Η ΝΟΥΔΟΥΛΑ, ΤΑ ΕΠΕΙΣΟΔΙΑ ΣΕ ΑΣΟΕΕ ΚΑΙ ΠΑΤΗΣΙΩΝ ΚΑΙ ΤΟ ΣΧΟΙΝΙ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ ΤΟΥ ΚΡΕΜΑΣΜΕΝΟΥ

Γράφει ο Αθανάσιος Βασιλόπουλος

Σφοδρή επίθεση στην κυβέρνηση εξαπέλυσε ο γραμματέας της νουδούλας. Λευτέρης Αυγενάκης, μετά και το τελευταίο περιστατικό βίας στην οδό Πατησίων, από κόκκινους συμμορίτες που έχουν το λημέρι τους στην ΑΣΟΕΕ.

Όπως είπε: «Ο ΣΥΡΙΖΑ και ο κ. Τσίπρας έσπειραν ανέμους και σήμερα θερίζουν θύελλες. Επέλεξαν συνειδητά να διατηρήσουν επιλεκτική συγγένεια με το περιθώριο. Η ανοχή στα χαϊδεμένα παιδιά τους, «τα δικά τους παιδιά», όπως είχε πει ο κ. Δραγασάκης για τους αναρχικούς, κάνει τη χώρα ξέφραγο αμπέλι. Τα στελέχη της Αστυνομίας σήμερα αισθάνονται απαξιωμένα…».

Πολύ ωραία τα είπε ο Αυγενάκης, αλλά… Η νουδούλα δεν είναι πολιτικά «παρθένος», κυβέρνησε τη χώρα και ιδού η κατάσταση που επικρατούσε επί των πιο πρόσφατων ημερών της στην ΑΣΟΕΕ και την οδό Πατησίων:

19/10/2012: Άδοξο τέλος είχε  αστυνομική επιχείρηση ελέγχου μεταναστών, το πρωί της Παρασκευής, στην Πατησίων, έξω από την ΑΣΟΕΕ. Μόλις οι αστυνομικοί έγιναν αντιληπτοί, οι μετανάστες μάζεψαν τα μπογαλάκια τους και μπήκαν στον ασφαλή χώρο της ΑΣΟΕΕ, όπου ως γνωστό υπάρχει «άσυλο».

Το «άσυλο» δεν προβλέπεται πλέον από το νόμο (επισήμως καταργήθηκε πέρσι), αλλά από το υπεράνω νόμων εθιμικό δίκαιο. Έτσι, λοιπόν, μέσα από την ΑΣΟΕΕ οι μετανάστες πέταγαν πέτρες, ξύλα κ.α. στους αστυνομικούς κι αυτοί τους κοιτούσαν αδύναμοι να επέμβουν.

01/04/2013: Μικροεπεισόδια σημειώθηκαν το μεσημέρι έξω από την ΑΣΟΕΕ, κατά τη διάρκεια ελέγχου της αστυνομίας σε μετανάστες για το παρεμπόριο, καθώς άγνωστοι βγήκαν από το κτίριο του πανεπιστημίου και επιτέθηκαν στους αστυνομικούς. Οι πρωταγωνιστές των επεισοδίων εκτόξευσαν εναντίον των αστυνομικών πέτρες και μπουκάλια, με συνέπεια να διακοπεί για λίγο η κυκλοφορία των αυτοκινήτων έξω από την ΑΣΟΕΕ.

11/03/2014: Επεισόδια σημειώθηκαν στην οδό Πατησίων μεταξύ αστυνομικών και ατόμων που βρίσκονταν στην ΑΣΟΕΕ νωρίς το μεσημέρι και όπως αναφέρουν πληροφορίες οι αστυνομικοί προκειμένου να απωθήσουν μια ομάδα νεαρών προχώρησαν σε χρήση κρότου λάμψης, με αποτέλεσμα η κυκλοφορία στο δρόμο να διακοπεί και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας της οδού Πατησίων στο ύψος της ΑΣΟΕΕ. Να υπενθυμίσουμε ότι η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Αθηνών προειδοποιεί με μηνύσεις σε περίπτωση που η ΕΛ.ΑΣ. εξακολουθήσει να εκθέτει σε σοβαρό κίνδυνο αστυνομικούς που εκτελούν διατεταγμένη υπηρεσία. Αφορμή στάθηκε ένα πρόσφατο περιστατικό που κρατήθηκε μυστικό, καθώς σύμφωνα με τα όσα αναφέρει η ένωση χτυπήθηκαν και τραυματίστηκαν τρεις νέοι αστυφύλακες, οι οποίοι εκτελούσαν υπηρεσία δίπλα από την ΑΣΟΕΕ στο πλαίσιο του Ξένιου Δία και της πάταξης του παρεμπορίου.

03/04/2014: Επεισόδια σημειώθηκαν το μεσημέρι της Πέμπτης μπροστά από το Οικονομικό Πανεπιστήμιο (πρώην ΑΣΟΕΕ) κατά τη διάρκεια αστυνομικής επιχείρησης για την πάταξη του παρεμπορίου μπροστά από το πανεπιστήμιο. Συγκεκριμένα ομάδα ατόμων επιτέθηκε σε αστυνομικούς με πέτρες και ξύλα και έβαλε φωτιά σε δύο κάδους, με αποτέλεσμα να διακοπεί προσωρινά η κυκλοφορία των οχημάτων στην οδό Πατησίων.

Συμπέρασμα: Να μη μιλάει η νουδούλα για θέματα δημοσίας τάξεως, γιατί στο σπίτι του κρεμασμένου…