Ο ΚΑΜΜΕΝΟΣ ΑΘΩΩΝΕΙ ΤΟΥΣ ΕΜΠΛΕΚΟΜΕΝΟΥΣ ΣΤΗΝ ΥΠΟΘΕΣΗ NOVARTIS ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ!

Ένα ακόμα σαφές δείγμα, ότι σύντομα πρόκειται να ανεξαρτητοποιηθεί και εν συνεχεία να προσχωρήσει στην ΝΔ (όπως είχαμε προαναγγείλει προ διμήνου, περίπου) έδωσε ο ψεκασμένος βουλευτής Δημήτρης Καμμένος.

Μιλώντας, λοιπόν, για την υπόθεση της Novartis σε τηλεοπτική εκπομπή, έβγαλε «λάδι» όλους τους εμπλεκομένους πολιτικάντηδες, εμφανίζοντάς τους ως… αγγελούδια, κι έριξε την ευθύνη στους… υπαλλήλους της εταιρείας και σε κάποιους άγνωστους… γιατρούς. Ιδού το σκεπτικό του:

«Δεν προκύπτει ότι έχουν φύγει λεφτά από κάποιον άνθρωπο της Novartis και να έχουν πάει σε κάποιον πολιτικό. Το σκάνδαλο υπάρχει. Υπήρχε σκάνδαλο χρηματισμού χιλιάδων γιατρών με υλικών ή άυλων τρόπων. Υπάρχει λογαριασμός στην Ελβετία της Novartis που έχουν δοθεί χρήματα σε γιατρούς. Όσα έχω διαβάσει από τη δικογραφία δεν υπάρχει απόδειξη για μαρτυρίες κατά των πολιτικών και δεν υπάρχει η πληροφόρηση για το πού οι άνθρωποι αυτοί έχουν αυτή την γνώση. Αυτά που λένε δεν μπορούν να αποδειχθούν. Με όσα στοιχεία υπάρχουν αυτή την στιγμή δεν υπάρχει κανένας δόλος ή σκοπιμότητα από πολιτικό. Απ’ ό,τι προκύπτει από το FBI, οι μάρτυρες είναι στελέχη της Novartis. Όπως περιγράφονται αυτές οι καταστάσεις, μου μοιάζει ότι υπάρχουν κάποια εσωτερικά θέματα στη Novartis. Δηλαδή, φαίνεται να ξεπλένονται χρήματα εντός της Novartis και να έχει ξεσπάσει όλη αυτή η ιστορία. Οι μάρτυρες ήθελαν να αποποιηθούν δικές τους ευθύνες και να πετάξουν την μπάλα στην κερκίδα. Νομίζω πως η υπόθεση θα γυρίσει στον εισαγγελέα και δεν θα γίνει προκαταρκτική επιτροπή στη Βουλή».

Τι δεν καταλαβαίνετε;