ΙΤΑΛΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ 2018 Η ΚΑΡΔΙΑ ΤΗΣ ΙΤΑΛΙΑΣ ΧΤΥΠΑ ΕΘΝΙΚΙΣΤΙΚΑ

Από την εφημερίδα «Εμπρός» που κυκλοφορεί 

Εκλογές διεξάγονται στην Ιταλία αυτήν την Κυρια­κή 4 Μαρτίου, εκλογές με ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τους Εθνικιστές.

Οι εθνικιστικές δυνάμεις κατεβαίνουν στον εκλογικό στίβο με τρεις συμμετοχές. Η γνωστή μας Κάζα Πάουντ κατάφερε να κατεβάσει ανεξάρτητους υποψηφίους στην ιταλική επικράτεια, παρά τις αρχικές δυσκολίες. Ένας συ­νασπισμός μικρών κομμάτων, της Φόρτσα Νουόβα του Ρομπέρτο Φιόρε, το Ιταλικό Κοινωνικό Κίνημα, απομεινάρι του κόμματος της δεκαετίας του 70, που παρουσιά­ζεται ως Η Ιταλία Στους Ιταλούς, και η Φιάμα Τρικολόρε.

Και ένας ευρύς συνασπισμός της Δεξιάς, στον οποίον συμμετέχουν η Συντηρητική Φόρτσα Ιτάλια του Σίλβιο Μπερλουσκόνι, η γνωστή μας Λέγκα του Βορά, οι Φρατέλι ντ’ Ιτάλια με επικεφαλής την Τζώρτζια Μελόνι, και ο τετρακομματικός συνασπισμός μέσα στον συνασπισμό, το χριστιανοδημοκρατικό Νόι κον Ιτάλια.

Ο προεκλογικός αγώνας διεξήχθη μέσα σε κλίμα έντα­σης, με επιθέσεις και βιαιοπραγίες εναντίον των Εθνικιστών. Το πολιτικό ζητούμενο είναι εάν ο συνασπισμός της Δεξιάς, θα κατορθώσει να φθάσει το 40%, ώστε να σχη­ματίσει αυτοδύναμη κυβέρνηση, ενώ ενδιαφέρον θα έχει η πορεία της Κάζα Πάουντ.

Λίγο πριν από τις εκλογές επικοινωνήσαμε με τρεις Ιτα­λούς Εθνικιστές πολιτικούς και ζητήσαμε από τον καθένα να μας δώσει από διαφορετική σκοπιά την δική του προ­σέγγιση ενόψει των εκλογών της Κυριακής.

O Λορέντζο Φοντάνα (αριστερά) με τον επικεφαλής της Λέγκα του Βορά, Ματέο Σαλβίνι

ΛΟΡΕΝΤΖΟ ΦΟΝΤΑΝΑ(Ευρωβουλευτής,Αναπληρωτής Γραμ. της Λέγκα του Βορά)

ΕΜΠΡΟΣ: Η Λέγκα του Βορά έγι­νε δημοφιλής βασίζοντας την πολιτι­κή της ατζέντα στην Ταυτότητα του Ιταλικού Βορά. Πώς αντιλαμβάνεστε την επόμενη μέρα της Ιταλίας μέσα στο παρόν πολιτιστικό πλαίσιο;

Λ.Φ.: Η Λέγκα εδώ και 30 χρόνια δίνει τις μάχες της Ταυτότητας στον πολιτικό στίβο.

Πιστεύω ότι τώρα με τον Σαλβίνι, φτάσαμε σε ένα ιστορικό σημείο. Πο­τέ πριν η Λέγκα δεν είχε κατεβάσει υποψήφιο πρωθυπουργό τον Γραμμα­τέας της, ποτέ πριν δεν είχε ένα ρόλο τόσο σημαντικό στο εσωτερικό μιας πολιτικής συμμαχίας.

Οι στόχοι είναι δυο. Να νικήσουμε στις εκλογές ως πολιτική συμμαχία και να πάρουμε τις περισσότερες ψήφους ώστε να έχουμε την δύναμη να ζητή­σουμε και να πράξουμε αυτά που θέ­λουμε για το καλό της πατρίδας μας.

Θέλουμε να βοηθήσουμε τις ιταλι­κές οικογένειες να αυξηθούν οι γεννή­σεις, να σταματήσουμε την μετανά­στευση ελέγχοντας τα σύνορά μας, αυ­στηρές ποινές για τους εγκληματίες, σκληρό πόλεμο στις πολυεθνικές που δεν πληρώνουν φόρους, προστασία των εργατών των μικρό μεσαίων επιχειρή­σεων που αντιμετωπίζουν τους κολοσ­σούς, άμεσο φρένο στις προσπάθειες να γίνει το Ισλάμ ένα πολιτικό κίνημα.

Να ξαναβρούμε την αυτονομία μας και την ελευθερία μας σε σχέση με την ΕΕ, που μέχρι σήμερα μας έχει υποχρεώσει να κινούμαστε σε σκοτει­νά μονοπάτια που βλάπτουν την πα­τρίδα μας.

Οι ιδέες είναι πολλές και σημαντι­κές. Από τους Ιταλούς ζητάμε την ευ­καιρία να τις κάνουμε πραγματικότητα. Με την Λέγκα στην κυβέρνηση στις 5 Μαρτίου, θα ξεκινήσει η επανάσταση με την καλή έννοια του όρου.

Αποτέλεσμα εικόνας για ΛΟΡΕΝΤΖΟ ΦΟΝΤΑΝΑ

ΣΙΜΟΝΕ ΝΤΙ ΣΤΕΦΑΝΟ(Γραμματέας της Κάζα Πάουντ)

ΕΜΠΡΟΣ: Το κίνημά σας είναι κατ’ εξοχήν φιλολαϊκό και ιδιαίτερα δημοφιλές για την ακτιβιστική του δράση. Ποιοι είναι οι στόχοι της συμμετοχής σας στις εκλογές;

Σ. Ν. Σ.: Το κίνημά μας θέλει να υπερασπίσει όχι μόνο θε­ωρητικά αλλά και με πράξεις τους Ιταλούς.

Είμαστε στην πρώτη γραμμή για να εμποδίσουμε τις εξώσεις από τα σπίτια των Ιταλών, να στηρίξουμε την ανάγκη να έχει σπίτι κάθε ιταλική οικογένεια. Κάνουμε διανομές τροφίμων και ειδών πρώτης ανάγκης και προσπαθούμε να δώσουμε μια ανάσα ζωής σε υποβαθμισμένες περιοχές.

Όλα αυτά μας έκαναν γνωστούς σε πολύ κόσμο παρόλο που τα ΜΜΕ κινούνται πάντα εναντίον μας.

Στις εκλογές της Κυριακής, στοχεύουμε στην είσοδό μας στην βουλή, το οποίο θα ήταν ένα πραγματικά ιστορικό αποτέ­λεσμα. Είναι δύσκολο διότι απαιτείται να περάσουμε το 3%, πε­ρίπου ένα εκατομμύριο ψήφους.

Το πρόγραμμά μας βασίζεται στην υπεράσπιση της εθνικής κυριαρχίας της πατρίδας μας. Να βγούμε από την ΕΕ και το ευ­ρώ και να επαναφέρουμε υπό τον έλεγχό μας την Κεντρική Τρά­πεζα. Να σταματήσουμε την μετανάστευση, να επαναπατρίσου- με χιλιάδες μετανάστες που βρίσκονται παράνομα στην χώρα μας και να κάνουμε μια στρατιωτική παρέμβαση στην Λιβύη για να σταματήσουμε την έξοδο των μεταναστών από την Αφρική.

Να βάλουμε τους Ιταλούς συμπολίτες μας σε προτεραιότη­τα για σπίτι, δωρεάν παιδεία και σε όλες τις κοινωνικές υπηρε­σίες.

Θέλουμε να εμποδίσουμε την αντικατάσταση του πληθυ­σμού και να ενιοχύσουμε τις γεννήσεις με μια επιδότηση 500 ευ­ρώ για το πρώτο παιδί Ιταλών, όχι ξένων.

Αποτέλεσμα εικόνας για ΜΑΡΚΟ ΖΑΝΝΉ (Ευρωβουλευτής,

ΜAΡΚΟ ΖAΝΙ (Ευρωβουλευτής, Ανεξάρτητος, μέλος της Ευρωομάδας Ευρώ­πη των Εθνών και της Ελευθερίας στην οποία συμμετέχουν το Γαλλικό Εθνικό Μέτωπο και η Λέγκα του Βορά).

ΕΜΠΡΟΣ: Η Ιταλία αποτελεί μια ισχυρή βιο­μηχανική δύναμη, υπάρχει όμως ισχυρή αμφισβήτηση του ρόλου της στην Ε.Ε. Ταυτό­χρονα είναι μια χώρα η οποία μαστίζεται από κοινωνική αναστάτωση λόγω της ανεργίας και της μετανάστευσης.

Πώς θα μπορέσει να απαντήσει ένας Εθνικιστικός συνα­σπισμός σε αυτή την διπλή πρόκληση, ιδιαιτέρως στον το­μέα της Οικονομίας;

M.Z.: Από την δεκαετία του ’90 και την συμφωνία του Μάαστριχ, στην Ιταλία ξεκίνησε η πτώση. Πριν από το ευ­ρώ, η Ιταλία ήταν η πέμπτη βιομηχανική δύναμη στον κόσμο. Μετά το ευρώ, έχασε το 20% του ΑΕΠ και το 25% των βιο­μηχανιών της έκλεισε, ενώ οι μισθοί και οι παροχές μειώνο­νται σημαντικά εξαιτίας της πολιτικής των Βρυξελλών και της υψηλής ανεργίας που οφείλεται στο ευρώ.

Αυτό είναι το σημαντικότερο πρόβλημα της χώρας, κα­θώς και δημοσιονομική ακαμψία, το κοινό νόμισμα – πολύ δυνατό για την ιταλική οικονομία-, και η έλλειψη δημοκρα­τίας. Με αυτές τις συνθήκες η Ιταλία θα είναι μια αποικία του ευρώ, μια αποβιομηχανοποιημένη χώρα, που θα πρέπει να μάθει να ζει με υψηλό δείκτη ανεργίας και με μια συμπίεση του εθνικού εισοδήματος και σε μια μεγάλη οικονομική κρί­ση.

Η μοναδική λύση είναι να βγει από το ευρώ και να ξανα- γυρίσει στην εθνική ανεξαρτησία όχι μόνο στον οικονομικό τομέα αλλά και στην διαχείριση των συνόρων της. Θα πρέ­πει να δημιουργήσει πολιτικές που θα ευνοούν τους πολίτες της και όχι να αφήνεται στις πολιτικές των πολυεθνικών και των τραπεζών.

Ο κίνδυνος είναι να δημιουργηθεί ένα οικονομικό χάος με σκοπό να κερδίσουν οι «λίγοι» ει βάρος των πολλών. Το ιταλικό Σύνταγμα, δεν καλύπτει τους Ιταλούς πολίτες από την μια, ενώ από την άλλη οι Ευρωπαϊκοί θεσμοί ασχολούνται μόνο με τις Τράπεζες, τις αγορές και τα ιδιωτικά συμφέρο­ντα.

Προσοχή όμως! Δεν πρέπει να δούμε την έξοδο από το ευ­ρώ ως ένα σκοπό, αλλά ως μέσο. Αν βγούμε, και δεν θα εφαρ­μοστούν πολιτικές για την αποκατάσταση των αξιών και της συνταγματικής προστασίας, δεν θα αλλάξει τίποτε. Θα είμαστε μόνο σκλάβοι ενός άλλου αφεντικού.