ΦΥΛΛΑΔΑ ΤΩΝ ΙΩΝ: ΣΥΡΙΖΟΚΑΜΜΕΝΟΙ ΚΑΙ «ΔΑΝΕΙΣΤΕΣ» ΤΟ ΙΔΙΟ ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ

Την κατάσταση που επικρατεί στις σχέσεις των (άλλοτε… μνημονιοσχιστών και… δημοψηφισματάκηδων) συριζοκαμμένων με τους «δανειστές» (διεθνείς τοκογλύφους!) περιγράφει γλαφυρά η φυλλάδα των Ιών, σε άρθρο υπό τον τίτλο: «Αλκυονίδες μέρες». Ιδού τα έργα της –κατά τον μεγιστάνα Ανιέλι- αριστεράς που κάνει για τους παγκόσμιους αφέντες ότι δεν μπορεί να κάνει η ψοφοδεξιά –ζήλεια σου Μπουμπούκο:

«Χέρι χέρι βαδίζουν οι θεσμοί με την κυβέρνηση για την ολοκλήρωση της τρίτης αξιολόγησης, η οποία αναμένεται να επικυρωθεί στη σύνοδο της ευρωζώνης που συνέρχεται στις 22 του μήνα στη βελγική πρωτεύουσα.

Ούτε ένα συννεφάκι στις σχέσεις τους, ούτε μια μικρή κόκκινη γραμμή δεν τους χωρίζει στο θέμα των νέων προαπαιτούμενων (εργασιακά, πλειστηριασμοί…) που υπό τη μορφή πολυνομοσχεδίου κατατίθενται για ψήφιση στη Βουλή.

Η συνεργασία τους θεωρείται ιδανική στις Βρυξέλλες, απόδειξη η προχθεσινή τηλεδιάσκεψη μεταξύ των δύο πλευρών, στην οποία διαπιστώθηκε ότι όλα βαίνουν όπως επιθυμούν οι θεσμοί και ως αντιστάθμισμα η Αθήνα είναι έτοιμη να εισπράξει στις 22 Ιανουαρίου το τσεκ των 5,5 δισ. ευρώ που αντιστοιχεί στην ολοκλήρωση της τρίτης αξιολόγησης.

Καμία εμπλοκή

Πλήρης αισιοδοξία, λοιπόν, επικρατεί στις Βρυξέλλες για το αποτέλεσμα της προσεχούς συνόδου της ευρωζώνης όσον αφορά την επικύρωση της αξιολόγησης.

Πηγή της ευρωζώνης επιβεβαίωσε χθες ότι η προχθεσινή τηλεδιάσκεψη μεταξύ της κυβέρνησης και των θεσμών έγινε σε πολύ καλό κλίμα και διαπιστώθηκε ότι δεν υφίσταται καμία εμπλοκή στο θέμα των προαπαιτούμενων.

Ο έρωτας δεν κρύβεται πλέον μεταξύ των θεσμών και των Αθηνών…».