Δ. ΒΕΡΥΚΙΟΣ: ΘΑ ΓΝΩΡΙΖΑΜΕ ΤΙ ΕΓΙΝΕ ΣΤΟΝ ΕΒΡΟ ΑΝ ΕΙΧΕ ΕΝΕΡΓΟΠΟΙΗΘΕΙ ΡΩΣΣΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΠΟΥ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΠΕΤΑΜΕΝΟ ΣΕ ΚΑΠΟΙΕΣ… ΑΠΟΘΗΚΕΣ!!!

Ενώ σήμερα γίνεται η δίκη των 2 Ελλήνων στρατιωτικών στην Ανδριανούπολη, ο γνωστός δημοσιογράφος Δήμος Βερύκιος (ο οποίος έκανε επί πολλά χρόνια στρατιωτικό ρεπορτάζ, άρα γνωρίζει τα «κατατόπια»…), υποστηρίζει ότι η Ελλάς είχε αγοράσει παλαιότερα από την Ρωσσία ένα σύστημα «πληροφοριών διασυνοριακής ασφάλειας», προς χρήση σε περιοχές των συνόρων, το οποίο βρίσκεται πεταμένο σε κάποιες… αποθήκες!!!

Σας μεταφέρουμε αυτούσια την αποκάλυψη του δημοσιογράφου και βγάλτε τα συμπεράσματά σας:

«Ποιος μπήκε που ; Οι «δικοί» μας μπήκαν στο δικό τους έδαφος ή εκείνοι μπήκαν στο δικό μας ; Το καίριο αυτό ερώτημα δεν θα ετίθετο κατά το τελευταίο συμβάν στο Έβρο με τους δυο Έλληνες στρατιωτικούς που συνελήφθησαν από τις Τουρκικές Αρχές εάν είχε ενεργοποιηθεί το «Γεωγραφικό Σύστημα Πληροφοριών Διασυνοριακής Ασφάλειας κατά τη Μετακίνηση Ανθρώπων και Αγαθών», που το 2009 είχε προμηθευτεί η ΕΥΠ επί Διοικήσεων Κοραντή & Παπαγγελόπουλου.

Πρόκειται για ένα σύστημα με εξελιγμένο ρωσικό λογισμικό που ωστόσο το 2010 μπήκε σε βαθιά…κατάψυξη επί κυβερνήσεως Γιώργου Παπανδρέου, προκαλώντας αλληλοσπαραγμό στα σωθικά της ΕΥΠ.

Εάν λειτουργούσε το συγκεκριμένο σύστημα θα υπήρχε σήμερα πλήρη απεικόνιση του «επεισοδίου» στη συνοριακή γραμμή στον Έβρο και με σαφήνεια θα διαπιστώνονταν εάν οι Έλληνες στρατιωτικοί είχαν περάσει στο τουρκικό έδαφος όπως παραδέχεται και το ελληνικό ΥΠΕΘΑ ή εάν οι Τούρκοι εισέβαλαν στο έδαφος μας για να πιάσουν τους Έλληνες στρατιωτικούς όπως ευρέως μεταδίδει το «Ράδιο Αρβύλα».

Για την εν λόγω προμήθεια κατηγορήθηκαν επί κυβερνήσεως ΓΑΠ και αθωώθηκαν με βούλευμα δεκάδες στελέχη της ΕΥΠ και του Υπουργείου Οικονομίας…!!!

Σήμερα το σύστημα εξακολουθεί και σαπίζει στα κουτιά, ενώ η εταιρία έχει προσφύγει στα Διοικητικά Δικαστήρια κατά του Δημοσίου για αδράνεια και έχει δικαιωθεί. Αξιοσημείωτο είναι ότι κάποιοι εκ των συνδικαλιστών της ΕΥΠ που το 2009 πολέμησαν μετά μανίας το «Δορυφορικό Γεωγραφικό Σύστημα» δικάζονται σήμερα για δουλεμπόριο!! Μήπως κάποιοι ήθελαν την χώρα «ξέφραγο αμπέλι» για να μπορούν να κάνουν τις βρωμοδουλειές τους;».