ΑΥΤΟΣ ΕΙΝΑΙ ΕΚΣΥΓΧΡΟΝΙΣΜΟΣ! ΑΛΛΟΔΑΠΟΥΣ ΘΑ ΠΡΟΣΛΑΒΕΙ Η ΕΛΑΣ, «ΓΙΑ ΝΑ ΞΕΡΟΥΝ ΤΗΝ ΓΛΩΣΣΑ ΤΩΝ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ ΚΑΙ ΝΑ ΤΟΥΣ ΠΡΟΣΕΓΓΙΖΟΥΝ»!

 
Σε «πολυπολιτισμική θέλει να μετατρέψει την Ελληνική Αστυνομία η κυβέρνηση θα προχωρήσει σε γρήγορη προσαρμογή προκειμένου να γίνουν προσλήψεις αλλοδαπών στην Ελληνική Αστυνομία όπως δήλωσε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Νίκος Τόσκας επικαλούμενος το παράδειγμα της Σκότλαντ Γιαρντ.
Το γεγονός ότι η Σκότλαντ Γιαρντ αποτελεί μια υποδειγματική αστυνομική υπηρεσία, αλλά αυτό αποτελεί «ψιλά γράμματα» για την υπουργάρα. 
«Είμαστε υποχρεωμένοι να δούμε και τέτοιες προσεγγίσεις προκειμένου να τηρηθεί με τον καλύτερο δυνατό τρόπο η τάξη. Είναι αστείο ένας αστυνομικός που δεν ξέρει τη γλώσσα μιας ομάδας μεταναστών ή μιας μειονότητας να προσπαθεί να την προσεγγίσει. Θα πρέπει να προσαρμοστούμε και να μην έχουμε αγκυλώσεις με βάση το τι πιστεύαμε πριν από πενήντα χρόνια» δήλωσε από το Λονδίνο όπου την Τετάρτη, σύμφωνα με τα ΝΕΑ, είχε συνάντηση με την Βρετανίδα υπουργό Εσωτερικών Άμπερ Ραντ.
Προανήγγειλε, δε, νομοθετικές παρεμβάσεις «όπου χρειάζονται» καθώς το υπάρχον νομοθετικό πλαίσιο δεν επιτρέπει την πρόσληψη αλλοδαπών στην ΕΛΑΣ.
«Έχουμε ήδη ομογενείς από την Αλβανία. Με τον ίδιο τρόπο θα πάρουμε άτομα και από άλλες κοινωνικές ομάδες. Κάποια πράγματα απαιτούν άμεσο εκσυγχρονισμό» πρόσθεσε ο Τόσκας.
Αυτό που δεν ξεκαθάρισε ο υπουργός είναι αν θα είναι προαπαιτούμενο να έχουν την ελληνική ιθαγένεια καθώς το «Έλληνες το γένος» έχει προ πολλού καταργηθεί και μιλώντας για πρόσληψη αλλοδαπών δεν ξεκαθάρισε εάν αυτοί θα έχουν πολιτογραφηθεί ως Έλληνες όπως επίσης το ακριβές αντικείμενο της εργασίας τους.
Τι σημασία έχει όμως… Το θέμα είναι να… τρουπώσεις… Τρούπωσες; Όλα καλά!