ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΟΛΟΙ ΨΟΦΟΔΕΞΙΟΙ… ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΚΟΙΝΗΣ ΕΚΛΟΓΙΚΗΣ ΚΑΘΟΔΟΥ ΤΟΥ ΜΠΕΡΛΟΥΣΚΟΝΙ ΚΑΙ ΔΥΟ ΠΑΤΡΙΩΤΙΚΩΝ ΚΟΜΜΑΤΩΝ 

Έκλεισε τελικά η συμφωνία για εκλογική συμμαχία, του πρώην πρωθυπουργού της Ιταλίας, Σίλβιο Μπερλουσκόνι, με δύο πατριωτικά κόμματα, την Λέγκα του Βορρά και τους Fratelli d’ Italia. Την ανακοίνωση έκανε ο ίδιος ο Μπερλουσκόνι, μέσω του λογαριασμού του στο twitter.

«Μόλις υπέγραψα με τον Ματέο Σαλβίνι και την Τζόρτζια Μελόνι το εκλογικό πρόγραμμα της κεντροδεξιάς. Μαζί θα νικήσουμε!» έγραψε στο λογαριασμό του στο twitter.

Οι βουλευτικές εκλογές έχουν προγραμματιστεί για τις 4 Μαρτίου. Μέχρι στιγμής, το πρόγραμμα της εκλογικής συμμαχίας δεν έχει δοθεί στη δημοσιότητα. Σύμφωνα όμως με πληροφορίες, προβλέπει τη θέσπιση ενός «flattax», ενιαίου φόρου εισοδήματος, ύψους 23%, την κατάργηση της «μεταρρύθμισης» του συνταξιοδοτικού συστήματος, με την οποία αυξήθηκαν τα όρια συνταξιοδότησης και σκληρή πολιτική έναντι της λαθρομετανάστευσης.

Η πατριωτική συμμαχία προκάλεσε ταραχή στο ευρωπαϊκό κατεστημένο, αλλά ο Μπερλουσκόνι δεν παίρνει χαμπάρι από τέτοια, γιατί δεν είναι ψοφοδεξιός, σαν κάτι Μπουμπούκους, Σαμαράδες, Βορίδηδες και ΣΙΑ…