Ο ΓΕΡΜΑΝΟΣ ΠΡΕΣΒΗΣ YMNEI ΤΣΙΠΡΑ – ΚΑΜΜΕΝΟ, ΝΙΠΤΕΙ ΤΑΣ ΧΕΙΡΑΣ ΤΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΚΗ ΕΠΙΘΕΤΙΚΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΧΑΙΡΕΤΙΖΕΙ ΤΗΝ ΠΑΡΑΔΟΣΗ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΜΑΣ

Την πρώτη συνέντευξη σε ΜΜΕ (στο ΑΠΕ-ΜΠΕ), μετά τον σχηματισμό κυβέρνησης στην Γερμανία, έδωσε ο εν Αθήναις πρέσβης της φράου Μέρκελ, Γενς Πλέτνερ.

Κατ’ αρχάς, ο πρέσβης εξήρε την υποταγή του mister Tsipra (και του χοντρού συγκυβερνήτη του…) στην Μέρκελ, υποσχόμενος συνέχιση της στήριξής του από το γερμανικό κατεστημένο: «Θα υπάρξει μια συνέχεια της σταθερής, αξιόπιστης σχέσης μεταξύ του κ. Τσίπρα και της καγκελαρίου Μέρκελ».

Έπειτα, ο εκπρόσωπος της Μέρκελ στην Ελλάδα, ανακάλυψε τις… προόδους στην οικονομία που (δήθεν!) έχει κάνει η Ελλάδα των Μνημονίων, κατά την περίοδο της τσιπροκαμμενικής διακυβέρνησης: «Η Ελλάδα έκανε πολύ σταθερά και ιδιαίτερα σημαντικά βήματα, ιδίως τα τελευταία δύο χρόνια. Δεν θα πρέπει κανείς να υποτιμήσει όσα επετεύχθησαν μέχρι τώρα».

Ωστόσο, υπενθύμισε στους υποτακτικούς του πως ακόμα και μετά τη λήξη του τρίτου Μνημονίου, θα υπακούουν σε «κανόνες» (Επιτροπεία):  

«Οι κανόνες θα ισχύουν και μετά τη λήξη του προγράμματος, όπως ακριβώς ίσχυσαν για την Πορτογαλία, την Ισπανία ή την Ιρλανδία. Θα αρχίσει μια νέα εποχή, αλλά αυτή η εποχή, έχει τους κανόνες της».

Από κει και πέρα, αναφερόμενος στους δύο Έλληνες στρατιώτες που κρατούνται όμηροι στην Τουρκία, ο Πλέτνερ νίπτει τας χείρας του ως Πόντιος Πιλάτος και το ρίχνει στα ευχολόγια: «Εκφράζω την θλίψη μου διότι αυτό το επεισόδιο μεταξύ δύο εταίρων του ΝΑΤΟ δεν έχει ακόμα μπορέσει να επιλυθεί. Ελπίζω ότι θα συμβεί στο άμεσο μέλλον, ότι θα βρεθεί γρήγορα μια λύση».

Την ίδια στάση τηρεί και στο μέγα θέμα της παρεμπόδισης από την Τουρκία των ερευνών φυσικού αερίου στην κυπριακή ΑΟΖ, αποφεύγοντας να πάρει ξεκάθαρη θέση: «Είναι προς το συμφέρον όλων να μην προσθέτουμε ακόμα περισσότερες εντάσεις στην περιοχή. Εκφράζω την ελπίδα πως και τέτοια θέματα θα μπορούν να επιλύονται χωρίς πολεμικά πλοία».

Αντιθέτως, παίρνει θέση υπέρ της βούλησης της συγκυβέρνησης των Αθηνών για προδοσία του ονόματος της Μακεδονίας μας: «Βρίσκω πολύ αξιέπαινο το γεγονός ότι οι κυβερνήσεις και των δύο χωρών ασχολούνται με σοβαρότητα και πραγματικό ενδιαφέρον για την επίλυση, η οποία θα ήταν και για τις δύο πολύ θετική. Η δυνατότητα ενός σύνθετου ονόματος συζητήθηκε ήδη πριν μερικά χρόνια στην Ελλάδα και θεωρήθηκε ως μια αποδεκτή περίπτωση».

Καλή… φίλη μας και η φράου Μέρκελ! Αν έχουμε τέτοιους φίλους, τι τους θέλουμε τους εχθρούς;