ΑΤΙΜΗ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑ ΤΗΣ ΛΕΠΕΝ ΕΝΑΝΤΙ ΤΟΥ ΠΑΤΡΟΣ ΚΑΙ ΕΥΕΡΓΕΤΗ ΤΗΣ!

Τα πάνω-κάτω έφερε στο συνέδριο του Εθνικού Μετώπου της Γαλλίας η Μαρίν Λεπέν, διαπράττοντας μια μεγάλη ατιμία κατά του πατρός της!

Κατ’ αρχάς, η Λεπέν επανεξελέγη πρόεδρος χωρίς αντίπαλο και πρότεινε την αλλαγή της επωνυμίας του κόμματος σε «Εθνικό Συναγερμό» («Rassemblement national»), «σε μια απόπειρα να αποβάλει το στίγμα μιας παράταξης που συνδέεται με τον ρατσισμό και τον αντισημιτισμό και επομένως να διευκολύνει τις συμμαχίες με άλλα κόμματα» – σύμφωνα με τα ρεπορτάζ των μεγάλων καθεστωτικών ΜΜΕ της Γαλλίας.

Η ιδέα της αλλαγής του ονόματος του κόμματος εγκρίθηκε μονάχα από μια μικρή πλειοψηφία των στελεχών του Εθνικού Μετώπου, ήτοι ένα ποσοστό 52%, σύμφωνα με τα στοιχεία που δημοσιοποίησε το κόμμα. Τώρα θα ψηφίσουν εκ νέου με την επιστολική ψήφο.

Εις ότι αφορά την συμπεριφορά της Λεπέν έναντι του πατρός της, ο οποίος είχε χαρακτηρίσει την αλλαγή του ονόματος της παράταξης πολιτική «αυτοκτονία»:

Κατ’ αρχάς, ο Ζαν Μαρί Λεπέν έχασε τον τίτλο του επίτιμου προέδρου του Εθνικού Μετώπου. Κατά δεύτερον, δεν του επιτράπηκε καν η παρουσία στο συνέδριο, καθώς είχε ήδη προειδοποιηθεί από τη διεύθυνση του FN ότι αν εμφανιστεί εκεί θα του απαγορευόταν η είσοδος. Επιπλέον, διαγράφηκε κι από μέλος του κόμματος!

Πρόκειται για μια μεγάλη ατιμία, προς τον άνθρωπο εκείνο που έφτιαξε το Εθνικό Μέτωπο, το έφτασε δεύτερο κόμμα της χώρας και της το παρέδωσε στα χέρια!