ΤΖΟΡΤΖΙΑ ΜΕΛΟΝΙ: ΜΙΑ ΠΑΤΡΙΩΤΙΣΣΑ ΠΟΥ ΦΙΛΟΔΟΞΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ Η ΠΡΩΤΗ ΓΥΝΑΙΚΑ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ ΤΗΣ ΙΤΑΛΙΑΣ

Εκλογές έρχονται στην Ιταλία κι ένα από τα πρόσωπα που «παίζουν» για την πρωθυπουργία της χώρας είναι και η Τζόρτζια Μελόνι, επικεφαλής του πατριωτικού κόμματος «Αδέλφια της Ιταλίας», ο μικρός εταίρος του τρικομματικού εκλογικού συνασπισμού υπό τον Σίλβιο Μπερλουσκόνι – ο οποίος έχει νομικό κώλυμα να ξαναγίνει πρωθυπουργός της χώρας έως το 2019, εξαιτίας μιας καταδίκης του για φοροδιαφυγή.

Οι δημοσκοπήσεις δείχνουν πως το κόμμα της Μελόνι έχει ποσοστό περίπου 5% με 6% κι έχει μεγάλη απήχηση στην κεντρική Ιταλία και στην φτωχότερη νότια, περιοχές όπου η Λέγκα της Βορρά, δεύτερος εταίρος στον συνασπισμό υπό τον Μπερλουσκόνι, δεν τα καταφέρνει τόσο καλά όσο στην Βόρειο Ιταλία. Όμως, η δημοτικότητα της Μελόνι βρίσκεται στο 25%, υψηλότερα από εκείνη του νυν πρωθυπουργού Ματέο Ρέντσι, της κεντροαριστεράς.

FILE — In this file photo taken on July 9, 2009, former Italian Prime Minister Silvio Berlusconi, right, shares a word with Giorgia Meloni in L’Aquila, Italy. on Thursday, July 9, 2009. Guido Bertolaso, the former head of Italy’s Civil Protection agency, said this week that possible challenger Giorgia Meloni ‘’should be a mom’’ and not join the ‘’fierce electoral campaign,’’ which would require her to take care of ‘’potholes and dirtiness while she nurses.’’(AP Photo/Stefano Rellandini, Pool)

Κεντρικό προεκλογικό σύνθημα του κόμματος της Μελόνι είναι το κλασσικό εθνικιστικό σύνθημα «Πρώτα οι Ιταλοί», ενώ οι θέσεις του είναι ευρωσκεπτικιστικές, υπέρ του κοινωνικού κράτους, της διατήρησης της παραδοσιακής οικογένειας, της προτεραιότητας στην θέσπιση μέτρων προς βοήθεια των εργαζόμενων μητέρων, της ενίσχυσης των γεννήσεων, εναντίον των γάμων μεταξύ ομοφύλων και της υιοθέτησης παιδιών από ομόφυλα ζευγάρια.

Επίσης, έχει πολύ ξεκάθαρες θέσεις κατά της παραχώρησης ιθαγένειας σε παιδιά που γεννιούνται στην Ιταλία από ξένους γονείς και υπέρ μέτρων για περιορισμό της ανεξέλεγκτης μετανάστευσης.

Και κάτι τελευταίο. Η Μελόνι γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Γκαρμπατέλα, μια περιοχή της Ρώμης που κατοικείται από εργάτες και η ίδια προέρχεται από φτωχή οικογένεια. Ενεπλάκη στην πολιτική στα 15 της χρόνια αφού εγγράφηκε στην νεολαία του λαϊκού εθνικιστικού κόμματος MSI – «νεοφασιστικού», σύμφωνα με τους συστημικούς…