ΝΕΑ ΠΡΟΑΝΑΓΓΕΛΙΑ «ΘΕΡΜΟΥ» ΕΠΕΙΣΟΔΙΟΥ ΣΤΟ ΑΙΓΑΙΟ ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟ ΠΡΕΣΒΗ… ΤΥΧΑΙΟ; ΔΕ ΝΟΜΙΖΩ!

Για μια ακόμα φορά, ο «πολυπράγμων» Αμερικανός πρεσβευτής στην Ελλάδα προανήγγειλε «θερμό» επεισόδιο στο Αιγαίο, το προσεχές δίμηνο! Τις προηγούμενες φορές είχε εκφράσει την «ανησυχία» του για τυχόν «ατύχημα», αλλά αυτή τη φορά ήταν πιο συγκεκριμένος.

Η προαναγγελία έγινε κατά την συνέντευξη που παραχώρησε στο Vice και έχει ως εξής:

«Διατηρούμε έναν υψηλό βαθμό εμπιστοσύνης στους Έλληνες ηγέτες που χειρίζονται αυτά τα θέματα. Νομίζω ότι τόσο η Ελλάδα όσο και οι ΗΠΑ θα αντιμετωπίσουν αναταράξεις τους επόμενους δυο μήνες, ενόψει της επανεκλογής Ερντογάν. Γι’ αυτό είναι πολύ σημαντικό να υπάρχει εμπιστοσύνη».

Και βέβαια, η προαναγγελία δεν είναι τυχαία! Ο μόνος τρόπος για να μας πάνε οι Τούρκοι «καβάλα σε διαπραγμάτευση» (όπως επί λέξει δήλωσε ο Κοτζιάς…), για το μοίρασμα «καζάν-καζάν» (μισό-μισό) των ενεργειακών πόρων σε Αιγαίο και Κύπρο, είναι ένα «θερμό» επεισόδιο τύπου Ιμίων 1996 ή ακόμα καλύτερα μια πολεμική σύρραξη 2-3 ημερών, που θα λήξει με παρέμβαση των… φίλων μας, των Αμερικάνων.

Μήπως θα προκληθεί κιόλας (το «θερμό» επεισόδιο ή η σύγκρουση) με δική τους «παρέμβαση», μέσω ανθρώπων τους, κι απ’ τις δύο πλευρές του Αιγαίου;