«ΜΑΚΕΝΤΟΝΣΚΙ» ΕΣΤΗΣΑΝ ΜΚΟ ΣΤΙΣ ΣΕΡΡΕΣ ΚΑΙ ΚΑΝΟΥΝ ΦΙΛΟΣΚΟΠΙΑΝΗ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑ!

Όπως καταγγέλλει η Πανελλήνια Ομοσπονδία Πολιτιστικών Συλλόγων Μακεδόνων, προσφάτως ιδρύθηκε στις Σέρρες μια φιλοσκοπιανή Μη Κυβερνητική Οργάνωση, με την επωνυμία «Αδελφότητα Ντόπιων Σερραίων  “ΚΥΡΙΛΛΟΣ ΚΑΙ ΜΕΘΟΔΙΟΣ”». 

Η συγκεκριμένη ΜΚΟ υποστηρίζει πως οι γηγενείς Μακεδόνες των Σερρών και της υπόλοιπης Μακεδονίας, δεν είναι Έλληνες, αλλά μέλη της μειονότητας των «Μακεντόνσκι», που “καταπιέζονται”  από τις ελληνικές Αρχές.

Μάλιστα, η συγκεκριμένη οργάνωση εκδίδει την εφημερίδα «ΦΩΝΗ ΤΟΥ ΤΟΠΟΥ», όπου –όπως αναφέρουν οι καταγγέλλοντες: “Σε όλα τα φύλλα υποστηρίζεται, με ιδιαίτερο σθένος, η ύπαρξη δήθεν «μακεδονικής» Γλώσσας, εθνότητας και μειονότητας τόσο στην περιοχή των Σερρών, όσο και στη λοιπή Μακεδονία. Αυτή τη Γλώσσα που με μεγάλη προσοχή απέφυγαν να χαρακτηρίσουν ως «μακεδονική» στο καταστατικό τους, θέλουν να καταγράψουν, να διατηρήσουν και να διαδώσουν στους Σερραίους εντοπίους και όχι μόνο. Αν την χαρακτήριζαν ως «μακεδονική» κι όχι ως «ντόπια» Γλώσσα (όπως αναγράφεται στο καταστατικό τους) είναι βέβαιο ότι κανένα δικαστήριο δεν θα ενέκρινε την ίδρυση αυτού του Συλλόγου, καθώς η επίσημη θέση της Ελληνικής Πολιτείας είναι ότι δεν υπάρχει «μακεδονική» Γλώσσα (ούτε εθνότητα, ούτε μειονότητα) εντός Ελλάδος”.

Ιδρυτικό μέλος της ΜΚΟ και εκδότης της φιλοσκοπιανής εφημερίδας, σύμφωνα με τα όσα καταγγέλλει η ΠΟΠΣΜ, είναι ο πολιτικός μηχανικός Ιωάννης Πούνιος από την Ηράκλεια Σερρών, ο οποίος το 2016  στη διάρκεια Συμποσίου Μακεδονικής Παράδοσης και Ιστορίας στις Σέρρες. Σχολίασε δημόσια  πως : “και τα περιστέρια γνωρίζουν ότι εμείς οι ντόπιοι έχουμε σλαβική καταγωγή”,  προκαλώντας την έντονη αντίδραση των παρευρισκομένων.

Υπάρχει άραγε κάποια αρχή να τους μαζέψει όσο είναι ακόμα νωρίς;