Η ΦΙΛΑΡΓΥΡΗ ΡΑΝΙΑ

Γράφει ο Νικόλαος Παπαδιονυσίου

Ειλικρινά αναρωτιόμαστε γιατί μας εκπλήσσει και μας εξοργίζει το σκάνδαλο που πρόκυψε σχετικά με την «αυτοεπιδότηση» της αναπληρώτριας υπουργού Εργασίας κυρίας Ράνιας Αντωνοπούλου. Η εν λόγω… τέλος πάντων κυρία, ως υφυπουργός Εργασίας εκμεταλλεύτηκε ένα ύπουλο και μουλωχτό ευεργέτημα της πρώτης αριστερής κυβέρνησης, όπου βάσει του ν. 4336/15 καλύπτονται από το Δημόσιο τα έξοδα διαμονής στην Αθήνα, όχι μόνο βουλευτών της επαρχίας, αλλά και εξωκοινοβουλευτικών υπουργών. Η κυρία Αντωνοπούλου είναι εξωκοινοβουλευτική υπουργός η οποία εκλήθη από την Νέα Υόρκη όπου διέμενε μόνιμα για να αναλάβει την θέση της αναπληρώτριας υπουργού.

Και εδώ διερωτόμαστε. Αλήθεια σε όλο το κυβερνητικό σχήμα, σε ολόκληρη Ελλάδα, δεν υπήρχε άλλο πρόσωπο κατάλληλο για αυτή τη θέση και έπρεπε ο κύριος Τσίπρας να το αναζητήσει στην Νέα Υόρκη;  Αλλά δεν είναι αυτό το ζητούμενο του παρόντος κειμένου. Η κυρία Αντωνοπούλου λοιπόν παρόλο που διαθέτει οικία στην Γλυφάδα, πολυτελή βίλα στη Σύρο και περιουσία που υπολογίζεται περίπου στα 3.000.000 €, δεν δίστασε να εκμεταλλευτεί τον εν λόγω νόμο αφού οι εγκρίσεις δίδονται από το υπουργείο στο οποίο η ίδια προΐσταται προκειμένου να της εγκριθεί επιδότηση ενοικίου 1000 € μηνιαίως για διαμέρισμα που ενοικιάζει στο Κολωνάκι.  Μόλις λοιπόν αυτό έγινε γνωστό ξέσπασε θύελλα αντιδράσεων και ενστάσεων από σύσσωμο τον πολιτικό κόσμο, ακόμη και από βουλευτές του κυβερνώντος κόμματος. Διότι πως είναι δυνατόν το ίδιο υπουργείο να εγκρίνει μηνιαίο επίδομα 80 € σε οικογένειες αναξιοπαθούντων και πληγέντων από την οικονομική κρίση, οι μισθοί και οι συντάξεις να ψαλιδίζονται και να συρρικνώνονται, τα διάφορα κοινωνικά επιδόματα να καταργούνται κατόπιν εντολών των ευρωπαίων δανειστών, σπίτια Ελλήνων να βγαίνουν σε πλειστηριασμούς και η πάμπλουτη κυρία Αντωνοπούλου, να «αυτοεπιδοτείται» με € 1000 μηνιαίως για να κόβει τις βολτίτσες της στην Πατριάρχου Ιωακείμ.

Η κυρία Αντωνοπούλου που δηλώνει μέλος μιας αριστερής κυβέρνησης που θεωρητικά υπεραμύνεται των φτωχών και αδυνάτων, που επικρίνει την ταξική κοινωνία, που πατάσσει την εκμετάλλευση και το άδικο και που προβάλει μια σοσιαλιστική δικαιοσύνη. Και επανερχόμαστε στο αρχικό ερώτημα. Γιατί να μας εκπλήσσει αυτή η ενέργεια της αριστερής και σαφώς διανοούμενης κυρίας Αντωνοπούλου;

Η αριστερά εδώ και πολλές δεκαετίες έχει ιστορικά αποδείξει ότι το ήθος, η διαλεκτική, τα πιστεύω και η πρακτική της στηρίζεται πάνω στην εκ διαμέτρου διάσταση των λόγων από τα έργα. Αναφέρουμε τον πρώτο διδάξαντα Ιωσήφ Στάλιν που το 1933 επίταξε τις ποσότητες σιτηρών της Ουκρανίας του κατ’ εξοχή σιτοβολώνα της τότε ΕΣΣΔ με την αιτιολογία ότι θα διανεμηθεί δίκαια στον πληθυσμό μέσω κρατικών φορέων. Αντ’ αυτού μοσχοπούλησε το σιτάρι στην Δύση καταδικάζοντας σε θάνατο από την πείνα 4.000.000 σοβιετικούς πολίτες.

Έτερο παράδειγμα στην σοσιαλιστική Ρουμανία, όπου ο Νικολάι Τσαουσέσκου επέβαλε ένα καθεστώς στερήσεων και ακραίας λιτότητας στον λαό φέροντας ως δικαιολογία την αποπληρωμή του δημοσίου χρέους προς την Σοβιετική Ένωση την στιγμή που αυτός και οι σύζυγός του ζούσαν σαν βασιλιάδες. Τέλος ο Πόλ Πότ που επέβαλε μια γενικευμένη κολεκτιβοποίηση, ερημώνοντας τα αστικά κέντρα και καταδικάζοντας τον λαό της Καμπότζη σ’ ένα άθλιο βιοτικό επίπεδο, ενώ εκείνος ζούσε πλουσιοπάροχα.

Για τους αριστερούς λοιπόν όπως ο Τσίπρας, ο Καρανίκας, ο Κατρούγκαλος και φυσικά η Αντωνοπούλου θεωρείται απόλυτα φυσιολογικά να ομιλούν υπερφίαλα για ταξικές συγκλίσεις και οικονομική ισότητα, να απομυζούν τον Λαό για να είναι αρεστοί στους Ευρωπαίους οδηγώντας τον στην ανέχεια και στη φτώχεια και συγχρόνως να διαβιώνουν άνετα  και πολυτελώς. Αλλά στην περίπτωση Αντωνοπούλου θα αντιπαρέλθουμε το σκανδαλώδες, την αναισχυντία, το αντιδεοντολογικό, το άηθες και την διαπλοκή και θα επισημάνουμε κάτι άλλο. Την απίστευτη φιλαργυρία που την διέπει και για να μιλήσουμε εντελώς λαϊκά την καρμιριά  και την φτωχομπινεδιά της. Πέραν από τις ιδεολογικές της μπαρούφες τόσο αυτής όσο και όλων των πολιτικών της συντρόφων για τους οποίους στο παρελθόν έχουμε αναφέρει ότι είναι πολύ αστοί για να πιστέψουν τα ίδια τα λεγόμενα τους, παραμένει το πασιφανές της απόλυτης ξεφτίλας της εν λόγω κυρίας που δεν δίσταζε να αφαιρέσει 12000€ ετησίως από κρατικά κονδύλια που θα μπορούσαν να διατεθούν σε αναξιοπαθούντες Έλληνες για να μην τα πληρώσει από την τσέπη της που όχι απλά τα έχει, αλλά της περισσεύουν και με το παραπάνω.  Και φυσικά ο αρχιφαρισαίος και μαιτρ της υποκριτικής κύριος Τσίπρας την εξανάγκασε σε παραίτηση, αφού πλέον δεν μπορούσε να κουκουλώσει ένα σκάνδαλο που δημιούργησε μια κατάσταση άκρως επικίνδυνη γι αυτόν και την κυβέρνηση του. Πέραν τούτου ουδέν.