ΑΛΗΘΕΙΑ, ΑΠΟ ΠΟΥ ΚΙ ΩΣ ΠΟΥ Ο ΔΡΑΓΑΣΑΚΗΣ ΕΙΝΑΙ «ΠΑΛΙΟΣ ΓΝΩΡΙΜΟΣ» ΤΗΣ ΓΕΡΜΑΝΑΡΙΑΣ;

Ο… υποχρεωτικός λόγω του σκανδάλου των ενοικίων ανασχηματισμός της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ψεκασμένων είχε μεγάλο σουξέ στον γερμανικό τύπο. Και εν αντιθέσει με τα ελληνικά ΜΜΕ, που ασχολήθηκαν κυρίως με τον Κουβέλη, το ενδιαφέρον των γερμανικών ΜΜΕ μονοπώλησε ο Δραγασάκης. Μάλιστα, η γνωστή οικονομική εφημερίδα Handelsblatt τον αποκάλεσε «παλιό γνώριμο»: «Ο νέος Έλληνας υπουργός Οικονομίας είναι ένας παλιός γνώριμος: ο Γιάννης Δραγασάκης θεωρείται ιστορικό στέλεχος του αριστερού συνασπισμού του ΣΥΡΙΖΑ…».

Άραγε, τι εννοεί η γερμαναρία «παλιός γνώριμος»;

Προφανώς αναφέρεται στην προηγούμενη θητεία του Δραγασάκη στο υπουργείο Εθνικής Οικονομίας (ως αναπληρωτής υπουργός), επί οικουμενικής κυβέρνησης Ζολώτα, που είχε στηριχτεί κι απ’ τα τρία κόμματα του κατεστημένου (ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, ΚΚΕ-Συνασπισμός).

Μόνο που εκείνη την συγκυβέρνηση την είχε σημαδέψει το μεγάλο σκάνδαλο της Siemens. Κι όπως είχε καταγγείλει αργότερα ο –αριστερός, πλην έντιμος- βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Περικλής Κοροβέσης, τα είχαν πάρει από την Siemens και το ΚΚΕ και ο Συνασπισμός: «προκηρύχθηκε ένας διαγωνισμός διεθνής για τα τηλέφωνα κι όλα τα κόμματα που μετείχαν στην Οικουμενική Κυβέρνηση, ΝΔ, ΠΑΣΟΚ και ο ενιαίος Συνασπισμός πήρανε χρήματα και δεν αντιδράσανε. Ούτε ο Κύρκος αντέδρασε, ούτε οι επίγονοι του Φλωράκη».

Μάλιστα, ο Κοροβέσης είχε βάλει στο στόχαστρο τους Κουβέλη και Δραγασάκη (που τότε ήταν στο ΚΚΕ), αφήνοντας σαφή υπονοούμενα ότι ως υπουργοί, ήταν οι πρωταγωνιστές του χρηματισμού: «αυτοί κάτι παραπάνω ξέρουν από εμάς, εννοώ ο ενιαίος τότε ΣΥΝ, ο κ. Δραγασάκης και ο κ. Κουβέλης ήταν τότε στην κυβέρνηση».

Τότε, ο ΣΥΡΙΖΑ κάλεσε τον Κοροβέση να ανακαλέσει, «ειδάλλως είναι εκτεθειμένος στον κόσμο της αριστεράς», αλλά ο Κοροβέσης δεν ανακάλεσε ποτέ…

Τα ίδια με τον Κοροβέση κατέθεσε ενόρκως και ο δημοσιογράφος Τάσος Τέλλογλου, ο οποίος υπήρξε βασικός ερευνητής της υπόθεσης Siemens. Ο Τέλλογλου στη μαρτυρική του κατάθεση, μεταξύ άλλων αναφέρθηκε λεπτομερώς στις καταθέσεις των εμπλεκομένων, Γερμανών, μεγαλοστελεχών της μητρικής εταιρίας για τη λειτουργία των μαύρων ταμείων, επικεντρώνοντας στις καταθέσεις του τότε διαχειριστή των μαύρων ταμείων Ρ. Σίκατσεκ:

«Αποδέκτες του 2% από τα μαύρα ταμεία σύμφωνα με τον Σίκατσεκ ήταν τα πολιτικά κόμματα στην Ελλάδα. Χρήματα δόθηκαν σε όλα τα κόμματα αλλά κυρίως στα δύο μεγάλα. Στην πρώτη σύμβαση για τα ψηφιακά, το 1989-90, ο Ενιαίος Συνασπισμός είχε πάρει τότε λεφτά».

Τα συμπεράσματα δικά σας!