ΝΟΜΟΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΟΠΟΥΛΟΥ  Ή  ΠΩΣ ΝΑ ΜΕΤΑΤΡΕΨΕΤΕ ΣΕ ΖΟΥΓΚΛΑ ΜΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Γράφει ο Νικόλαος Παπαδιονυσίου

Με το «καλό» να τους χιλιάσετε κύριοι Παρασκευόπουλε και Κοντονή. Με το «καλό» να μετατρέψετε την ελληνική κοινωνία σε μια απέραντη ζούγκλα εγκληματικότητας και βίας. Με το «καλό» να θέσετε την καθημερινότητα των Πολιτών σ’ ένα θανάσιμο κίνδυνο. Να εγκλωβίσετε τις ζωές τους, σ΄ ένα απερίγραπτο τρόμο, είτε βρίσκονται στα σπίτια τους, είτε κυκλοφορούν στους δρόμους.

Σύμφωνα με στοιχεία του υπουργείου Δικαιοσύνης  340 κρατούμενοι απελευθερώνονται κάθε μήνα λόγω των «αποσυμφορητικών» διατάξεων του νόμου Παρασκευόπουλου. Μάλιστα έως τις 10/11/2017 αποφυλακίστηκαν πρόωρα 10.210 κρατούμενοι (!!!!!!) ενώ οι αποφυλακίσεις βάσει της ισχύουσας νομοθεσίας ανήλθαν σε 8.328. Με βασικές γνώσεις μαθηματικών μπορούμε να καταλήξουμε στο συμπέρασμα ότι από τις 10/11/2017 κυκλοφορούν μεταξύ μας 18.538 αποφυλακισθέντες. Ας μην ασχοληθούμε με αυτούς που αποφυλακίστηκαν κανονικά και ας μιλήσουμε γι αυτούς  που «ξεμπουκάρισαν» ελέω Παρασκευόπουλου. Τι είναι όλοι αυτοί;;; Για ποια αδικήματα φυλακίστηκαν;;;; Με ποια κριτήρια αποφασίστηκε η αποφυλάκισή τους;;;; Έδειξαν μεταμέλεια;;;; Σωφρονίστηκαν;;; Τα αδικήματα τους είναι πλημμελήματα ή απλές παραβατικές πράξεις;;; Έχουν την πρόθεση να ενταχθούν ομαλά στο κοινωνικό σύνολο;;; Η απάντηση σε όλα τα παραπάνω είναι μια.

Τρίχες!!!!!! Στην πλειοψηφία τους πρόκειται για σκληρούς, αμετανόητους και ανηλεείς κακοποιούς που επιβαρύνονται με σοβαρά εγκλήματα του ποινικού κώδικα, όπως ένοπλες ληστείες, απόπειρες δολοφονίας, διαρρήξεις και βασανισμούς ηλικιωμένων, εμπορία ναρκωτικών, σωματεμπορία και σε κάποιες περιπτώσεις και δολοφονίες. Όλα λοιπόν αυτά τα αντικοινωνικά και εγκληματικά στοιχεία χάριν του κυρίου Παρασκευόπουλου και της προσπάθειας αποσυμφόρησης των φυλακών κυκλοφορούν ανάμεσα μας και είναι βέβαιον ότι δεν εκκλησιάζονται και δεν εξομολογούνται δηλώνοντας μεταμέλεια για τα εγκλήματα τους, ούτε φυσικά μαθαίνουν κάποια τέχνη για να κερδίσουν εντίμως τα προς το ζην, αλλά αντιθέτως εξασκούν αδίστακτα και αμετανόητα την τέχνη που γνωρίζουν. Αυτή του εγκλήματος. Τα ΜΜΕ καθημερινά αναφέρουν ληστείες, δολοφονίες, διαρρήξεις, βιασμούς και ανεξέλεγκτη βία από εγκληματίες πρόωρα αποφυλακισθέντες βάσει του νόμου Παρασκευόπουλου.

Εδώ όμως γεννάται ένα ερώτημα με κύριο σκοπό να αποσαφηνίσει όλη την νοσηρότητα και την παθογένεια μιας στρεβλής κατά φαντασία δημοκρατικής και κοινωνικής μέριμνας. Τι είναι αυτές οι αποσυμφορητικές διατάξεις και σε τι αποβλέπουν;;;

Σύμφωνα με την σημερινή ηγεσία του υπουργείου Δικαιοσύνης «η πρακτική των αποσυμφορητικών διατάξεων εφαρμόζεται προκειμένου να βελτιωθούν οι συνθήκες διαβίωσης των φυλακών. Η υπερφόρτωση των φυλακών και ο υπερβολικός συνωστισμός των κρατουμένων, οδηγεί σε παραβίαση των ανθρώπινων δικαιωμάτων και επιπλέον οδηγεί στη δημιουργία «φυτωρίων» εγκληματικότητας και διαφθοράς, καθώς το προσωπικό αδυνατεί να ελέγξει το μεγάλο αριθμό των κρατουμένων».  Από τα ανωτέρω λοιπόν πολύ απλά διαπιστώνουμε ότι το υγιές κοινωνικό σύνολο τίθεται σε ένα γενικευμένο καθεστώς ομηρείας και η καθημερινότητα του μετατρέπεται σε εφιάλτη, προς χάριν των φαιδρών ιδεοληψιών ενός συμπλεγματικού προσώπου που η κατάρα το έφερε στη θέση του υπουργού Δικαιοσύνης. Αλλά ας γίνουμε πιο συγκεκριμένοι με το να επικεντρωθούμε σε τρία σημεία.       

«Να βελτιωθούν οι συνθήκες διαβίωσης». Δηλαδή κελιά με κλιματισμό, ανατομικά στρώματα, μίνι μπάρ και καθημερινό  catering;;; Σε τι επικεντρώνεται αυτή η βελτίωση. Αν δεν κάνουμε λάθος οι έγκλειστοι και σιτίζονται τρεις φορές την ημέρα και κοιμούνται σε κανονικά κρεββάτια. Επίσης αθλούνται, έχουν τηλεόραση και δικαίωμα πρόσβασης σε βιβλία. Ποιες είναι λοιπόν αυτές οι επιπλέον βελτιώσεις συνθηκών που απαιτούν  την απελευθέρωση 340 εγκληματιών μηνιαίως;; Μάλλον αγνοεί ο κύριος υπουργός ότι υπάρχουν ελληνικές οικογένειες οι οποίες λόγω της οικονομικής κρίσης δεν έχουν την δυνατότητα τριών γευμάτων την ημέρα, δεν έχουν τηλεόραση, ούτε καν ηλεκτρικό ρεύμα και γενικά στερούνται τα απολύτως απαραίτητα. Επιπλέον εδώ ομιλούμε για εγκληματίες για αντικοινωνικά στοιχεία που λήστεψαν, δολοφόνησαν, βίασαν, βασάνισαν, που εμπορεύθηκαν τον θάνατο και κατέστρεψαν αθώες ανθρώπινες υπάρξεις. Θεωρούμε το ότι τρώνε, πίνουν, κοιμούνται και αναπνέουν είναι δώρο Θεού γι’ αυτούς, εν αντιθέσει με τα θύματά τους που τα περισσότερα εξ αυτών δεν στάθηκαν τόσο τυχερά.

«Παραβίαση ανθρωπίνων δικαιωμάτων». Μα για ποια δικαιώματα ομιλεί ο κύριος υπουργός;;; Για τα δικαιώματα ατόμων που περιφρόνησαν και καταπάτησαν το εθιμικό, το κοινωνικό και το ανθρώπινο δίκαιο;;;; Για δολοφόνους, ληστές, διεστραμμένους και απάνθρωπους;;; Ας μάθει λοιπόν ο κύριος Παρασκευόπουλος, καθώς και όλοι οι όμοιοι του, ότι αυτά τα άτομα βάσει του κοσμικού δικαίου δεν έχουν δικαιώματα διότι αυτοί πρώτοι περιφρόνησαν όλα αυτά  που τους παρείχε η κοινωνική τάξη. Δεν έχουν δικαιώματα αλλά μόνον μια υποχρέωση. Να εξιλεωθούν για τα εγκλήματά τους, απέναντι στην ανθρώπινη κοινωνία και στα θύματά τους. Είναι αδιανόητο να συζητούμε καν για τα δικαιώματα των θυτών και να αγνοούμε επιδεικτικά τα δικαιώματα των θυμάτων. Διότι και ο  Μανώλης Καντάρης είχε το δικαίωμα να ζήσει και να δει το παιδί του να μεγαλώνει, αλλά κάποια αλλοδαπά κτήνη του το στέρησαν μαχαιρώνοντας τον εν ψυχρώ την ώρα που είχε πάει να πάρει το αυτοκίνητο του για να μεταφέρει την ετοιμόγεννη γυναίκα του στο μαιευτήριο. Και ο λόγος για να του αρπάξουν την κάμερα που είχε μαζί του. Ποια πολιτισμένη κοινωνία είναι δυνατόν να συζητά για τα δικαιώματα κάποιων που αδίστακτα σκότωσαν έναν άνθρωπο για να του πάρουν μια κάμερα που κάνει 100 ευρώ; Όπως προείπαμε ας θεωρούν εαυτούς τυχερούς που ακόμη αναπνέουν. Δικαίωμα είχε και ο 30χρονος Θανάσης Λαζανάς από την Πάτρα να παντρευτεί να κάνει οικογένεια και να ζήσει τη ζωή του, αλλά δολοφονήθηκε από Αφγανούς λαθρομετανάστες επειδή τους ζήτησε τον λόγο πού κλώτσησαν το σκυλάκι του. Ποιος σώφρων και σοβαρός υπουργός που σέβεται την προσωπικότητα και το λειτούργημά του, είναι δυνατόν να συζητά για τα δικαιώματα κάποιων ανθρωπόμορφων τεράτων που στέρησαν τη ζωή ενός νέου ανθρώπου, για χάριν γούστου;;; Δικαίωμα στη ζωή και στην ευτυχία είχε και η Μυρτώ που στα δεκαέξι της χρόνια βιάστηκε και έμεινε ανάπηρη από ένα κτήνος από το Πακιστάν για τον οποίο η νεολαία του ΣΥΡΙΖΑ συγκεντρώθηκε στα δικαστήρια της Ερμούπολης για να τον υποστηρίξει. Ποια κοινωνία λοιπόν που θέλει να λέγεται δίκαιη είναι δυνατόν να μεριμνήσει για τα δικαιώματα του διεστραμμένου «δράκου» Αχμέντ Βακάς;;;

«Δημιουργία φυτωρίων εγκληματικότητας». Αυτός ο ισχυρισμός του κυρίου υπουργού καταρρίπτεται από μόνος του λόγω φαιδρότητος. Αλήθεια ο κύριος υπουργός πιστεύει πώς αν ανοίξει τις φυλακές και διώξει τους μισούς, άμεσα οι απελευθερωθέντες θα μονάσουν ή θα γίνουν καντηλανάφτες;;; Είδαμε τι συνέβη και με τους Γεωργιανούς εγκληματίες που απελευθερώθηκαν πρόωρα χάριν του νόμου του. Λίγο καιρό μετά δολοφόνησαν έναν 67χρονο εστιάτορα στην Ύδρα.

Μια πολιτισμένη κοινωνία της οποίας κύρια μέριμνα είναι η δημόσια τάξη, η ομαλότητα και η προστασία των πολιτών δεν ανοίγει τις φυλακές, αλλά προγραμματίζει σοβαρά πώς θα αντιμετωπίσει την υπερσυμφόρηση. Κατ’ αρχάς δημιουργεί φυλακές υψίστης ασφαλείας, στις οποίες  εγκλείει όλους τους σκληρούς και αμετανόητους εγκληματίες, όπως  δολοφόνους, ληστές, βιαστές, εμπόρους ναρκωτικών και τρομοκράτες. Τους πιο «ελαφρούς» εγκληματίες  τους κρατά σε φυλακές στις οποίες θα παράγουν κάποιο έργο, πιθανά έναντι συμβολικής αμοιβής και δεν θα σιτίζονται εις βάρος της κοινωνίας. Διότι ως γνωστόν «αργία μήτηρ πάσης κακίας».

Η λογική λοιπόν, όχι η επιστημονική ή η φιλοσοφική αλλά η απελπιστικά απλή είναι να δημιουργούνται φυλακές για να περιορίζεται το έγκλημα, όχι να απελευθερώνονται οι αμετανόητοι εγκληματίες.

Αλλά μάλλον οι κύριοι Παρασκευόπουλος και Κοντονής, δεν διαθέτουν ούτε τη στοιχειώδη λογική.