ΜΝΗΜΟΝΙΟ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΒΟΙΩΤΙΑ («ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΕΝΤΑΞΗ ΠΡΟΣΦΥΓΩΝ ΚΑΙ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ»)

Μνημόνιο (για όλους υπάρχει ένα Μνημόνιο…) συνεργασίας για την υλοποίηση πιλοτικού προγράμματος με τίτλο «HELIOS» (Hellenic Integration System), για «την κοινωνική ένταξη προσφύγων και μεταναστών» υπέγραψαν οι Μουζάλας και Μπαλάφας εκ μέρους του υπουργείου Μεταναστευτικής Πολιτικής (Λαθρομετανάστευσης), οι δήμαρχοι Θήβας (ψοφοδεξιός) και Λιβαδειάς (συριζοκαμμενική) και ο επικεφαλής του ελληνικού γραφείου του Διεθνούς Οργανισμού Μετανάστευσης στην έδρα του υπουργείου.

Πρόκειται για ένα πιλοτικό πρόγραμμα που θα επεκτείνει τις παροχές που ήδη προσφέρονται στα «προσφυγάκια», όπως η (δωρεάν φυσικά…) στέγαση σε διαμερίσματα, η χρηματική βοήθεια και η (επίσης δωρεάν…), στην «συμβουλευτική εργασίας, την κοινωνική υποστήριξη, την τεχνική κατάρτιση και την διευκόλυνση της πρόσβασης σε τοπικές υπηρεσίες».

Για να το κάνουμε λιανά, το βαρύγδουπο αυτό πρόγραμμα θα βρίσκει και δουλειές στα «προσφυγάκια», ειδικά στον αγροτικό τομέα, στα πλαίσια της πλήρους ενσωμάτωσής τους στην ελληνική κοινωνία, μιας και θα μείνουν εδώ μόνιμα!

Γιατί δεν υπάρχει ένα παρόμοιο «πιλοτικό πρόγραμμα» για να βρίσκουν δουλειές οι Έλληνες άνεργοι; Για να απελπιστούν και να «ξεκουμπιστούν» από την Ελλάδα, αναζητώντας καλύτερη τύχη στο εξωτερικό, όπως έχουν κάνει τα τελευταία χρόνια περίπου 500.000 Έλληνες, στην πλειοψηφία τους νέοι. Βλέπετε, στην μνημονιακή Ελλάδα της ψεκασμένης «πρώτης φοράς αριστερά» δε χωράνε όλοι και πρέπει να του δίνουν οι ιθαγενείς, για να δώσουν χώρο στα «προσφυγάκια»!