ΟΙ ΑΠΟΚΡΙΕΣ ΤΕΛΕΙΩΣΑΝ, ΤΟ ΚΑΡΝΑΒΑΛΙ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ

Άρθρο του Ν. Κωνσταντίνου στην εφημερίδα «Εμπρός»

Ολοκληρώθηκε στην Βουλή η συζήτηση για την σύσταση προανα-κριτικής επιτροπής για την υπόθεση Novartis. Αν και οι αποκριές τελείωσαν, το πολιτικό καρναβάλι συνεχίζεται.

Το σόου δεν είχε εκπλήξεις και λυπάμαι αν κάποιοι δυσαρεστηθούν, αλλά αν περιμένετε πολιτική κάθαρση από ένα διεφθαρμένο σύστημα, μάλλον θα απογοητευτείτε. Άλλωστε, έχουμε παρακολουθήσει ανάλογες παραστάσεις στο παρελθόν και στο τέλος «ζούσαν αυτοί καλά και εμείς χειρότερα».

Η κυβέρνηση εκμεταλλεύεται την δεδομένη χρονική στιγμή, ένα υπαρκτό σκάνδαλο. Έχει σοβαρούς λόγους να υποβαθμίσει το ξεπούλημα της Μακεδονίας και να κρύψει κάτω από το χαλί, την τουρκική απειλή.

Η Νέα Δημοκρατία είναι διχασμένη: Ο Κυριάκος Μητσοτάκης παραδέχεται ότι υπάρχει σκάνδαλο Novartis ενώ το κύκλωμα Σαμαρά αρκείται να μας διασκεδάζει με «σκευωρίες» και «κουκούλες». Όμως στο σπίτι του σκευωρού, δεν μιλάνε για σκευωρίες. Και εις ό,τι αφορά τον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας, θα πρέπει να εξηγήσει πώς θα μπορούσε να γίνει όλο αυτό το πάρτι, χωρίς να υπάρχουν πολιτικές ευθύνες! Αστεία πράγματα.

ΤΟ ΤΕΚΜΗΡΙΟ ΤΗΣ ΕΝΟΧΗΣ

Το ένοχο πολιτικό κατεστημένο, έχει καταδικαστεί στην συνείδηση του Ελληνικού λαού. Εκείνης της σιωπηλής πλειοψηφίας που μόνο όταν εκφραστεί πολιτικά θα επέλθει η πραγματική κάθαρση.

Είναι ένοχοι για την απώλεια της εθνικής μας κυριαρχίας. Είναι ένοχοι για την κατάλυση του Συντάγματος. Είναι ένοχοι για τα Μνημόνια και την οικονομική εξαθλίωση των Ελλήνων. Είναι ένοχοι για το εκπαι-
δευτικό σύστημα, την κατάρρευση των ασφαλιστικών ταμείων, την δημογραφική αλλοίωση του Έθνους μας και η παρακμή που ζούμε είναι εξ ολοκλήρου δικό τους έργο.

Το χειρότερο απ’ όλα; Σε υποθέσεις τύπου Novartis, τους ενδιαφέρει μόνο η πολιτική διαχείριση και όχι η ουσία. Και η συγκάλυψη είναι συνενοχή. Δεν τους τρομάζουν ούτε οι ποινικές ευθύνες, ούτε η διάλυση της Πατρίδας. Το μόνο που τρέμουν να μην αποσταθεροποιηθεί, είναι το ίδιο το σύστημά τους.

Είναι εκείνο που περιέγραψε το Bloomberg: «Η Ελλάδα έχει όλα τα στοιχεία που θα μπορούσαν να πυροδοτήσουν την άνοδο των ακροδεξιών κινημάτων: οικονομική κρίση, αίσθημα εθνικής ταπείνωσης στο πλαίσιο της διάσωσής της, έλλειψη πίστης στους κρατικούς θεσμούς, μεταναστευτικές ροές και αίσθημα ανασφάλειας.»
Στο ίδιο δημοσίευμα, ο καθηγητής Νομικής και Οικονομίας στο Πανεπιστήμιο Αθηνών, Αριστείδης Χατζής τονίζει ότι το σκάνδαλο δεν φαίνεται τόσο πιθανό να βοηθήσει το κυβερνών κόμμα του ΣΥΡΙΖΑ, όσο θα ευνοήσει το Εθνικιστικό Κίνημα.

Το πρόβλημά τους λοιπόν είναι οι Εθνι-κιστές! Ούτε οι μίζες, ούτε ο Ερντογάν. Μόνο την Χρυσή Αυγή φοβούνται, γιατί είναι η ανερχόμενη πολιτική δύναμη που αγωνίζεται για εθνική ελευθερία, χωρίς συμβιβασμούς και υποχωρήσεις.

Πριν κάποια χρόνια, ο Νικόλαος Μιχαλολιάκος έγραψε ότι «η πολιτική κρίση είναι η μόνη λύση». Αυτό είναι σήμερα πιο επίκαιρο από ποτέ. Η αποσταθεροποίηση αυτού του ένοχου και σάπιου κατεστημένου, είναι η μεγαλύτερη ελπίδα για την αναγέννηση της Πατρίδας μας.