ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΜΑΣ ΓΙΝΕΤΑΙ ΚΑΙ ΣΤΟ ΑΙΓΙΟ – ΚΥΡΙΑΚΗ 21/01 ΚΑΙ ΩΡΑ 11.00, ΠΛΑΤΕΙΑ ΦΑΝΕΡΩΜΕΝΗΣ

Σίγουρα, η Θεσσαλονίκη θα είναι στο επίκεντρο την Κυριακή, με την μεγάλη συγκέντρωση για την υπεράσπιση του ονόματος της Μακεδονίας μας.

Ωστόσο, οι Έλληνες της Νοτίου Ελλάδος που αντιδρούν στην εκχώρηση του ονόματος της Μακεδονίας μας, είναι αντικειμενικά δύσκολο να πάνε στην Θεσσαλονίκη. Όμως, είναι σχετικά εύκολο να πάνε στο Αίγιο, όπου με πρωτοβουλία του Εθνικού Ιεράρχη Αμβρόσιου θα πραγματοποιηθεί μεγάλη συγκέντρωση κλήρου και λαού την Κυριακή 21/01 και ώρα 11.00, στην Πλατεία Φανερωμένης.

Μάλιστα, χθες, η Ιερά Μητρόπολη Καλαβρύτων κι Αιγιαλείας, προχώρησε δια δεκάδων ιερέων της στην πρώτη πορεία διαμαρτυρίας, στην οδό Μητροπόλεως στο Αίγιο, με τις καμπάνες των Ιερών Ναών να χτυπούν την ώρα της πορείας χαρμόσυνα στέλνοντας το ηχηρό «ΟΧΙ» της Εκκλησίας. Μπροστάρης της πορείας ήταν βεβαίως ο Εθνικός Ιεράρχης, ο οποίος απευθύνθηκε προς τους ιερείς, τους θύμισε το «Μακεδονία ξακουστή, του Αλεξάνδρου η χώρα» που μάθαινε και ο ίδιος μαθητής στο σχολείο.

Ακολούθησε διανομή ενημερωτικών φυλλαδίων προς τους διερχόμενους οδηγούς, στα διόδια του Ελαιώνα και στα βενζινάδικα της Ν.Ε.Ο.