ΔΝΤ ΚΑΙ ΓΕΡΜΑΝΟΙ ΔΙΑΨΕΥΔΟΥΝ ΤΣΙΠΡΑ-ΚΑΜΜΕΝΟ: ΑΠΑΙΤΟΥΝΤΑΙ ΝΕΕΣ ΘΥΣΙΕΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ

Γράφει ο Ευάγγελος Καρακώστας, βουλευτής Βοιωτίας

Το τεχνητό κλίμα ευφορίας που καλλιεργεί η κυβέρνηση Τσίπρα-Καμμένου στην κοινή γνώμη θριαμβολογώντας για την «καθαρή έξοδο της χώρας από τα Μνημόνια τον Αύγουστο του 2018», κλονίζουν δημοσιεύματα του γερμανικού τύπου και πληροφορίες που φτάνουν από την άλλη όχθη του Ατλαντικού, τα οποία δεν αφήνουν το παραμικρό περιθώριο αμφιβολιών: η Ελλάδα θα τελεί για πολλά χρόνια ακόμη υπό την οικονομική κατοχή των δανειστών της.

Η γερμανική Handelsblatt επί παραδείγματι, επισημαίνει πως η κυβέρνηση της Αθήνας καλείται να εισέλθει σε έναν αγώνα δρόμου για την υλοποίηση 88 μεταρρυθμίσεων σε χρονικό διάστημα 100 ημερών, αναφέροντας χαρακτηριστικά «έως την 21η Ιουνίου η ελληνική κυβέρνηση πρέπει να εφαρμόσει όλα τα προβλεπόμενα μέτρα μεταρρυθμίσεων και λιτότητας προκειμένου να αποδεσμεύσει τη χώρα από τη δανειακή στήριξη».

Σύμφωνα με τους Γερμανούς στο Eurogroup της 27ης Απριλίου, το οποίο θα διεξαχθεί στη Σόφια, θα συζητηθεί και το ζήτημα της ελάφρυνσης του ελληνικού χρέους. Όπως, όμως, χαρακτηριστικά αναφέρεται στο δημοσίευμα, το εν λόγω ζήτημα είναι πολύπλοκο μιας και περαιτέρω παραχωρήσεις στην Ελλάδα πρόκειται να συναντήσουν αντιδράσεις από τις χώρες της ευρωζώνης. Γι’ αυτό το λόγο και προκρίνεται μια «χρυσή τομή», η σύνδεση δηλαδή μέτρων ελάφρυνσης του χρέους με πρόσθετες μεταρρυθμίσεις τις οποίες θα κληθεί να ψηφίσει και να υλοποιήσει η ελληνική κυβέρνηση.

Το ΔΝΤ από την δική του πλευρά και σύμφωνα με πληροφορίες, πιέζει προς την κατεύθυνση της άμεσης εφαρμογής από το 2019 των περικοπών που έχουν συμφωνηθεί από την κυβέρνηση Τσίπρα-Καμμένου για την διετία 2019-20. Οι συγκεκριμένες περικοπές αφορούν τη μείωση του αφορολόγητου μισθωτών, αγροτών, συνταξιούχων, καθώς και τη μείωση σε κύριες και επικουρικές συντάξεις (βλέπε κατάργηση προσωπικής διαφοράς), μέτρα από τα οποία η κυβέρνηση εκτιμά πως θα εξοικονομηθούν έσοδα ύψους σχεδόν 2 δισεκατομμυρίων ευρώ. Υπενθυμίζεται ότι για το έτος 2019 προβλέπεται και η κατάργηση του ΕΚΑΣ το οποίο λαμβάνουν σήμερα οι χαμηλοσυνταξιούχοι.

Καθίσταται σαφές με απλά λόγια, ότι το κυβερνητικό αφήγημα της «καθαρής εξόδου» το καλοκαίρι του 2018 δεν έχει την παραμικρή επαφή με την πραγματικότητα: η Ελλάς βρίσκεται σιδηροδέσμια στα χέρια των δανειστών και προϊόντος του χρόνου η κατάσταση αυτή επιδεινώνεται ολοένα και περισσότερο. Υπό τον πομπώδη και αποπροσανατολιστικό τίτλο «μεταρρυθμίσεις», το μνημονιακό τόξο υλοποιεί το ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας το οποίο πέραν πάσης αμφιβολίας θα καταλήξει στον πρωταρχικό στόχο των δανειστών: στην υφαρπαγή του ορυκτού μας πλούτου.

Το μέλλον συνεπώς, διαγράφεται πολύ πιο δυσοίωνο από εκείνο το οποίο οι υπεύθυνοι των δεινών των Ελλήνων επιδιώκουν να παρουσιάσουν προκειμένου να καλύψουν τις εγκληματικές τους ευθύνες. Πώς λοιπόν, ένα βαθύτατα διεφθαρμένο και ξενόδουλο πολιτικό σύστημα κατορθώνει να συντηρεί την Τυραννία του παρά το γεγονός ότι όλες οι ενδείξεις οδηγούν στο συμπέρασμα πως τα χειρότερα για τον Ελληνικό Λαό δεν παρήλθαν, αλλά αντίθετα βρίσκονται μπροστά του;

Σ’ αυτό ακριβώς τον τομέα έγκειται η συνεισφορά των μέσων ενημέρωσης τα οποία εργολαβικά αναλαμβάνουν αφενός το ξέπλυμα των πολιτικών εγκλημάτων και αφετέρου την εξαπόλυση της πολιτικής τρομοκρατίας. Επί της ουσίας, το διακύβευμα για τον Ελληνικό Λαό δεν είναι να προβεί σε νέες θυσίες για την διάσωση της οικονομίας αλλά μάλλον, η αναγκαιότητα να ξεπεράσει τον φόβο που συστηματικά καλλιεργεί η κάστα των ξενόδουλων που εξαθλιώνει τους συμπατριώτες μας και ξεπουλά την Ελλάδα κομμάτι-κομμάτι.