ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ EUROWORKING GROUP: Η ΕΛΛΑΔΑ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΥΠΟ ΕΝΙΣΧΥΜΕΝΗ ΕΠΟΠΤΕΙΑ ΩΣ ΤΟ… 2060!

Ενώ οι παπαγάλοι των Τσιπροκαμμένων πανηγυρίζουν προκαταβολικά για την -υποτιθέμενη!- έξοδο της Ελλάδος από τα Μνημόνια και την Εποπτεία τον Αύγουστο (που’ ναι παχιές οι μύγες…), τα μηνύματα των εκπροσώπων των διεθνών τοκογλύφων δεν είναι καθόλου ενθαρρυντικά.

Την ελάφρυνση του χρέους, λοιπόν, αλλά με επιπλέον υποχρεώσεις της Αθήνας έναντι των «δανειστών» (τοκογλύφων) και όχι καθαρή έξοδο, βλέπει μετά τον Αύγουστο του 2018 ο απερχόμενος επικεφαλής του EuroWorking Group Τόμας Βίζερ, με συνέντευξή του στην «Καθημερινή». Μάλιστα, ορίζει και το χρονικό περιθώριο της αυστηρής εποπτείας, το οποίο θα είναι ως το… 2060:

«Εάν υπάρξει περαιτέρω ελάφρυνση του χρέους μετά το τέλος του προγράμματος, τότε λογικό είναι να επιτευχθεί κάποια περαιτέρω συμφωνία. Σύμφωνα με τους κανόνες οι οποίοι εφαρμόζονται στην Ιρλανδία, την Ισπανία, την Πορτογαλία και την Κύπρο –σύντομα και στην Ελλάδα–, η χώρα θα είναι κάτω από μια ενισχυμένη εποπτεία μέχρις ότου το 75% των δανείων επιστραφεί – κάτι που τοποθετείται χρονικά με τα σημερινά δεδομένα γύρω στο 2060!

Υπομονή, λοιπόν! Τι είναι άλλωστε 42 χρονάκια; Μέχρι που να πούμε «κίμινο» περάσανε! Και μετά, όσοι επιζήσουμε, θα τρώμε με… χρυσά κουτάλια!