ΑΡΧΙΣΑΝ ΤΑ… ΟΡΓΑΝΑ ΓΙΑ ΤΟ 10% ΤΗΣ ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ ΣΤΗΝ ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗ ΤΗΣ ΜΕΤΡΟΝ ANALYSIS

Δεν πρόλαβε να δημοσιευθεί η δημοσκόπηση της ΜΕΤΡΟΝ Analysis, που δείχνει την Χρυσή Αυγή κοντά στο 10% (άρα έχει παραπάνω…) κι άρχισαν τα… όργανα. Δηλαδή, οι συζητήσεις και τα άρθρα των… ανησυχούντων «δημοκρατών», για το ποιος φταίει για την άνοδο του Κινήματος των Ελλήνων εθνικιστών και πως αυτή θα αντιμετωπιστεί από τις κατεστημένες δυνάμεις.

Οι απόψεις διίστανται. Έτσι, ο δημοσιογράφος Αντώνης Πανούτσος, σε άρθρο του υπό τον τίτλο «Μια δημοσκόπηση που θύμισε 2011», ρίχνει την ευθύνη στον ΣΥΡΙΖΑ και αποδίδει τα εύσημα στον Κούλη, που αναγκάστηκε να κρύψει την πάγια θέση της νουδούλας υπέρ της προδοσίας του ονόματος της Μακεδονίας μας («σύνθετη ονομασία για όλες τις χρήσεις») και να το παίξει… πατριώτης (έστω και ολίγον) για να εμποδίσει περαιτέρω άνοδο της Χρυσής Αυγής. Ας τον παρακολουθήσουμε:

«Το καλό είναι ότι η πολιτική που ακολούθησε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στα συλλαλητήρια δεν άφησε την Χρυσή Αυγή να αλωνίζει στο Μακεδονικό. Αφήνοντας τα στελέχη να πηγαίνουν αν το επιθυμούν αλλά χωρίς να υιοθετεί την οργάνωση των συλλαλητηρίων ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεν έκανε την ΝΔ υπεύθυνη για κάθε πλαστική περικεφαλαία και κάθε ακραίο σύνθημα χωρίς όμως και να την φέρνει απέναντι στα 2/3 των Ελλήνων που δεν θέλανε το «Μακεδονία» στο όνομα της ΠΓΔΜ. Το κακό είναι ότι η πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ στο θέμα της Μακεδονίας σε συνδυασμό με την Novartis βοήθησε τα αντισυστημικά κόμματα και ειδικά την Χρυσή Αυγή, που για πρώτη φορά πλησιάζει το 10% πηγαίνοντας να γίνει το καθαρά τρίτο κόμμα».

Όσον αφορά την ανάσχεση της Χρυσής Αυγής, ο Πανούτσος προτείνει «αλλαγή στον τρόπο που το κόμμα καλύπτεται από τα Μέσα, έτσι ώστε οι κομματικές διαμάχες να γίνουν γνωστές και να αφαιρέσουν την αίγλη του μονολιθικού αντισυστημικού κόμματος που θα καθαρίσει την Ελλάδα από τους διεφθαρμένους πολιτικούς».

Για κορόιδα ψάχνεις Πανούτσο; Λες να μην το σκέφτηκαν αυτό από την αρχή τα… ξεφτέρια του «συνταγματικού» τόξου και να μην συμπέραναν πως έτσι κι αποκτήσει η Χρυσή Αυγή την ίδια προβολή με τα υπόλοιπα κόμματα, θα πολλαπλασιάσει τα ποσοστά της;