ΑΝΑΝΔΡΗ ΕΠΙΘΕΣΗ ΚΑΤΑ ΚΥΠΡΙΩΝ ΦΟΙΤΗΤΩΝ ΣΤΗΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΣΙΠΡΟΚΑΜΜΕΝΙΚΗ ΛΕΤΣΑΡΙΑ!

 

Άνανδρη επίθεση πραγματοποίησαν παρακρατικοί κουκουλοφόροι της τσιπροκαμμενικής λετσαρίας, στο οίκημα της κυπριακής φοιτητικής παράταξης της Πρωτοπορίας Θεσσαλονίκης – τα μέλη της οποίας είχαν συμμετάσχει ενεργά στο συλλαλητήριο για την Μακεδονία μας που είχε γίνει στην πόλη…).

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της φοιτητικής παράταξης, οι κουκουλοφόροι έσπασαν πρώτα την τζαμαρία και εν συνεχεία επιτέθηκαν σε φοιτητές που βρίσκονταν στο χώρο με φωτοβολίδες και άλλα αντικείμενα τραυματίζοντας μερικούς εξ αυτών. Επιπροσθέτως, κατέβασαν και κατέστρεψαν φωτογραφίες των Ηρώων της ΕΟΚΑ που ήταν αναρτημένες στον χώρο…

Θυμίζουμε, ότι η τσιπροκαμμενική λετσαρία είχε πραγματοποιήσει κι άλλη επίθεση σε στέκι της ίδιας φοιτητικής παράταξης, που βρίσκεται στην πλατεία Νόρμαν της Πάτρας, στις 25 Ιανουαρίου του 2018, και ακολούθησε η εξής ανακοίνωση:

«Σήμερα, ξημερώματα πραγματοποιήσαμε εμπρηστική επίθεση στο στέκι της Πρωτοπορίας. Η εν λόγω παράταξη είναι ένας πυρήνας προώθησης εθνικιστικού λόγου, δεν είναι τυχαίο άλλωστε, ότι το σύνθημα στο λογότυπο της παράταξης είναι ίδιο μ’ εκείνο του πανό που συμμετείχε στην πρώτη επίθεση εναντίον της κατάληψης LIBERTATIA. (την/τη πατρίδα/μακεδονία ουκ ελάττω παραδώσω).

Τα παραπάνω αποτελούν επαρκείς λόγους για στοχοποίηση αυτών, άρα και του χώρου τους, ως έμπρακτη επιθετική αλληλεγγύη στην κατάληψη LIBERTATIA, ανεξάρτητη από τις όποιες διαφωνίες με την πολιτική της τοποθέτηση, αλλά και σε όσα συντρόφια αντιμετώπισαν τη φασιστική επιδρομή στη Θεσσαλονίκη. Είτε Κύπριοι είτε Μακεδόνες εθνικιστές, όλοι συμβάλλουν στη διάχυση του εθνικο-πατριωτικού λόγου κι ως κατ’ επέκταση συνένοχοι σε κάθε φασιστική επίθεση σε συντρόφια.

ΓΙΑ LIBERTATIA ΚΑΙ ΕΚΧ ΣΧΟΛΕΙΟ ΟΛΟΙ ΟΙ ΦΑΣΙΣΤΕΣ ΣΤΟ ΝΕΚΡΟΤΟΜΕΙΟ»

 

Να τους χαίρονται οι εντολοδότες και μεγάλοι χορηγοί τους! Αλλά, έρχεται η ώρα που θα δώσουν λόγο ενώπιον του ελληνικού λαού και θα κριθούν σύμφωνα με τα έργα τους… Και οι μεν και οι δε!