ΤΙ ΡΟΛΟ ΠΑΙΖΕΙ; ΚΑΜΜΕΝΟΣ: ΕΙΜΑΣΤΕ ΣΤΑ ΠΡΟΘΥΡΑ ΠΟΛΕΜΟΥ ΜΕ ΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ… ΤΟΥΡΙΣΤΕΣ, ΜΗΝ ΠΑΤΗΣΕΤΕ ΦΕΤΟΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ!

Συνέντευξη στην μεγάλη γαλλική εφημερίδα «Liberation» έδωσε ο υπουργοπάνος Καμμένος, ο οποίος –ούτε λίγο, ούτε πολύ- δήλωσε πως η Ελλάδα είναι στα πρόθυρα πολέμου με την Τουρκία:«Η Ελλάδα είναι πολύ κοντά σε ένα δυστύχημα με την Τουρκία. Η Τουρκία ασκεί πραγματική πίεση στην Ελλάδα. Σε ένα χρόνο, οι παραβιάσεις των χωρικών υδάτων αυξήθηκαν κατά 450% και του εναέριου χώρου κατά 48%. Η εξήγηση έγκειται στην κατάσταση στη Συρία και στη σύγκρουση με τους Κούρδους. Οι Τούρκοι αντιμετωπίζουν πολλά προβλήματα στο θύλακα της Αφρίν και προσπαθούν να διοχετεύσουν τις εντάσεις στην Ελλάδα».

Ακόμα κι αν αυτό που είπε είναι αλήθεια (που πολύ αμφιβάλλουμε, λόγω του ραγιαδισμού των κυβερνώντων…), δεν επιτρέπεται ποτέ να το λέει δημόσια –και μάλιστα σε ξένο ΜΜΕ- υπουργός –και μάλιστα υπουργός Άμυνας!- της κυβέρνησης μιας οικονομικά ρημαγμένης χώρας, που δεν έχει βιομηχανία και βασίζεται κυρίως στον τουρισμό για να επιβιώσει! Πόσω δε, όταν βρισκόμαστε στις παραμονές της τουριστικής περιόδου – η οποία θ’ αρχίσει την Μεγάλη Εβδομάδα, δηλαδή σε λιγότερο από έναν μήνα!

Εδώ, λοιπόν, προκύπτει το εξής ερώτημα: γιατί το κάνει; Είναι απλά ένας επιπόλαιος που αρέσκεται να κάνει το «μάγκα» (εξαφανιζόμενος όποτε «σφίγγουν τα λουριά»…) ή θέλει να καταστρέψει την οικονομία της χώρας, εξυπηρετώντας άλλους σκοπούς;