ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ ΠΡΟΚΑΛΟΥΝ – Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΜΑΖΕΥΕΤΑΙ ΜΕ ΤΗΝ ΟΥΡΑ ΣΤΑ ΣΚΕΛΙΑ

Γράφει ο Νικόλαος Παπαδιονυσίου

Δεν θα επαναλάβουμε τους αφορισμούς των διαφόρων ΜΜΕ, ούτε θα προσποιηθούμε τους έκπληκτους όπως κάνουν διάφορα κυβερνητικά στελέχη, όσον αφορά τις απειλητικές δηλώσεις του Γιγίτ Μπουλούτ, συμβούλου του Ταγίπ Ερντογάν  που βάσει της αιώνιας τουρκικής τακτικής, που δεν είναι άλλη από την διαλεκτική με νταϊλίκι ξεπέρασε κάθε όριο δηλώνοντας ότι οι Τούρκοι  θα σπάσουν τα χέρια και τα πόδια αξιωματούχων, του πρωθυπουργού ή όποιου υπουργού τολμήσει να ανέβει στα Ίμια στο Αιγαίο.

Όπως έχουμε προαναφέρει, τον τελευταίο καιρό το προεκλογικό παιχνίδι μεταξύ της τουρκικής κυβέρνησης και της αντιπολίτευσης, εξαντλείται στο ποιος από τους δυο θα αυτοπροβληθεί ως ο περισσότερος βαρύμαγκας και απειλητικός απέναντι στην Ελλάδα. Ο πρόεδρος της αντιπολίτευσης Κιλιντζήρογλου απειλεί να πατήσει τα νησιά όταν θα αναλάβει την διακυβέρνηση, ο σύμβουλος του Ερντογάν απειλεί ότι θα σπάσει χέρια και πόδια ακόμη και του Έλληνα πρωθυπουργού αν αυτός τολμήσει να πατήσει το πόδι του στη βραχονησίδα και η τουρκική γελοιότητα και φαιδρότητα έχει ξεπεράσει κάθε όριο.

Σκοπός αυτού του κειμένου δεν είναι να αναπαραγάγει τους κούφιους λεονταρισμούς των Τουρκαλάδων, άλλωστε είναι απόλυτο φυσιολογικό και αναμενόμενο η τουρκική διαλεκτική πάντα να κινείται στα όρια του πρωτογονισμού και της βαρβαρότητας. Αυτός είναι ο πολιτισμός και το συνειδησιακό τους επίπεδο, αυτό προβάλλουν. Εμείς θ’ ασχοληθούμε από πού και γιατί οι Τούρκοι αντλούν όλο αυτό το θράσος που ακόμη και για έμφυτο είναι υπερβολικό.

Η ιστορία έχει αποδείξει ότι οι Τούρκοι είναι ένας λαός που δεν αντιλαμβάνεται διπλωματία, συναίνεση, επιχειρηματολογία και συγκατάβαση, ούτε αυτά αποτελούν μέρος του ιδεολογικού οπλοστασίου του. Ο Τούρκος είναι ο μοναδικός στον πλανήτη που όταν σε σπρώξει, πρέπει και εσύ άμεσα να τον σπρώξεις. Διαφορετικά αν δειλιάσεις ή διστάσεις για λόγους καλής γειτνίασης μετά από λίγο θα σε κλωτσήσει.

Έχοντας λοιπόν η τουρκική πολιτική απέναντί της μια χλιαρή, ομιχλώδη και εγκλωβισμένη σε ιδεοληψίες ελληνική πολιτική, γίνεται όλο και πιο βάναυση, όλο και πιο προκλητική. Αφού αρχικά οι Τούρκοι δοκίμασαν με παραβιάσεις στον ελληνικό εναέριο χώρο, αφού τα πολεμικά τους πλοία βολτάρουν στο Αιγαίο κοντεύοντας να φθάσουν έως το Σούνιο, αφού η μουσουλμανική μειονότητα της Θράκης ελεύθερα αυτοπροσδιορίζονται ως Τούρκοι, αφού ο Ερντογάν ήρθε στην Ελλάδα όχι ως ένας προσκεκλημένος και φιλοξενούμενος, αλλά ως διεκδικητής και ηγέτης των Ελλήνων μουσουλμάνων και για όλα τα παραπάνω κανείς δεν αντιδρά, είναι επόμενο ότι οι απειλές τους πλέον θα είναι προκλητικές και θρασείες, η διαλεκτική τους θα περιλαμβάνει μόνο απειλές και οι διεκδικήσεις τους θα διατυπώνονται ευθέως. Διότι εάν, μόλις ο βαρύμαγκας σύμβουλος του Ταγίπ Ερντογάν έκανε τη δήλωση για σπασίματα χεριών και ποδιών, την ίδια κιόλας στιγμή προγραμματίζονταν μέσω των ΜΜΕ και των διαδικτυακών ιστότοπων μια πανελλήνια συγκέντρωση διαμαρτυρίας , ένα παλλαϊκό συλλαλητήριο υπό την αιγίδα και τις ευλογίες της κυβέρνησης που θα ταρακουνούσε το σύμπαν φθάνοντας έως την τουρκική πρεσβεία στην Αθήνα και το τουρκικό προξενείο της Θράκης, όταν δεκάδες χιλιάδες λαού σε κάθε μεγάλη πόλη της Ελλάδας έδιναν μια δυναμική απάντηση στις τουρκικές προκλήσεις, δηλώνοντας ότι οι Έλληνες ανά πάσα στιγμή είναι πανέτοιμοι και ενωμένοι να αντιμετωπίσουν και να τσακίσουν όποιον επιβουλεύεται την εδαφική ακεραιότητα της Πατρίδας τους, από την άλλη αν η κυβέρνηση σε ευρωπαϊκό επίπεδο απαιτούσε από τους ευρωπαίους εταίρους να πάρουν μια ξεκάθαρη θέση εις βάρος της Τουρκίας μετά τις προκλήσεις της και να παγώσουν κάθε είδους εισαγωγή τουρκικών προϊόντων σε ευρωπαϊκό έδαφος, διαφορετικά η Ελλάδα θα πάγωνε τις οικονομικές απαιτήσεις των ευρωπαίων δανειστών από αυτή, τότε είναι βέβαιο ότι ο Ερντογάν θα μαζεύονταν σαν βρεμένη γάτα, εμπρός στον μεγάλο οικονομικό κίνδυνο που θα πρόκυπτε από το μπλοκάρισμα των τουρκικών εξαγωγών.

Αλήθεια πιστεύετε ότι τη συγκεκριμένη χρονική στιγμή αν η κυβέρνηση απαντούσε στις τουρκικές προκλήσεις με την ίδια γλώσσα, ακόμη και αν συνέβαινε θερμό επεισόδιο θα γίνονταν πόλεμος;;; Ειδικά τώρα που ο Ερντογάν έχει μπλέξει με άλλο πόλεμο στη Συρία εναντίον των Κούρδων;;  Θα ήταν πραγματικά τρελός αν ξεκινούσε πόλεμο με την Ελλάδα, έχοντας στα νώτα του το Κουρδικό μέτωπο. Επιπλέον η ασθμαίνουσα τουρκική οικονομία θα δέχονταν ένα ισχυρό πλήγμα. Όλα τα παραπάνω θα είχαν ως αποτέλεσμα το να καταρρεύσει η δημοτικότητα του σουλτάνου.

Αυτή λοιπόν είναι η κατάλληλη στιγμή για να απαντήσουμε στις τουρκικές προκλήσεις τραβώντας και εμείς το σκοινί όπως και εκείνοι. Διότι εάν και εφόσον ο Ερντογάν κλείσει το κουρδικό μέτωπο, τότε τα πράγματα πραγματικά γίνονται επικίνδυνα για την Ελλάδα. Αλλά φυσικά είναι σενάριο επιστημονικής φαντασίας να πιστέψουμε ότι θ’ αποφασίσουν οι εθνομηδενιστές και οι ανθέλληνες του Μαξίμου να απαντήσουν στον Τούρκο στην ίδια γλώσσα ή να κατευθύνουν την εξωτερική πολιτική σε τέτοιες ατραπούς που θα ισχυροποιήσουν και θα εξασφαλίσουν την Ελλάδα, απέναντι σε οποιοδήποτε εξωτερικό εισβολέα. Απλά θα συνεχίσουν την μειοδοτική τους πολιτική και τις αδύναμες και δειλές τους αντιδράσεις σε διεθνές διπλωματικό επίπεδο, κερδίζοντας μόνο την περιφρόνηση. Διότι τον δειλό και τον δουλοπρεπή, όλοι τον περιφρονούν.