Η ΑΡΙΣΤΕΡΑ ΩΣ ΣΥΝΕΙΔΗΤΟΣ ΤΥΧΟΔΙΩΚΤΙΣΜΟΣ 

Άρθρο από την εφημερίδα «Χρυσή Αυγή»

Τα ψεύτικα τα λόγια τα μεγάλα”, έτσι άρχιζε ένα τραγούδι του ο Νίκος Γκάτσος φέρνοντάς μας σήμερα στο νου τα ακατανόητα έργα και τις ημέρες της αριστεράς. 

Λόγια του αέρα, αρλούμπες, όπως θα έλεγε ο απλός λαός, ήσαν δυστυχώς οι υποσχέσεις μιας πολλά υποσχόμενης αριστεράς. 

Λαϊκισμός, παραπληροφόρηση, ξεπούλημα ιδεών, κατακρήμνιση ειδώλων, μαύρη προπαγάνδα.

Η κυριαρχία των διεφθαρμένων, η επικράτηση μιας θλιβερής μετριότητας. 

Μια αρρωστημένη δήθεν αριστερή ρητορική που ξαφνιάζει. Μια υποκριτική συμπεριφορά κάποιων καρεκλοκένταυρων εξουσιαστών, εθισμένων στην παραποίηση της Αλήθειας. 

Ένας αχταρμάς καταφερτζήδων που χρησιμοποιώντας δοκιμασμένες παλαιοκομματικές πρακτικές, ξεφτιλίζει ιδεολογίες και αρχές για να κρατηθεί στην εξουσία. Το χρήμα και η δόξα είναι ο συνδετικός κρίκος, που ενώνει όλους αυτούς τους τυχοδιώκτες, αυτούς τους αργυρώνητους εκπροσώπους δήθεν του λαού. Η χώρα κατρακυλά, διασύρεται διεθνώς, ολισθαίνει προς την χρεοκοπία. 

Η ευτέλεια, η ασυδοσία, η ανομία, η διαφθορά έχουν πλέον παγιωθεί. Οι κομματικές κλίκες των πολιτικάντηδων, τα φερέφωνα δηλαδή των κεφαλαιοκρατών, αυτοί οι αβανταδόροι της εξουσίας, κυριαρχούν παντού.

Οι πελατειακές σχέσεις σήμα κατατεθέν ενός αρρωστημένου και γηραλέου πολιτικού συστήματος έχουν πλέον υιοθετηθεί από την αριστερά. 

Και όπως έγραφε χαρακτηριστικά ο Παν. Κονδύλης “η αριστερά έχει την δική της ευθύνη στην εκποίηση της χώρας”.

Τις θλιβερές αυτές ημέρες της αποθέωσης του τίποτα, όπου η πεμπτουσία της δημοκρατίας έχει παρά φύσιν βιαστεί, μία αλλοπρόσαλλη παρεούλα που νέμεται την εξουσία, προσπαθεί να μας σπρώξει ακόμα πιο βαθειά προς την φτώχεια, την μιζέρια, την υποταγή. 

Οι μαρξιστικές θεωρίες, ο μύθος της επανάστασης, ο σοσιαλιστικός παράδεισος, τα χειμερινά ανάκτορα έχουν τώρα πια παρέλθει σαν ένα εφιαλτικό όνειρο μιας ξεπερασμένης εποχής. Η αριστερά δεν θυμίζει σήμερα τίποτα από εκείνην την θυματοποιημένη αριστερά της υποκρισίας που ξεχείλιζε από μια τυφλή αφοσίωση στο μπολσεβικικό μπλοκ. 

Η παρενδυτική αριστερά της εποχής μας αποκομμένη σήμερα από τα προβλήματα του λαού είναι η ίδια το πρόβλημα. 

Διότι το σινάφι των δήθεν προοδευτικών και εναλλακτικών της αριστεράς πάντοτε αποπροσανατόλιζε αερολογώντας, ήταν όμως σχεδόν άγνωστο και επιμελώς υποκρύπτετο το αληθινό της πρόσωπο. Τώρα αποκαλύφθηκε και η αριστερά. Μία αριστερά της υποκρισίας και της συναλλαγής. Όσο δε αυτή η αριστερά σαχλαμαρίζει και χαριεντίζεται με την πλουτοκρατία, παρ’ ότι η συμπεριφορά αυτή υποθάλπεται από τα διαπλεκόμενα μίντια κάποια στιγμή θα αποκαλυφθεί και έτσι θα φτάσει η ώρα εκείνη που ίδιοι της οι ψηφοφόροι της θα την φτύνουν. 

Αυτήν την αριστερά που αποτελείται από “γλοιώδη στόματα υποκριτικά, ανυποψίαστα μηδενικά” όπως έγραφε ο Κ. Καρυωτάκης σε ένα ποίημά του. Αυτή την αριστερά που είναι πραγματικά της πλάκας.

ΔΙΚΩΝΥΜΟΣ ΜΑΚΡΗΣ