Ο ΣΥΝΤΡΟΦΟΣ ΣΙΑΝΤΟΣ ΤΩΡΑ ΔΙΚΑΙΩΝΕΤΑΙ! Η Ε.Ε. ΕΤΟΙΜΑΖΕΤΑΙ ΝΑ ΚΑΤΑΡΓΗΣΕΙ ΤΗΝ ΘΕΡΙΝΗ ΩΡΑ

Όπως αναφέρει σ’ ένα βιβλίο του ο μακαρίτης ο Ραφαηλίδης, ο σύντροφος Γιώργης Σιάντος (ο κατοχικός επικεφαλής του ΚΚΕ, που αντικαθιστούσε τον Ζαχαριάδη) απαγόρευε στα κουκούδια ν’ αλλάζουν την ώρα στα ρολόγια τους, γιατί την θεωρούσε… αστική συνήθεια.

Μερικές δεκαετίες αργότερα… δικαιώνεται. Το Ευρωκοινοβούλιο, λοιπόν, ενέκρινε ψήφισμα, με το οποίο καλεί την Κομισιόν να επανεκτιμήσουν τα πλεονεκτήματα της παλιάς πρακτικής αξιοποίησης του φυσικού φωτός της ημέρας.

Σύμφωνα με το euronews.com, το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο υιοθέτησε το ψήφισμα, με το επιχείρημα ότι πλήττει, εκτός της ανθρώπινης υγείας, τη γεωργία, αλλά και την οδική ασφάλεια.

«Αν, λοιπόν, αποφασίσουμε ποτέ να καταργήσουμε την αλλαγή της ώρας, αυτό πρέπει να γίνει μέσω της Ευρωπαϊκής Ένωσης με συντονισμένο και ενιαίο τρόπο», δήλωσε η επίτροπος Μεταφορών Βιολέτα Μπουλτς, η οποία παρέστη στην Ολομέλεια του ΕΚ στο Στρασβούργο.

Το ψήφισμα, το οποίο υιοθετήθηκε με 384 ψήφους υπέρ, 153 κατά και 12 αποχές, επιτρέπει στην Κομισιόν να αξιολογήσει και, αν κρίνει απαραίτητο, να τροποποιήσει την οδηγία 84/2000 περί θερινής ώρας.