ΠΟΛΙΤΙΚΗ, ΚΟΙΝΩΝΙΑ, ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ: ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΣΤΡΕΦΟΝΤΑΙ ΣΤΟΝ ΕΘΝΙΚΙΣΜΟ!

Γράφει ο Ευάγγελος Καρακώστας, βουλευτής Βοιωτίας

Εξαιρετικά χρήσιμα συμπεράσματα εξάγονται από έρευνα που διεξήγαγε η διαΝΕΟσις κατά το διάστημα Ιανουαρίου και Φεβρουαρίου του 2018. Τα στοιχεία της πανελλαδικής δημοσκόπησης καταδεικνύουν ότι η ελληνική κοινωνία στρέφεται με γοργούς ρυθμούς προς τις θέσεις του Λαϊκού Εθνικιστικού Κινήματος, γεγονός το οποίο θα καταστήσει αναπόφευκτα στο κοντινό μέλλον τον Ελληνικό Εθνικισμό κυρίαρχη ιδεολογία!

Στο συγκεκριμένο άρθρο θα επικεντρωθούμε στα αποτελέσματα της έρευνας από τις απαντήσεις της κοινής γνώμης επί ζητημάτων που σχετίζονται με την ελληνική οικονομία. Ένα συντριπτικό, λοιπόν, ποσοστό της τάξεως του 92,6% θεωρεί υπεύθυνη για την οικονομική κρίση την ανεπάρκεια και την διαφθορά των ελληνικών κυβερνήσεων, παρά τις πολυετείς προσπάθειες του εγχώριου κατεστημένου να παρουσιάσει τα φαινόμενα διαφθοράς ως «μεμονωμένα περιστατικά» που… πατάσσονται από τις εκάστοτε κυβερνήσεις.

Ενδεικτικό της αυτοκριτικής του Ελληνικού Λαού είναι το γεγονός ότι ένα 77,1% των ερωτηθέντων συνειδητοποιεί πως εξαπατήθηκε από τους πολιτικάντηδες, οι οποίοι και του καλλιέργησαν την ανάγκη για δανεισμό, προκειμένου να καταναλώνει πολύ περισσότερα απ’ όσα παράγει.

Ιδιαίτερη εντύπωση ωστόσο, προκαλεί η αποδοκιμασία της κοινής γνώμης προς το πελατειακό Κράτος και τους μηχανισμούς του, οι οποίοι δρουν ως ανάχωμα σε κάθε δυνατότητα ανάκαμψης της ελληνικής οικονομίας. Το 62,3% των ερωτηθέντων θεωρεί πως το Κράτος υπό τη σημερινή του μορφή επεμβαίνει υπερβολικά στον ιδιωτικό τομέα, αποτρέποντάς τον από την δημιουργία θέσεων εργασίας και την παραγωγή πλούτου.

Τις θέσεις της Χρυσής Αυγής για τις βαρύτατες ευθύνες του φαύλου πολιτικού κατεστημένου επί της οικοδόμησης του αισχρού πελατειακού Κράτους, τις έχουμε κατ’ επανάληψη εκθέσει σε τούτη τη στήλη. Οι θέσεις αυτές απηχούν τις πεποιθήσεις της πλειοψηφίας των Ελλήνων που υφίστανται πλήθος άδικων φοροεισπρακτικών μέτρων προκειμένου το «δημοκρατικό» τόξο να ικανοποιεί τους πελάτες-ψηφοφόρους του διογκώνοντας ακόμη περισσότερο το έκτρωμα που καλείται κομματικό Κράτος. Προς τούτο, σύμφωνα με την εν λόγω έρευνα ένα εντυπωσιακό 65,1% των ερωτηθέντων τάσσεται υπέρ της άρσης της μονιμότητας των δημοσίων υπαλλήλων, οι οποίοι διόλου συμπτωματικά αποτελούν και τον σκληρό πυρήνα της κομματικής βάσης των δήθεν «δημοκρατικών» δυνάμεων.

Επιπρόσθετα, το 64,2% των ερωτηθέντων συμφωνεί με την προοπτική της μείωσης των φόρων, έστω κι αν κάτι τέτοιο θα έχει ως συνέπεια την ελάττωση της κρατικής μέριμνας. Για ποια κρατική μέριμνα μιλούμε ούτως ή άλλως; Για εκείνη της παροχής προνομίων σε λαθρομετανάστες και λοιπές «ειδικές» κατηγορίες; Είναι προφανές, ότι ένα πλειοψηφικό ρεύμα του Ελληνικού Λαού το οποίο διογκώνεται και όχι το αντίθετο, θεωρεί ως κοροϊδία πλέον να υφίσταται το βάρος μιας ασφυκτικά σκληρής φορολογικής πολιτικής, από την οποία δεν ωφελείται η ελληνική κοινωνία αλλά εκείνοι τους οποίους το αντεθνικό Κράτος επιχειρεί με το ζόρι να ενσωματώσει σε αυτή! Η αίσθηση της αδικίας συνεπώς, συνειδητοποιείται ολοένα και περισσότερο από τους Έλληνες φορολογούμενους, μια πραγματικότητα την οποία καμία διεθνιστική προπαγάνδα δεν μπορεί να αναιρέσει ή αποκρύψει.

Τέλος, το 76,9% των ερωτηθέντων θεωρεί πως όποιος πιστεύει ότι θα παταχθεί η φοροδιαφυγή στην Ελλάδα είναι αφελής. Τί πρακτικά σημαίνει αυτό; Σημαίνει πως οι πομπώδεις διακηρύξεις της αριστεράς για πάταξη της διαφθοράς δεν έπεισαν και δεν πείθουν και αυτό συμβαίνει μάλιστα μετά από τρία ολόκληρα έτη διακυβέρνησης της χώρας από την κυβέρνηση-τσίρκο Σύριζα-ΑΝΕΛ. Το οποίο με τη σειρά του οδηγεί στη διαπίστωση πως τίποτε το νέο δεν έφεραν οι Τσίπρας-Καμμένος στην πολιτική και οικονομική ζωή του τόπου αλλά αντίθετα συνέβαλαν στη συντήρηση και διαιώνιση της κλεπτοκρατίας, ενός φαινομένου που κυριαρχεί από τις απαρχές της μεταπολίτευσης και μέχρι σήμερα.

Όλα τα παραπάνω σε συνδυασμό με το εξαχθέν από την έρευνα στοιχείο του πολιτικού αυτοπροσδιορισμού ενός 10% των πολιτών ως Εθνικιστών, αποτελούν σοβαρές ενδείξεις πως μια νέα προοπτική διαμορφώνεται αργά μα σταθερά στην ελληνική κοινωνία. Μια κοινωνία η οποία πλέον αμφισβητεί ευθέως τα μεταπολιτευτικά θέσφατα, αναζητώντας την κινητήριο δύναμη της Ελλάδος του μέλλοντος. Αυτή η κινητήριος δύναμη αναδύεται πια ξεκάθαρα, ως το αντίπαλο δέος της γενιάς του πολυτεχνείου και των δεινών που αυτή επέφερε και επιφέρει στη χώρα: ο Λαϊκός Εθνικισμός προελαύνει!