ΔΗΜΟΣΙΑ ΟΜΟΛΟΓΙΑ ΝΤΟΡΑΣ: “MEA CULPA” Ο… “ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΣ ΕΛΛΗΝ” ΚΑΜΜΕΝΟΣ

Μικρή χώρα η Ελλάδα και ο βίος και η πολιτεία του καθενός είναι λίγο-πολύ γνωστά. Ο «Ανεξάρτητος Έλλην» Καμμένος, λοιπόν, είναι γνωστό πως ξεκίνησε την πολιτική του καριέρα επί κυριαρχίας Μητσοτάκη. Είναι δε κοινό μυστικό, πως εξελέγη για πρώτη φορά βουλευτής το 1993, όταν –για αδιευκρίνιστους λόγους- ο Μητσοτάκης τον εμφάνισε δίπλα του στην εξέδρα κατά την τελευταία προεκλογική ομιλία του, που είχε γίνει στο Πεδίον του Άρεως, στις 8 Οκτωβρίου 1993.

Στην δε πορεία του στο κόμμα της νουδούλας, ήταν πάντα τυφλό όργανο του μητσοτακισμού, παρ’ ότι τώρα έχει βγάλει γλώσσα – όπως κάνουν όλοι οι αχάριστοι στους ευεργέτες τους!

Αυτό παραδέχθηκε δημοσίως και η Ντόρα, όταν αντιπαρατιθέμενη εντόνως με τον ντρούλη-χοντρούλη Φίλη σε χθεσινή εκπομπή στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ, άκουσε τον συριζαίο να λέει πως:«Ο Καμμένος είναι δικό σας δημιούργημα. Δημιούργημα της οικογένειας Μητσοτάκη. Δεν τον φτιάξαμε εμείς». Η απάντηση της εξέπληξε τους πάντες με την ειλικρίνειά της: «mea culpa»!

Και για τους μη λατινομαθείς, η λατινική φράση mea culpa (culpa = σφάλμα) αποδίδεται στην ελληνική γλώσσα ως ομολογία: «λάθος μου», ή «δικό μου λάθος», και εμφατικά «λάθος μου μεγάλο». Η φράση αυτή χρησιμοποιείται κυρίως σε αυτοκριτική που μπορεί να κάνει κάποιο άτομο σε αναγνώριση λάθους ή σειρά λαθών επιλογής του και να το ομολογήσει …