ΜΕΓΑΛΗ ΑΝΟΔΟΣ ΤΟΥ ΠΑΤΡΙΩΤΙΚΟΥ ΚΟΜΜΑΤΟΣ ΤΩΝ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΣΕ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΣΤΗΝ ΚΑΤΩ ΑΥΣΤΡΙΑ

Είθισται, τα μικρότερα κόμματα που συμμετέχουν σε συγκυβερνήσεις να υφίστανται πρώτα την πολιτική φθορά από την άσκηση της εξουσίας. Αυτός ο κανόνας φαίνεται πως έχει την εξαίρεσή του, κι αυτή είναι το Κόμμα των Ελευθέρων της Αυστρίας.

Έτσι, στις περιφερειακές εκλογές του ομόσπονδου κράτους της Κάτω Αυστρίας, ήταν ο μεγάλος νικητής, καθώς σημείωσε την μεγαλύτερη άνοδο.

Πιο συγκεκριμένα, το Λαϊκό Κόμμα πήρε ποσοστό 49,6% (έναντι του 50,8% που είχε λάβει στις προηγούμενες τοπικές εκλογές πριν από πέντε χρόνια), οι Σοσιαλδημοκράτες πήραν 23,9% και το κόμμα των Ελευθέρων 15%, με άνοδο 6,7% μονάδων σε σχέση με τις προηγούμενες εκλογές.

Μάλιστα, το πατριωτικό κόμμα έγινε στόχος επίθεσης κατά την προεκλογική περίοδο από τους αριστερούς, καθώς εμφάνισαν τον επικεφαλής των υποψηφίων του, Ούντο Λαντμπάουερ, να έχει «ναζιστικό» παρελθόν, εφόσον είχε διατελέσει αντιπρόεδρος σε εθνικοσοσιαλιστική οργάνωση.

Μάλιστα, πριν από τις εκλογές, η επικεφαλής των υποψηφίων του Λαϊκού κόμματος, Γιοχάνα Μικλ-Λάιτνερ, δήλωσε ότι δεν πρόκειται να προχωρήσει σε καμία συνεργασία με τον επικεφαλής των υποψηφίων των Ελευθέρων, Ούντο Λαντμπάουερ.

Παρ’ όλα αυτά, ο λαός της Κάτω Αυστρίας ενίσχυσε τους Ελευθέρους!