια αποφεύγουν επιμελώς να μιλήσουν για την «ταμπακιέρα»: ψήφισαν ή όχι τον συγκεκριμένο νόμο; Η -ένοχη!- σιωπή τους προς απάντησή μας!