ΤΟΥΡΚΟΙ: ΤΑ ΙΜΙΑ ΕΙΝΑΙ ΔΙΚΑ ΜΑΣ… ΚΑΜΜΕΝΟΚΟΤΖΙΑΔΕΣ: Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΥΡΙΑΡΧΙΑ ΕΙΝΑΙ ΑΝΑΜΦΙΣΒΗΤΗΤΗ… ΑΠΟΔΕΙΞΤΕ ΤΟ, ΠΗΓΑΙΝΕΤΕ ΕΚΕΙ ΑΜΑ ΣΑΣ ΒΑΣΤΑΕΙ!

Το «βιολί» τους οι Τούρκοι με τα Ίμια. Απαντώντας, λοιπόν, σήμερα σε ερώτηση δημοσιογράφου σχετικά με την συμπερίληψη των Ιμίων στο περιβαλλοντικό πρόγραμμα της Ε.Ε. “Natura 2000” ο εκπρόσωπος του τουρκικού ΥΠΕΞ Χαμί Ακσόι ήταν πολύ ξεκάθαρος: «Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία σχετικά με την κυριαρχία της Τουρκίας πάνω στα Ίμια»

Σχεδόν αμέσως ήρθε και η απάντηση από το υπουργείο Εξωτερικών (Κοτζιάς): «Το νομικό καθεστώς των Ιμίων είναι πλήρως κατοχυρωμένο και η ελληνική κυριαρχία επ’ αυτών είναι δεδομένη και αναμφισβήτητη. Λαθεύει η Τουρκία, εάν νομίζει ότι δύναται να παραβιάσει στο Αιγαίο το διεθνές δίκαιο χωρίς συνέπειες, όπως πράττει σε άλλα σημεία του περίγυρού της. Της συστήνουμε δε, να μετράει τα λόγια της».

Πολύ… λεβέντικη η απάντηση, αλλά χορτάσαμε από κούφια λόγια. Αν τα «πατριωτάκια» της συγκυβέρνησης τα πιστεύουν αυτά που λένε, δεν έχουν παρά να το αποδείξουν: να πάρουν ένα πλοιάριο, να ανέβουν στα Ίμια και να υψώσουν την ελληνική σημαία! Άμα τους βαστάει…