ΘΕΤΕΙ ΘΕΜΑ ΤΩΝ «8» Ο ΔΙΟΙΚΗΤΗΣ ΤΗΣ ΜΙΤ – ΤΟ ΥΠΕΞ ΚΑΝΕΙ ΟΤΙ ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΙ

mit-696x541

Μετά την σοβαρότατη τουρκική πρόκληση με την σύλληψη των δύο Ελλήνων Στρατιωτικών στον Εβρο, και την μεταφορά και προφυλάκισή τους στην Αδριανούπολη, και την  ώρα που ο ΑΝΥΕΘΑ Φώτης Κουβέλης δήλωνε ότι «ελπίζει» να αποφευχθεί οποιοσδήποτε συμψηφισμός από πλευράς της Τουρκίας, σε σχέση με τους 8 Τούρκους στρατιωτικούς, ο ίδιος ο διοικητής της ΜΙΤ σε μήνυμά του στο Τwitter γράφει:

« Συνελήφθησαν 2 Έλληνες στρατιωτικοί που παραβίασαν τα σύνορα. Η Ελλάδα, που δεν μας επιστρέφει τους πραξικοπηματίες της 15 Ιουλίου, ξεκίνησε τις διαδικασίες για την επιστροφή τους. Στις Καστανιές 1 Ανθυπολοχαγός και 1 Υπαξιωματικός, εκτελώντας υπηρεσία περιπόλου, πέρασαν σε τουρκικό έδαφος».

Η ελληνική πλευρά, κατά την τακτική των ηττοπαθών και δειλών πολιτικάντηδων που κυβερνούν αυτόν τον τόπο επί δεκαετίες, στρουθοκαμηλίζει. «Δεν πρέπει να αποδοθεί ως προσωπικό σχόλιο του ίδιου» το tweet του επικεφαλής της ΜΙΤ Χακάν Φιντάν σε σχέση με τους δύο στρατιωτικούς αναφέρει το υπουργείο Εξωτερικών.

 «Το tweet του επικεφαλής της ΜΙΤ Χακάν Φιντάν σε σχέση με τους δύο στρατιωτικούς, δεν θα πρέπει να αποδοθεί ως προσωπικό σχόλιο του ιδίου, παρά το γεγονός ότι ο συγκεκριμένος λογαριασμός έχει τη φωτογραφία και το όνομά του, μιας και ο λογαριασμός δεν ανήκει επίσημα στον ίδιο αλλά σε υποστηρικτές του».

Το περίεργο είναι ότι την τουρκική εκδοχή περί συλλήψεως των δύο Ελλήνων σε τουρκικό έδαφος, αναμεταδίδει επακριβώς η ελληνική πλευρά. Μάλιστα η γνωστή προπαγανδιστική φυλλάδα ΕΘΝΟΣ παίρνει με δημοσίευμά της σαφώς το μέρος της τουρκικής πλευράς υιοθετώντας πλήρως το τουρκικό αφήγημα.

DXci0w_XcAEMUr9

Η στάση των ελληνικών Αρχών, αφήνει πολλά ερωτηματικά, συγκαλύπτοντας στοιχεία όπως η τύχη του οπλισμού και του οχήματος των δύο στρατιωτικών, αλλά και τις συνθήκες κάτω από τις οποίες συνελήφθησαν.

Είναι βέβαιον ότι η περιφορά των Ελλήνων Αξιωματικών  ως τροπαίων πολέμου, ενώ μάλιστα κυκλοφορούν σαφείς πληροφορίες περί ξυλοδαρμού τους, οδηγεί τον τουρκικό όχλο σε ανθελληνικό παραλήρημα.

Σύμφωνα με τουρκικές πηγές, τις οποίες επικαλείται η τουρκική εφημερίδα «Γενί Ακίτ», το σενάριο της τουρκίας για τους Έλληνες στρατιώτες, είναι ότι δεν είναι στρατιώτες, αλλά κατάσκοποι. Το τελευταίο διάστημα, όπως αναφέρει, λόγω της πολιτικής έντασης μεταξύ Τουρκίας και Ελλάδας, κατάσκοποι φορώντας στρατιωτική στολή αναπτύσσουν έντονη κατασκοπευτική δραστηριότητα στα σύνορα.

Οι τούρκοι, όποια και αν είναι τα πραγματικά περιστατικά, εκμεταλλεύονται πλήρως το γεγονός, ενώ η ελληνική πλευρά παριστάνει ότι δεν υπάρχει.

Κάποιοι, κάπως, άφησαν τα Στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων της χώρας μας να πέσουν στα χέρια των τούρκων χωρίς να ανοίξει μύτη, και χωρίς καμία ουσιαστική αντίδραση.

Είναι δε χαρακτηριστικό της σπουδής της ελληνικής πλευράς να κουκουλώσει το θέμα, ότι οι ετήσιες  Κρίσεις στο στράτευμα πραγματοποιήθηκαν σε χρόνο ρεκόρ, με μόνο εκπαραθυρωμένο τον αποκαλύψαντα το σκάνδαλο Καμμένου.

Ενδιαφέρον έχει και η αποστροφή Κουβέλη σε συνέντευξή του στην ΕΡΤ1, η οποία επιβεβαιώνει το τελευταίο ερώτημα που θέσαμε στην εφημερίδα ΕΜΠΡΟΣ φ.241, 3/3/2018 «Πώς σχετίζεται το περιστατικό με την αναβάθμιση των ελληνικών F16 από τους αμερικανούς;»

Ο κ. Κουβέλης δήλωσε ότι η χώρα δεν πρόκειται να οδηγηθεί σε “τρελή κούρσα εξοπλισμών εξαιτίας των ελληνοτουρκικών”.

http://emprosnews.wordpress.com