Η ΓΕΝΕΤΙΚΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΤΩΝ ΚΑΤΟΙΚΩΝ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΙ Η ΓΕΝΕΤΙΚΗ ΣΥΓΓΕΝΕΙΑ ΤΟΥΣ ΜΕ ΑΛΛΟΥΣ ΛΑΟΥΣ – ΜΕΡΟΣ Α΄

Άρθρο του Καρδιολόγου Παναγιώτη Κελεπούρη από την εφημερίδα «Εμπρός»

Αλήθεια, για ρωτήστε τον εαυτό σας. Κάποια στιγμή δεν σας πέρασε από το μυαλό αν εμείς έχουμε σχέση με τους προγόνους μας; Γεννηθήκαμε σε αυτή την περιοχή, την ίδια που άνθισε ο Ελληνικός πολιτισμός. Τόσοι πέρασαν. Γιατί να είμαστε η συνέχειά τους; Εντάξει, η γλώσσα μας είναι η συνέχεια της αρχαίας, ήθη, έθιμα ίδια, αλλά εμείς είμαστε οι υιοί και οι κόρες τους; Θα σας το παρουσιάσω τεκμηριωμένα, επιστημονικά.

Πρόκειται για μία εκτεταμένη αναφορά που θα σας καθηλώσει και στιγμή δεν θα βαρεθείτε. Θα προσπαθήσω μέσα από τον γραπτό λόγο να σας δείξω την αλήθεια για την καταγωγή μας. Μάλιστα, υποσχομαι ότι μετά το τέλος θα αλλάξετε. Θα αλλάξει ο τρόπος που βλέπετε τον εαυτό σας, ο τρόπος που βλέπετε τον διπλανό σας, την οικογένειά σας, τους γείτονες, τους αλλοδαπούς. Θα αλλάξει και η ψυχολογία σας, γιατί μέσα μας θα δείτε ότι φέρουμε πολλά από τους 300 του Λεωνίδα αλλά… και από τον Εφιάλτη. Γι’αυτό, έχοντας πλέον την γνώση του ποιοι είστε και από ποια φυλή προέρχεστε, θα είστε υπερήφανοι, γεμάτοι αυτοπεποίθηση. Κανένα ξένο υπερόπτη δεν θα επιτρέπετε να σας αποκαλεί ανόητο ή να σας κουνάει το δάκτυλο για να συμμορφωθείτε με τις οδηγίες του, όπως έκαναν κατά καιρούς οι φίλοι μας Ευρωπαίοι στους οσφυοκάμπτες αντιπροσώπους μας στα διάφορα euro-group. Θα τους τρίψετε το δάκτυλο στην μούρη και επιστημονικά αποδεδειγμένα θα τους πείτε ότι οι πρόγονοί μας τους έκαναν
αυτό που είναι σήμερα. Αυτό φυσικά συνεπάγεται και εμείς να στεκόμαστε στο ύψος της κληρονομιάς μας.

Θα ταξιδεύσουμε στην αρχή του χρόνου των προγόνων μας και θα δούμε την περιπέ-τειά τους στους αιώνες. Ανήσυχα πνεύματα δεν κάθησαν στην γενέτειρά τους αλλά έφυγαν και μετέδωσαν την Ελληνική φλόγα και πολιτισμό στην Ευρώπη και όχι μόνο. Έναν πολιτισμό πρωτόγνωρο ενάντια στην μοιρολατρεία και το κισμέτ των άλλων πολιτισμών. Πήραν τον άνθρωπο από δούλο των διαφόρων ψευτοθεών, πρωτόγονων δοξασιών και της λατρείας των φυσικών φαινομένων και τον έβαλαν στο κέντρο του πολιτισμού.

Θα σας δώσω να καταλάβετε γιατί λέμε ότι έχουμε το ίδιο DNA. Τι είναι το DNA. Πώς ξέρουμε ότι έχουμε το ίδιο DNA με ανθρώπους χιλιόμετρα μακρυά ή νεκρούς εδώ και χιλιάδες χρόνια. Πολλοί εξυπνάκη-δες σε αυτά τα ακούσματα βγάζουν φλύκταινες. Όλως τυχαίως το παίζουν και αριστεροί, διεθνιστές, ανεκτικοί στην διαφορετικότητα του άλλου,δήθεν δημοκράτες. Είναι όμως οι χειρότεροι φασίστες ακόμα και με τον όρο που οι ίδιοι έχουν δώσει στον «φασισμό». Λένε ότι όλα αυτά είναι εθνικιστικές φαντασιώσεις. Υπάρχει Ελληνικό DNA; Έχει δηλαδή ταμπέλα επάνω; Τόσοι πέρασαν κατακτητές, βίασαν, παντρεύτηκαν, συμβίωσαν, πώς είναι δυνατόν να έχουμε το DNA του Θησέα, του Αχιλλέα, του Πλάτωνα, του Λεωνίδα, του Μ. Αλέξανδρου; Και το κλασσικό, όλοι είμαστε άνθρωποι κλπ κλπ. Θα τους διαψεύσω.

Το ότι έχουμε τα ίδια γονίδια όμως δεν
σημαίνει τίποτα. Για να κάνουμε ό,τι και αυτοί, για να είμαστε η άξια συνέχειά τους χρειάζεται να το θέλουμε και να το επιδιώξουμε. Τα εφόδια τα έχουμε, το θέμα είναι να τα χρησιμοποιήσουμε.

Και το άσμα λέει «εγώ είμαι Έλληνας, δεν θα πεθάνω, υπήρξα άρχοντας στον κόσμο επάνω. Είμαι αυτός που σού ‘χει μάθει το αλφαβητάριο μην κάνεις λάθη. Εγώ σε γέννησα, σ’έχω αναθρέψει και ό,τι δικό σου μου το έχεις κλέψει». Αυτούς τους στίχους θέλω να τους έχετε στο μυαλό. Είναι η ουσία αυτών που επιστημονικά αποδεδειγμένα θα σας δείξω.

Μεταξύ άλλων θα σας παρουσιάσω τα αποτελέσματα της μεγάλης έρευνας του κα-θηγητού γενετικής και γενετικής του ανθρώπου Κων/νου Τριανταφυλλίδη. Παράλληλα θα δούμε και άλλες μελέτες και έρευνες, όχι μόνο γενετικής αλλά και αρχαιολογικές, ανθρωπολογικές, πολιτιστικές, γλωσ-σολογικές, γεωλογικές. Τα συμπεράσματα είναι συγκλονιστικά και τέτοιεςμελέτες θα έπρεπε να διδάσκονται στα σχολεία για να μαθαίνουν οι έφηβοι την καταγωγή τους και να μην παραπλανούνται από διαφόρους εξυπνάκηδες.

Οι μέλετη έδειξε μετά από 35 έτη εργασιών (και συνεργασίας με πλειάδα αλλοδαπών πανεπιστημίων), με δειγματοληψίες επί ζώ-ντων αλλά και σκελετών στην Ελλάδα και σε άλλα μέρη του κόσμου ότι το DNA των κατοίκων της σύγχρονης Ελλάδας είναι κατά 98,7% όμοιο με των γυναικών και 99,3% με των ανδρών που ζούσαν τα αρχαία και προϊστορικά χρόνια στον χώρο
αυτό. Μάλιστα όλοι μας προερχόμαστε από 12 «μανάδες» και 16 «πατεράδες» ανάλογα με τις μεταλλάξεις DNA που έχουμε.

Στα επόμενα άρθρα θα σας εξηγήσω τι είναι το DNA, πώς χαρακτηρίζει ένα λαό, πώς βρίσκουμε άτομα στο παρελθόν που αποτελούν συγγενείς μας και πώς μπορούμε να βρούμε την πορεία ενός λαού στον χρόνο μέσω της μελέτης του DNA του. Θα αναλύσουμε τι σημαίνει φυλή και γιατί ενώ έχουμε όλοι οι άνθρωποι το ίδιο DNA έχουμε τόσες διαφορές στο χρώμα του δέρματος αλλά και στα χαρακτηριστικά. Πώς μπορούμε να ομαδοποιήσουμε πληθυσμούς με κοινούς προγόνους. Θα δούμε το DNA πώς χαρακτηρίζει την Ελληνική φυλή, πώς μας συνδέει με τους προγόνους μας. Το γενετικό υπόστρωμα των νεοελλήνων ανάλογα με την περιοχή που ζουν. Θα δούμε τι συμβαίνει με τους Σαρακατσάνους, τους Βλάχους. Αν υπάρχουν επιμειξίες με τους γειτονικούς μας λαούς. Ποιο το γονιδιακό υπόστρωμα των γειτόνων μας. Πόσο συγγενείς μας είνα οι Ευρωπαίοι αλλά και οι Ινδιάνοι της Β. Αμερικής, οι Παστούν, οι Καλάς στο Πακιστάν και στο Αφγανιστάν. Θα δούμε τις αποικίες μας, παλαιές και παμπάλαιες. Τα ταξίδια για εξορύξεις ασημιού και χαλκού, το εμπόριο μπαχαρικών στις Ινδίες με τα περίφημα φτερωτά πλοία που πετούσαν πάνω στα θαλάσσια ρεύματα όπως το ρεύμα του κόλπου στον Ατλαντικό.

Καλό ταξίδι!

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΚΕΛΕΠΟΥΡΗΣ – Καρδιολόγος