ΓΑΛΛΙΑ: ΦΙΜΩΝΟΥΝ ΤΟΝ ΕΛΕΥΘΕΡΟ ΛΟΓΟ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΕΝ ΟΨΕΙ ΤΗΣ ΑΝΟΔΟΥ ΤΩΝ ΕΘΝΙΚΙΣΤΙΚΩΝ ΚΟΜΜΑΤΩΝ

 

Άρθρο από την εφημερίδα «Χρυσή Αυγή»

Πριν από μερικές μέρες μάθαμε την είδηση ότι η γαλλική κυβέρνηση παρουσίασε ένα νέο σχέδιο κατά του «ρατσισμού» και του «αντισημιτισμού», προσπαθώντας έτσι να διεξαγάγει έναν αποτελεσματικότερο «αγώνα» εναντίον της «εισβολής» του μίσους στο διαδίκτυο υποχρεώνοντας τους παρόχουςιντερνετικών υπηρεσιών «να αναλάβουν τις ευθύνες τους».

Αυτό το δεύτερο σχέδιο, το οποίο ανακοινώθηκε τον περασμένο μήνα και καλύπτει την περίοδο 2018-2020, υιοθετείται μετά το πρώτο που είχε εφαρμοστεί εν μέσω αύξησης των αντισημιτικών και αντιμουσουλμανικών ενεργειών στη Γαλλία μετά το κύμα των τζιχαντιστικών επιθέσεων του 2015.

Ο γαλλικός νόμος θα τροποποιηθεί ώστε «να ενισχυθούν οι υποχρεώσεις» εντοπισμού, επισήμανσης και διαγραφής αθέμιτων περιεχομένων από το Ίντερνετ, όπως ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός Εντουάρ Φιλίπ.

Όπως είχε ανακοινωθεί στις αρχές Μαρτίου από τον πρόεδρο Εμανουέλ Μακρόν, η Γαλλία εξάλλου «θα δώσει μάχη» για μια νομοθετική πρωτοβουλία σε ευρωπαϊκό επίπεδο που να υποχρεώνει τους παρόχουςιντερνετικών υπηρεσιών να αποσύρουν πολύ γρήγορα τον «χείμαρρο λάσπης» περιεχομένων «μίσους, ρατσισμού ή αντισημιτισμού», επιβεβαίωσε ο πρωθυπουργός σε ομιλία του στο εθνικό Μουσείο της Ιστορίας της Μετανάστευσης στο Παρίσι.

Με λίγα λόγια, η Γαλλία όπως και άλλες ευρωπαϊκές χώρες προσπαθούν διακαώς να αποτρέψουν τον κόσμο να εκφράζει την άποψή του και να μιλάει εθνικιστικά, προωθώντας διώξεις και πρόστιμα. Αλήθεια, που πήγαν η ελευθερία της γνώμης και έκφρασης, ιδέες για τις οποίες τόσο σθεναρά στο παρελθόν της η Γαλλία πάλεψε, σύμφωνα με την «προοδευτική» ιστορία της; Το αδιανόητο της υποθέσεως είναι ότι αυτοί οι νόμοι, όπως και ο αντιρατσιστικός που ψηφίστηκε στην Ελλάδα, δεν αφορούν λόγους με περιεχόμενο μίσους προς τον γαλλικό λαό ή τον ελληνικό αντίστοιχα, αλλά μόνο τους λαθρομετανάστες ή τους εβραίους της εκάστοτε χώρας. Αυτές οι πρακτικές, μας θυμίζουν εξάλλου, και τον αναίτιο και συνεχή αποκλεισμό του λόγου της Χρυσής Αυγής από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης (facebook, twitter, κτλ.) που τόσο ένθερμα προωθούν οι εγχώριοι ιθύνοντες – διαχειριστές των ιντερνετικών σελίδων στην Ελλάδα.

Η άλλη λεπτομέρεια που είναι σημαντικό να επισημάνουμε είναι ότι οι ευρωπαϊκές κυβερνήσεις, μετά τις αιματηρές επιθέσεις των τζιχαντιστών που έχουν συγκλονίσει την Ευρώπη και μετρούν ήδη εκατοντάδες ανυπεράσπιστους πολίτες θύματα, δεν ενδιαφέρονται να λάβουν μέτρα για την υπεράσπιση των πόλεων σε περίπτωση μιας ακόμη επίθεσης, αλλά αντίθετα εμμένουν στην υπεράσπιση αυτών που τις προκαλούν! Αντί, δηλαδή, να λάβουν αυστηρά μέτρα κατά της λαθρομετανάστευσης, να κλείσουν τα σύνορά τους και ίσως να βοηθήσουν τις χώρες εισαγωγής λαθρομεταναστών, ώστε αυτοί να προωθηθούν ξανά στις χώρες προέλευσής τους, ασχολούνται με τον «ρατσιστικό» λόγο του διαδικτύου! Ο παραλογισμός σε όλο του το μεγαλείο…

Μαριλένα Κατσινοπούλου