ΘΡΑΣΥΤΑΤΟΙ «ΕΥΠΑΘΕΙΣ» ΛΗΣΤΕΣ ΕΙΧΑΝ ΡΗΜΑΞΕΙ ΤΗΝ ΛΑΚΩΝΙΑ!

Σπείρα «ευπαθών» κρυβόταν πίσω από τις θρασύτατες ληστείες που σημειώθηκαν τις τελευταίες ημέρες σε σπίτια ανυπεράσπιστων Ελλήνων σε Αγόριανη, Γκοριτσά και Παλαιοπαναγιά Λακωνίας.

Πιο συγκεκριμένα, συνελήφθησαν στη Σπάρτη και σε καταυλισμούς «ευπαθών» σε Αμύκλες και Τραπεζοντή έξι άτομα ηλικίας 20, 23, 25, 35, 38 και 44 ετών και σχηματίστηκε εις βάρος τους δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα, για ληστεία, κλοπή και εμπρησμό.

Όπως προέκυψε από την έρευνα της αστυνομίας, οι «ευπαθείς» διέπραξαν τις εξής ληστείες:

–  Τα ξημερώματα της Τρίτης 20/2 στην Αγόριανη μπήκαν σε σπίτι τριμελούς οικογένειας και με την απειλή μαχαιριού τους ακινητοποίησαν και αφαίρεσαν χρηματικό ποσό που ξεπερνά τις 20.000 ευρώ. Μάλιστα, κατά τη διαφυγή τους, οι δράστες εγκατέλειψαν ένα όχημα σε χωράφι στην Πελλάνα, το οποίο και πυρπόλησαν. Όπως διαπιστώθηκε από τις έρευνες της Αστυνομίας, το όχημα είχε κλαπεί κατά το χρονικό διάστημα από τις 1/2/2018 έως τις 14/2/2018, από την περιοχή της Μανθυρέας Αρκαδίας.

– Τα ξημερώματα της Τρίτης 20/2/2018, τα μέλη της συμμορίας εισέβαλαν σε σπίτι που διέμεναν μάνα και κόρη στην Γκοριτσά και με την χρήση σωματικής βίας και την απειλή κατσαβιδιού, τις ακινητοποίησαν και αφαίρεσαν το χρηματικό ποσό των 50 ευρώ.

– Το βράδυ της Κυριακής 25/2 οι ληστές εισέβαλλαν σε σπίτι στην Παλαιοπαναγιά και με την χρήση σωματικής βίας και την απειλή μαχαιριού, ακινητοποίησαν δύο γυναίκες (μάνα και κόρη), αφαιρώντας το χρηματικό ποσό των 55 ευρώ και ένα χρυσό δαχτυλίδι.

Να τους χαίρονται οι «συμπαραστάτες» και «αλληλέγγυοι», εσωτερικού κι εξωτερικού!