ΜΑΣ ΔΟΥΛΕΥΟΥΝ ΟΛΟΙ! HOTSPOT ΕΠΙΣΚΕΦΘΗΚΕ Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΚΟΚΚΙΝΗΣ ΠΟΡΤΟΓΑΛΙΑΣ ΑΛΛΑ ΔΕ ΦΙΛΟΤΙΜΗΘΗΚΕ ΝΑ ΠΑΡΕΙ ΚΑΝΕΝΑ «ΠΡΟΣΦΥΓΑΚΙ» ΜΑΖΙ ΤΟΥ!  

 

Είθισται τα τελευταία χρόνια όποιος ξένος «ηγέτης» επισκέπτεται την χώρα μας, να κάνει και μια τσάρκα σε κάποιο hotspot και να εκφράζει τον… θαυμασμό και την… αλληλεγγύη του. 

Δεν έκανε εξαίρεση ούτε και ο πρόεδρος της «κόκκινης» (λόγω της συμμετοχής του σταλινικού Κ.Κ. Πορτογαλίας στη συγκυβέρνηση…) Πορτογαλίας, Μαρσέλο Ρεμπέλο ντε Σόουζα, ο οποίος επισκέφθηκε hotspot στο πλαίσιο της επίσημης επίσκεψης που πραγματοποιεί στη χώρα μας.

Τον Πορτογάλο Πρόεδρο υποδέχτηκαν «εθελοντές», αρκετοί από τους οποίους ήταν Πορτογάλοι –προφανώς αριστεροί- φοιτητές οι οποίοι ανήκουν στην ΜΚΟ «Refugee Support Platform».

Ακολούθησαν δηλώσεις από τον… εκστασιασμένο Πορτογάλο:

«Είναι μία μοναδική εμπειρία. Το πρωί ήμασταν στη Θήβα και συναντήσαμε πρόσφυγες. Η Ευρώπη πρέπει να δράσει απέναντι σε αυτή την πρόκληση. Η Ευρώπη πρέπει να δράσει για ό,τι αξίζει στην ανθρώπινη ύπαρξη και στην κοινωνική δικαιοσύνη. Η αληθινή Ευρώπη είναι η δικιά μας Ευρώπη, που παλεύει για τους ανθρώπους και την κοινωνική δικαιοσύνη».

Αλλά, έμεινε στις δηλώσεις! Δε φιλοτιμήθηκε να πάρει και κάνα «προσφυγάκι» στη χώρα του! Θερμός «συμπαραστάτης» και «αλληλέγγυος», αλλά εκ του μακρόθεν!