ΡΑΤΣΙΣΤΗΣ ΝΕΤΑΝΙΑΧΟΥ: ΟΙ ΑΦΡΙΚΑΝΟΙ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΕΙΝΑΙ ΧΕΙΡΟΤΕΡΟΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΤΖΙΧΑΝΤΙΣΤΕΣ

 
ImageHandler
Γράφει η Κορίνα Πενέση
Δεν είναι η πρώτη φορά που οι Ισραηλινοί προβαίνουν σε δηλώσεις τέτοιες, που δείχνουν το μέγεθος του καθαρού ρατσισμού που τους διακατέχει. 
Πριν από λίγο καιρό η υπουργός Δικαιοσύνης, Ayelet Shaked, δήλωσε ότι αν δεν φτιαχνόταν ο φράχτης που δημιουργήθηκε πριν από μερικά χρόνια στα αιγυπτιακά σύνορα, «θα βλέπαμε εδώ ένα είδος κατακλυσμιαίας κατάκτησης από την Αφρική», συμπληρώνοντας με θράσος ότι το κράτος πρέπει να πει ότι υπάρχει χώρος για να διατηρηθεί η εβραϊκή πλειοψηφία ακόμα και αν παραβιάζει δικαιώματα»!
Τώρα ο πρωθυπουργός  του Ισραήλ Μπενιαμίν Νετανιάχου επίσης υποστήριξε ότι ο ηλεκτρικός φράχτης που έχει τοποθετηθεί στη μεθόριο Ισραήλ-Αιγύπτου έσωσε το Ισραήλ από επιθέσεις τζιχαντιστών αλλά κι από αυτό που αποκάλεσε «χειρότερη» απειλή, τη μαζική άφιξη παράτυπων μεταναστών από την Αφρική.
«Χωρίς αυτόν τον φράκτη, θα ήμασταν αντιμέτωποι με σοβαρές τρομοκρατικές επιθέσεις στο Σινά και, το χειρότερο, με μια μαζική άφιξη παράτυπων μεταναστών από την Αφρική» δήλωσε χαρακτηριστικά.
Σύμφωνα με το υπουργείο Εσωτερικών του Ισραήλ, 42.000 Αφρικανοί μετανάστες διαμένουν στη χώρα, με καταγωγή κυρίως το Σουδάν και την Ερυθραία.
Αφίχθησαν μαζικά μετά το 2007, εισερχόμενοι από το Σινά της Αιγύπτου, όπου εκείνη την εποχή τα σύνορα ήταν διάτρητα.
Ένα αμφιλεγόμενο κυβερνητικό σχέδιο προβλέπει την απέλαση χιλιάδων Αφρικανών μεταναστών που είχαν εισέλθει παράνομα στη χώρα.
«Μιλάμε για ένα εβραϊκό και δημοκρατικό Κράτος, όμως πώς θα διασφαλίσουμε ότι θα παραμείνει εβραϊκό με 50.000-100.000 μετανάστες τον χρόνο;» διερωτήθηκε ο Νετανιάχου.
«Ένα εκατομμύριο, ενάμισι εκατομμύριο και τότε «ας το κλείσουμε το μαγαζί»», συμπλήρωσε ο Ισραηλινός πρωθυπουργός, εκφράζοντας ικανοποίηση «ότι αντί να «κλείσουμε το μαγαζί», τοποθετήσαμε έναν φράκτη».
Υ.Γ. Για πες μας κάτι κυρ – Μπενιαμίν: Εμείς οι Έλληνες που ονειρευόμαστε ένα τέτοιο κυρίαρχο εθνικό κράτος, σαν το δικό σας και όχι «μαγαζί» όπως λες, που μπαινοβγαίνει ο καθένας όποτε γουστάρει, γιατί είμαστε «ρατσιστές»; Εσείς που λέτε ακριβώς τα ίδια, δεν είστε;