ΕΧΟΥΝ ΑΠΥΘΜΕΝΟ ΘΡΑΣΟΣ ΟΙ ΣΥΡΙΖΑΙΟΙ ΑΠΟΓΟΝΟΙ ΤΩΝ ΝΤΕΛΤΣΕΦ, ΚΕΡΑΜΙΤΖΙΕΦ, ΜΙΤΡΕΦΣΚΙ ΚΑΙ ΛΟΙΠΩΝ ΚΟΜΙΤΑΤΖΗΔΩΝ!

Αντισυγκέντρωση παρακρατικού σκουπιδαριού δεν κατάφεραν να οργανώσουν οι συριζαίοι της Καστοριάς, αλλά εξέδωσαν μια απύθμενης θρασύτητας ανακοίνωση για την συγκέντρωση της Χρυσής Αυγής:

«74 χρόνια  μετά  τη φρικτή Σφαγή της Κλεισούρας τον Απρίλη του ‘44 με 280 αθώα θύματα, κυρίως γυναίκες και παιδιά, μεταμφιεσμένη ως πατριωτική, η εγκληματική οργάνωση Χρυσή Αυγή επισκέπτεται το νομό μας.

Υπενθυμίζουμε στους πολίτες ότι παρά το μασκάρεμα οι νεοναζί δεν μπορούν να αλλοιώσουν τη συλλογική μνήμη των εγκλημάτων  της ναζιστικής θηριωδίας και  να «ξεπλύνουν» τα εγκλήματα μεταμφιεσμένοι σε πατριώτες.

Επειδή η ιστορική μνήμη διατηρείται ζωντανή και η παρουσία τους στα μέρη μας συνιστά θρασύτατη πρόκληση, καλούμε τους Καστοριανούς πολίτες να τους γυρίσουν την πλάτη».

Ποια είναι αυτά τα θρασίμια που μας κάνουν και μάθημα… πατριωτισμού; Είναι οι απόγονοι των κομιτατζήδων του ΣΝΟΦ (Славјаномакедонски Народно Ослободителен Фронт, СНОФ, Σλαβομακεδονικό Λαϊκό Απελευθερωτικό Μέτωπο), το οποίο ιδρύθηκε τον Νοέμβριο του 1943 στην Καστοριά από στελέχη του ΚΚΕ και μετονομάστηκε σε ΝΟΦ τον Απρίλιο του 1945, κάνοντας έδρα τα Σκόπια.

Το ΣΝΟΦ εξαρχής είχε σκοπούς αυτονομιστικούς, ήτοι την απόσπαση της ελληνικής Μακεδονίας απ’τον εθνικό κορμό. Οι κομιτατζήδες φορούσαν δίκωχο με το κόκκινο αστέρι των Γιουγκοσλάβων του Τίτο, κόκκινο μαντήλι και μια φωτογραφία του Τίτο στο μέρος της καρδιάς.

 

Διαβόητοι κουκουέδες κομιτατζήδες από την ευρύτερη περιοχή της Καστοριάς, ήταν ο Ηλίας Δημάκης (Γκότσε Ντέλτσεφ), Πασχάλης Μητρόπουλος (Πασκάλ Μιτρέφσκι), Μιχάλης Κεραμιτζής (Μιχαήλο Κεραμιτζίεφ), οι οποίοι μετά την συντριβή του κομμουνιστοσυμμοριτισμού κατέφυγαν στα Σκόπια.

Οι δε θρασύτατοι πολιτικοί τους απόγονοι, να βγάλουν το σκασμό, γιατί εδώ είναι ΕΛΛΑΔΑ! Κι αν δεν τους αρέσει, να μας αδειάζουν τη γωνιά, ακολουθώντας το παράδειγμα των προγόνων τους!