ΠΟΣΟ ΠΙΟ ΚΑΤΩ;

Γράφει ο Νικόλαος Η. Σκαντζός

Έχω γράψει στο παρελθόν, σχετικά με το που πάμε σαν λαός. Κρίνω σκόπιμο, μια και με θλίψη επαληθεύτηκα, να το ξαναγράψω.

Όταν παλαιότερα ( γύρω στα 1990 και μετέπειτα ), ρωτάγαμε, πόσο πιο, κάτω θα πάμε πια, κάποιοι «αισιόδοξοι» μας απαντούσαν με το παράδειγμα του μαγγανοπήγαδου.

Μας έλεγαν δηλαδή, ότι για να ανακάμψουμε πρέπει πρώτα, να πιάσουμε πάτο!  Όπως ακριβώς  και ο κουβάς του μαγγανοπήγαδου, (διευκρίνιζαν), που για να φέρει νερό στην επιφάνεια , πρέπει πρώτα να πάει στον… πάτο του πηγαδιού.

Όταν όμως πιάσαμε πάτο, δεν ξεκινήσαμε την αντίστροφη πορεία και την άνοδο, όπως μας καθησύχαζαν.

Δεν έφερε ο «κουβάς μας» νερό στην επιφάνεια! Δεν ανακάμψαμε! Παραμείναμε άδειοι… τενεκέδες. Και δεν ανεβήκαμε και προς τα επάνω.

Συνεχίσαμε, σκάβοντας ακόμα πιο κάτω! Ανακαλύψαμε καινούργιο πάτο! Τον……..απόπατο!

Κάποιοι αθυρόστομοι, τον λένε και χέ…α!

Για να το διαπιστώσετε, ρίξτε μια ματιά γύρω σας και πάρτε και μια βαθιά…ανάσα. Είδατε; Βρομάει και ζέχνει ο τόπος όλος!

 Καταντήσαμε πατριώτες !!!

 Γι’ αυτό το κατάντημα, (τηρουμένων των αναλογιών), ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΛΟΙ ΕΝΟΧΟΙ!!

Ουδείς αθώος αφού δεν βρέθηκε, έστω ένας από εμάς, ένας «Λυκουρέζος»,να μηνύσει για να παραπεμφθούν, επί εσχάτη προδοσία, οι πρωταίτιοι και οι μεγάλοι ένοχοι της κατάντιας μας.

ΥΓ: Τελευταίο δείγμα της κατάντιας: οι 70 χιλιάδες(!) αιτήσεις νέων, στον Τούρκο παραγωγό, για να λάβουν μέρος στο τηλεοπτικό παιχνίδι Survivor !!