Ο ΜΟΣΧΟΒΙΣΙ ΔΙΑΨΕΥΔΕΙ ΤΣΙΠΡΑ-ΚΑΜΜΕΝΟ: ΠΟΙΑ ΕΞΟΔΟΣ; ΕΙΣΤΕ ΚΑΙ ΘΑ ΕΙΣΤΕ ΥΠΟ ΕΠΙΤΗΡΗΣΗ!

Γράφει ο Ευάγγελος Καρακώστας, βουλευτής Βοιωτίας

«Τους επόμενους έξι μήνες η Ελλάδα θα μπορέσει να ολοκληρώσει θετικά το πρόγραμμα και να επιστρέψουμε στην Ελλάδα της ευημερίας, της ανάπτυξης και της απόλυτης κυριαρχίας, φυσικά με μια επιτήρηση μετά το πρόγραμμα, η οποία θα προσαρμοστεί στις ανάγκες της κατάστασης». Τάδε έφη Πιέρ Μοσκοβισί, ο επίτροπος της Ε.Ε. για οικονομικά ζητήματα μετά την ολοκλήρωση του τελευταίου Eurogroup, ναρκοθετώντας εκ νέου το αποπροσανατολιστικό και απολύτως ψευδές αφήγημα της κυβέρνησης Τσίπρα-Καμμένου περί «καθαρής εξόδου της χώρας από τα Μνημόνια τον Αύγουστο του 2018».

Η δήλωση Μοσκοβισί συγκεκριμένα, ήρθε με το πέρας του Eurogroup στο οποίο αποφασίστηκε πως η εκταμίευση της δόσης των συνολικά 6,7 δισεκατομμυρίων ευρώ θα ξεκινήσει όταν ολοκληρωθούν και τα 110 προαπαιτούμενα από πλευράς ελληνικής κυβέρνησης. Εκκρεμούν δηλαδή ακόμη το Ελληνικό και οι ηλεκτρονικοί πλειστηριασμοί, τα οποία όπως ισχυρίστηκαν οι δανειστές, βρίσκονται «εκτός αρμοδιοτήτων» της κυβέρνησης αλλά εξαρτώνται από το Συμβούλιο της Επικρατείας και τους συμβολαιογράφους.

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον έχει όμως να δούμε τι ακριβώς περιλαμβάνει το πακέτο της εκταμίευσης, για την υλοποίηση της οποίας ψηφίσθηκαν από την κ

υβέρνηση 110 προαπαιτούμενα. Με δεδομένη την υπερκέραση των εμποδίων από το ΣτΕ και τους συμβολαιογράφους, ο ίδιος ο Κλάους Ρέγκλινγκ, επικεφαλής του ESM, έδωσε το στίγμα της αξιοποίησης της δόσης για την οποία οι Τσίπρας-Καμμένος απαίτησαν και έλαβαν ξανά το αίμα του Ελληνικού Λαού:

Από τα 5,7 δισεκατομμύρια τα οποία αρχικά θα εκταμιευτούν στο δεύτερο δεκαπενθήμερο του μηνός Μαρτίου, περισσότερα από τα μισά και συγκεκριμένα τα 3,3 δισεκατομμύρια, θα  χρησιμοποιηθούν για την κάλυψη των δανειακών αναγκών της χώρας για το διάστημα Φεβρουαρίου- Ιουνίου! Απ’ οτι απομένει, το 1,9 δισ. ευρώ θα κατευθυνθεί στη δημιουργία ταμειακού αποθέματος, ενώ τα 0,5 δισ. ευρώ στην αποπληρωμή ληξιπρόθεσμων οφειλών του Δημοσίου προς ιδιώτες. Όπως υποστήριξε ο επικεφαλής του ESM, «το υπόλοιπο 1 δισεκατομμύριο ευρώ προγραμματίζεται να δοθεί επίσης για ληξιπρόθεσμα αλλά θα εκταμιευθεί τον Απρίλιο ή τον Μάιο του 2018, αφού πρώτα το κράτος εκκαθαρίσει οφειλές ύψους 1 δισ. ευρώ και εφόσον διαπιστωθεί ότι λειτουργεί απρόσκοπτα το σύστημα των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών».

Μέσα σ’ αυτό το κλίμα ευφορίας για τους τοκογλύφους της Ε.Ε., τους οποίους ικανοποιεί και με το παραπάνω η μνημονιακή Χούντα Τσίπρα-Καμμένου, ο Πιέρ Μοσκοβισί σχολίασε μέσω Twitter με αφοπλιστική ειλικρίνεια:

«Όταν η Ελλάδα θα ολοκληρώσει το πρόγραμμά της μετά από έξι μήνες, πρέπει να γίνει μια κανονική χώρα όσον αφορά τις διαδικασίες της ΕΕ και ένα κανονικό μέλος της ζώνης του ευρώ».

Πρόκειται σαφώς και ξεκάθαρα, για μια ακόμη ομολογία υψηλόβαθμου στελέχους της Ε.Ε. επί των συνταγματικών εκτροπών που έχουν λάβει χώρα στην Ελλάδα από το 2010 και μέχρι σήμερα, τις οποίες το εγχώριο υποτιθέμενο «συνταγματικό» τόξο αρνείται και απορρίπτει μετά βδελυγμίας! Επιπρόσθετα όμως, δεν πρέπει να διαφεύγει της προσοχής μας το γεγονός ότι ο επίτροπος της Ε.Ε. δεν εξέφρασε βεβαιότητα αλλά ευχή: η Ελλάδα δεν θα γίνει κανονική χώρα, αλλά όπως έγραψε, «πρέπει να γίνει μια κανονική χώρα». Κανονική όμως χώρα υπό καθεστώς επιτήρησης όπως ευθέως προεξόφλησε, δεν υφίσταται.

Εν κατακλείδι, όπως το Αιγαίο αφήνεται έρμαιο στις διαθέσεις των Τούρκων, όπως η Μακεδονία παραδίδεται στους σκοπιανούς απατεώνες, έτσι και η ελληνική οικονομία βρίσκεται υπό τον πλήρη έλεγχο της ευρωπαϊκής και διεθνούς τοκογλυφίας, πάντοτε με τη σύμφωνη γνώμη και συγκατάθεση της κυβέρνησης Σύριζα-ΑΝΕΛ, η οποία με θράσος χιλίων πιθήκων διακηρύσσει μεγαλοφώνως την έξοδο από τα Μνημόνια. Η προάσπιση των εθνικών συμφερόντων, είτε πρόκειται για τον τομέα της οικονομίας είτε για τα εθνικά θέματα, απαιτεί πρωτίστως μια κυβέρνηση η οποία θα εργάζεται προς όφελος του Λαού και της Πατρίδος. Τέτοια κυβέρνηση, μπορεί να δώσει μονάχα η Χρυσή Αυγή γι’ αυτό την πολεμούν με μανία οι ξένοι και τα εν Ελλάδι ενεργούμενά τους!