ΕΛΑΜ: Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑΔΗ ΔΙΝΕΙ ΤΑΥΤΟΤΗΤΕΣ ΣΕ ΠΑΙΔΙΑ ΕΠΟΙΚΩΝ

ΕΛΑΜ: Η κυβέρνηση Αναστασιάδη δίνει ταυτότητες σε παιδιά εποίκων

Όπως μεταδίδουν από το πρωί τα ΜΜΕ, προς αναγνώριση των παιδιών από «μικτούς γάμους» στα κατεχόμενα φαίνεται να προχωρεί η Κυβέρνηση Νίκου Αναστασιάδη. Πρόκειται για εκείνα τα παιδιά των οποίων ο ένας γονέας είναι «τουρκοκύπριος» και ο άλλος έποικος. Εάν επαληθευτούν όλα όσα μεταδίδονται το τελευταίο διάστημα, τότε θα υπάρξει μια σημαντική αλλαγή δεδομένων στο κεφάλαιο του δημογραφικού και των εποίκων.

Μέχρι τώρα, η πάγια θέση των κυπριακών κυβερνήσεων ήταν πως Κύπριοι πολίτες, έχουν τα δικαιώματα της Κυπριακής Δημοκρατίας και είναι μόνο τα παιδιά που είχαν και τους δύο γονείς «τουρκοκύπριους». Ωστόσο, μετά από σειρά κινητοποιήσεων από μέρους «τουρκοκυπριακών» οργανώσεων και Ελληνοκυπρίων «επαναπροσεγγιστών», οι οποίοι απειλούν να προχωρήσουν μέχρι και σε καταγγελίες σε διεθνή σώματα, η Κυβέρνηση Αναστασιάδη δείχνει να υπαναχωρεί σε ακόμη ένα ζήτημα.

Σε δημοσίευμα της τουρκικής εφημερίδας «Γενί Ντουζέν» γίνεται αναφορά για «πολύ ενδιαφέρουσες εξελίξεις που θα προέλθουν από την πρωτοβουλία των «τουρκοκυπριακών» εκπαιδευτικών οργανώσεων». Η κινητοποίηση αυτή, σύμφωνα με τα όσα μεταδίδονται στα κατεχόμενα, στοχεύει στο να πιεστεί η Κυπριακή Δημοκρατία για να κάνει βήματα όπως αυτά που δήθεν αναγκάστηκε να κάνει η Τουρκία το 2003 με το άνοιγμα των οδοφραγμάτων, δηλαδή, δεν φτάνει που άνοιξαν τα οδοφράγματα και έφεραν οικονομική ανάπτυξη και αναγνώριση στην κατοχή, αλλά το χρησιμοποιούν και ως δική τους υποχώρηση. Πάγια θέση του Εθνικού Λαϊκού Μετώπου είναι το άμεσο κλείσιμο των οδοφραγμάτων που αποτελεί ανοικτή πληγή για την Κυπριακή Δημοκρατία.

Η κυπριακή Κυβέρνηση φαίνεται πως θα αναγνωρίσει τους έποικους ως πολίτες της Κυπριακής Δημοκρατίας, με ό,τι αυτό συνεπάγεται. Το θέμα, βεβαίως, εκκρεμούσε από πριν τις εκλογές, αλλά για ευνόητους λόγους δεν έγινε οποιαδήποτε κίνηση.

Είναι λυπηρό να βλέπουμε την Κυβέρνηση να υποχωρεί σε ότι της ζητήσει η τουρκική πλευρά. Κανένα διεθνές δικαστήριο δεν μπορεί να δεχθεί το συγκεκριμένο έτοιμα, διότι η Τουρκία εισέβαλε παράνομα στο νησί μας και ο εποικισμός αποτελεί έγκλημα πολέμου. Η αναγνώριση έστω και ενός έποικου, ισοδυναμεί με την αναγνώριση όλων, δίνοντας συγχωροχάρτι στην Τουρκία για ακόμη ένα έγκλημα πολέμου που διέπραξε στην Κύπρο.

elamcy.com