Ο ΕΡΝΤΟΓΑΝ ΠΑΣΑΣ ΞΕΚΙΝΑΕΙ… ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΙΚΟ ΑΓΩΝΑ! ΣΥΝΤΡΟΦΙΑ, ΣΠΕΥΣΑΤΕ!

Γράφει ο Αθανάσιος Βασιλόπουλος

Άλλος ένας… σύντροφος στον… αντιφασιστικό αγώνα, μας προκύπτει τώρα! Πρόκειται για τον Ερντογάν Πασά!

Έτσι, ο Τούρκος υπουργός Ευρωπαϊκών Υποθέσεων Εμέρ Τσελίκ, έδωσε συνέντευξη στο νέο τεύχος του αυστριακού εβδομαδιαίου πολιτικο-οικονομικού περιοδικού Profil που κυκλοφορεί σήμερα Δευτέρα και κήρυξε… αντιφασιστικό αγώνα – προφανώς κατόπιν συνεννόησης με τον Ερντογάν Πασά.

Κατ’ αρχάς, βρέθηκε στο στόχαστρό του το πατριωτικό κόμμα των Ελευθέρων, που συμμετέχει στην νέα κυβέρνηση της Αυστρίας:

«Το Κόμμα των Ελευθέρων, το οποίο τοποθετείται ως αντιπολίτευση προς την Τουρκία, ως εχθρικό απέναντι στο Ισλάμ, ως αντισημιτικό, ως ξενοφοβικό, όπως επίσης ως αντίθετο απέναντι σε μετανάστες, ανήλθε στην εξουσία. Η έλλειψη μέτρων, όπως εκείνα που είχαν λάβει Ευρωπαίοι πολιτικοί πριν από 17 χρόνια εναντίον του Κόμματος των Ελευθέρων του Γεργκ Χάιντερ, αποδεικνύει, ότι η ακροδεξιά πολιτική προφανώς έχει γίνει κάτι το συνηθισμένο στην Ευρωπαϊκή Ένωση».

Εν συνεχεία, παρέδωσε μαθήματα… ευρωπαϊσμού και κήρυξε τον… αντιφασιστικό αγώνα: «Με την ενδυνάμωση δεξιο-λαϊκιστικών κομμάτων η ΕΕ απομακρύνεται από τον στόχο της, ενός εγχειρήματος ειρήνης, καθώς ενισχύονται ο ριζοσπαστισμός και η κοινωνική αναταραχή».

Σύντροφοι, σπεύσατε στον Πασά για να στήσετε μέτωπο ισλαμιστών και κομμουνιστών κατά των εθνικιστών! Θα’ ναι πολύ… σικ! Εξάλλου, δε θα’ ναι η πρώτη φορά, μιας και το ίδιο έγινε και το 1922 με τον Κεμάλ!