«ΑΥΣΤΗΡΟ» ΜΗΝΥΜΑ ΤΟΥΣΚ ΠΡΟΣ ΤΟΥΡΚΟΥΣ: ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΤΕ ΑΜΕΣΩΣ ΤΙΣ ΠΡΟΚΛΗΣΕΙΣ ΚΑΤΑ ΕΛΛΑΔΟΣ ΚΑΙ ΚΥΠΡΟΥ… ΚΙ ΑΝ ΔΕΝ;

Ως «αυστηρό μήνυμα» προς τους Τουρκαλάδες, εμφανίζουν τα καθεστωτικά ΜΜΕ τις δηλώσεις του προέδρου του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Τουσκ, για το θέμα των συνεχών θρασύτατων τουρκικών προκλήσεων στην κυπριακή ΑΟΖ και το Αιγαίο. Οι συγκεκριμένες δηλώσεις έγιναν αμέσως μετά την συνεδρίαση των αρχηγών κρατών και κυβερνήσεων των 27 κρατών-μελών της Ε.Ε. και έχουν ως εξής:

«Εκ μέρους όλων των ευρωπαίων ηγετών θα ήθελα να εκφράσω την αλληλεγγύη μας στην Κύπρο και την Ελλάδα και να καλέσω επειγόντως την Τουρκία να σταματήσει αυτές τις δραστηριότητες. Οι ευρωπαίοι ηγέτες στηρίζουν το κυριαρχικό δικαίωμα της Κύπρου να ερευνά και να εκμεταλλεύεται τους φυσικούς πόρους της, σύμφωνα με το ευρωπαϊκό και διεθνές δίκαιο, συμπεριλαμβανομένου του δικαίου της θάλασσας των Ηνωμένων Εθνών. Αυτή η δραστηριότητα αντιτίθεται στη δέσμευση της Τουρκίας για σχέσεις καλής γειτονίας με όλα τα κράτη-μέλη της ΕΕ».

Πράγματι, πολύ… αυστηρό το μήνυμα των Ευρωπαίων, αλλά να, δεν λένε οι «φίλοι» μας ποια συγκεκριμένα μέτρα θα πάρουν κατά των Τούρκων, αν δεν συμμορφωθούν προς αυτές τις απλές υποδείξεις!

Πέραν δε από τα μεγάλα λόγια, ο Τουσκ προσέθεσε ότι τον επόμενο μήνα, η Ε.Ε. θα διοργανώσει Σύνοδο Κορυφής με την Τουρκιά. Με ποιο αντικείμενο άραγε; Μήπως το μερίδιο που θα πάρουν οι Τουρκαλάδες από την εκμετάλλευση των υδρογονανθράκων σε Κύπρο και Αιγαίο;